به گزارش خبرنگار مهر، سید حمید پورمحمدی امروز در پانزدهمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی بیمه و توسعه با موضوع "عملیاتی کردن طرح تحول در صنعت بیمه" در تهران، اقدامات انجام شده در کشور برای تحول در صنعت بیمه را تشریح کرد.
معاون امور بانکی ، بیمه و شرکت های دولتی ، وزیر امور اقتصادی و دارایی از شناسایی 176 چالش در صنعت بیمه که نیاز به مدیریت دارند، خبر داد و گفت: 318 راهکار جدید نیز برای ارائه خدمات و تغییرات جدید نیز ارائه شد.
وی چالشها و راهکارهای موجود را در سه بخش دسته بندی کرد وگفت: بخش کثیری از این چالشها در درون صنعت بیمه قابل بر طرف شدن بود، بخشی اندکی از این چالشها باید در دولت مطرح می شد و حدود دو مورد نیز نیاز به اصلاح قوانین داشت.
پور محمدی با اشاره به اینکه در بررسی ها و انجام اقدامات در راستای اجرای طرح تحول صنعت بیمه قرار است بیمه اتکایی امین تقویت و بیمه های اتکایی جدید با محوریت بخش خصوصی تشکیل شود ، افزود: همچنین در همین راستا قرار است تغییراتی در بیمه ها اتکایی ایجاد شود.
به گفته وی در راستای مطالعات برای اجرایی شدن طرح تحول صنعت بیمه باید زمینه جذب و حضور متخصصین در صنعت بیمه کشور ایجاد شود و سیستم نظارت نیز از نظارت تعرفه ای به مالی پیش برود.
پورمحمدی از تدوین آئین نامه نمایندگان صنعت بیمه با رویکرد جلب و مشارکت بخش خصوصی خبر داد و تصریح کرد: شفاف سازی صورتهای مالی بیمه ها، بازنگری در آئین نامه سرمایه گذاری شرکتهای بیمه ، تقویت بیمه مرکزی به عنوان نهاد سیاست گذار، کاهش تصدی گری و افزایش سرمایه بیمه مرکزی ، پیش بینی جایگاه سازمانی حوزه های خدمات رسانی و غیره نیز در همین زمینه اجرایی خواهد شد.
وی توسعه بیمه ها الکترونیک، تشکیل بانک جامع اطلاعات صنعت بیمه همانند نظام بانکی ، ارائه به موقع خدمات به مراجعه کنندگان، تدوین شاخص های ارزیابی شرکتهای بیمه ، تفکیک وظایف حاکمیتی و تصدی گری در محصولات کشاورزی و حضور بیمه های بازرگانی در بخش کشاورزی نیز را از دیگر اقداماتی عنوان کرد که در راستای طرح تحول صنعت بیمه اجرا خواهد شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه پس از پشت سر گذاشتن طرح تحول، واگذاری سهام سه شرکت بیمه آسیا، البرز و دانا را اجرایی خواهیم کرد، افزود: در حال حاضر صورتهای مالی این شرکت ها شفاف سازی شده ، اساسنامه تغییر کرده و بخشی از سهام آنها بابت رد دیون به صندوقهای بازنشستگی واگذار شده است.
وی پدر صنعت بیمه کشور و افتخار این صنعت را شرکت بیمه ایران عنوان و تصریح کرد: اکنون زمان بازنگری در صنعت بیمه ایران است که این شرکت باید ماموریتهای خود را تغییر دهد و خود را تقویت نماید.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد صنعت بیمه در سبد شرکت بیمه ایران قرار دارد، تصریح کرد: حضور در بیمه های اسلامی نیز باید در نظر قرار گیرد.
نظر شما