به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مجری احداث کارگاه گوهر شناسی و تراش سنگهای قیمتی خراسان جنوبی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه این کارگاه گفت: کارگاه گوهر شناسی و تراش سنگهای قیمتی دومین مجموعه بزرگ استاندارد و و مجموعه کامل تراش نگین و جواهرات در سطح ایران است.
منصور رجائی انارکی عنوان کرد: در این کارگاه دوره های مقدماتی با 240 ساعت آموزش، دوره آموزشی به مدت چهار تا 9 ماه و یک دوره آموزشی کلاسیک و حرفه ای به مدت 5/2 سال برگزار خواهد شد.
وی رشته های زمین شناسی، معماری، هنر و مهندسی معدن را از جمله رشته های جذب شده برای این دوره آموزشی برشمرد و افزود: این افراد باید دارای مدارک لیسانس، فوق لیسانس باشند.
رجائی انارکی تعداد تقاضا برای آموزش در این دوره را بالغ بر 58 نفر عنوان کرد و اظهار داشت: از این تعداد 28 نفر در این کلاس به عنوان مربی آموزش می بینند.
وی با بیان اینکه به ازای هر نفر5/2 میلیون تومان سرمایه گذاری ثابت هزینه شده است، عنوان کرد: برای آموزش هر نفر بالغ بر 300 تا 400 هزار تومان هزینه شده است.
رجائی انارکی صنایع معدنی و مجاورت با مرز افغانستان و پاکستان را از مزیتهای این استان دانست و افزود: این طرح به دلیل اشتغال زایی سریع و کم هزینه بودن می تواند به عنوان پایلوت به سایر شهرستانها توسعه یابد.
مجری احداث کارگاه گوهر شناسی و تراش سنگهای قیمتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ارزش افزوده در کار تراش سنگ های قیمتی بیشتر از 100 درصد است، اظهار داشت: کشور افغانستان دارای بزرگترین ذخایر معدنی است که سنگهای معدنی این کشور دارای ارزش افزوده بالایی بالغ بر 300 تا 400 درصد است.
وی مقدمه گوهر شناسی، آشنایی با ابزار و ماشین آلات، مواد ساینده مورد استفاده در برش و تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، آشنایی با علم زمین شناسی، آشنایی با کانی ها و سنگها، شناخت مقدماتی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، آشنایی با تبلور کانی ها و بلور شناسی، آشنایی با تجارت سنگهای گوهر، توزین و سنجش، آشنایی با تراشهای هنری، حکاکی، ترکیب و مونتاژ مهره ها را از جمله مبانی آموزشی تئوریک در این دوره برشمرد.
به گفته وی آموزش تراش نگین، آموزش برش سنگ های قیمتی، آموزش حکاکی و تراش هنری بر روی سنگ ها و آموزش ترکیب سنگ ها به صورت گردنبند و آویز از جمله بخش های این کارگاه است.
مجری احداث کارگاه گوهر شناسی و تراش سنگهای قیمتی خراسان جنوبی سابقه کار تراش سنگ های قیمتی در ایران را بالغ بر پنج هزار سال ذکر کرد و یاد آور شد: در حال حاضر ایران چهارمین مصرف کننده طلا در دنیا است.
نظر شما