به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، مسعود میرکاظمی شب گذشته در حاشیه جلسه هم اندیشی توسعه صادرات غیرنفتی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تبریز به خبرنگاران افزود: متاسفانه صنعت فرش دستبافت کشورمان به علت عدم پاسخگویی به نیاز بازارهای بین المللی با مشکلات فراوانی روبروست.
وی دلیل این ناتوانی را نداشتن مطالعه بازارهای هدف بین المللی دانست و گفت: تولیدکنندگان فرش دستبافت باید با درک درست از خواست جامعه جهانی، محصول مورد نیاز آنها را تولید کنند.
وزیر بازرگانی ادامه داد: با این وجود جمهوری اسلامی ایران با صادرات 500 میلیون دلاری فرش دستبافت در سال، جایگاه اول دنیا را به خود اختصاص داده است.
میرکاظمی افزود: سالانه شش میلیون مترمربع فرش دستبافت در کشور تولید می شود و بر اساس برآوردهای صورت گرفته نزدیک به 5/1 میلیون نفر در این صنعت شاغل هستند.
وی تغییر تدریجی فرهنگ مصرف فرش در ایران و کشورهای دیگر را یادآور شد و افزود: امروز دیگر تمایل چندانی به استفاده از فرش دستبافت در ابعاد بزرگ وجود ندارد و اغلب مردم خواهان استفاده از فرش های بسیار کوچک در کنار استفاده از سایر کف پوش ها و یا سنگ و سرامیک هستند.
وی بالا بودن قیمت تمام شده، بالا بودن بهای مواد اولیه، نبود کارگاه های مجتمع قالی بافی و مسائل معیشتی قالی بافان را از جمله مشکلاتی برشمرد که صنعت فرش ایران به علت ابتلا به این مشکلات از رونق چندانی برخوردار نیست.
وزیر بازرگانی تامین منابع اولیه فرش، حمایت مالی از قالیبافان، ارائه آموزش های لازم، طراحی دارهای قالی استاندارد و انجام اقدامات موثر در اطلاع رسانی بین المللی را از اقدامات دولت نهم در راستای رونق بخشیدن به صنعت فرش دستبافت عنوان کرد.
نظر شما