علی اکبر قاضیزاده استاد دانشگاه و روزنامهنگار پیشکسوت در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تقسیم تاریخ مطبوعات ایران به چهار دوره گفت: دوره مشروطه، ملی شدن صنعت نفت، دوره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تحولاتی که مطبوعات در 10 ساله اخیر داشتهاند نقاط عطفی برای مطبوعات و رسانههای ما به حساب میآیند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: ما در هر چهار دوره با تکثر مطبوعات روبرو بودهایم. البته این رشد تصاعدی مطبوعات، آسیبهایی را نیز به همراه داشته است.
مسئله مالی همواره رشد مطبوعات را محدود کرده است
وی با اشاره به بحرانهای مختلفی که انقلاب اسلامی با آن روبرو بودهاست، گفت: مسایل مالی و معیشتی یکی از نکاتی بوده که همواره روزنامهها و روزنامهنگاران با آن روبرو بودهاند. همین نکته سبب شد تا مطبوعات ما همگام با تحولات اجتماعی موجود در ایران حرکت نکنند و پیش نروند.
این روزنامهنگار پیشکسوت معتقد است برای رشد مطبوعات باید ساختارهای اجتماعی دیگر کشورمان همچون احزاب سیاسی و مراکز فرهنگی شکل و سامانی متمرکز و حرفهایتر به خود بگیرند.
وی همچنین با اشاره به استعداد بالقوه جذب 30 میلیون خوانندهای که شرایط خواندن روزنامه را در ایران دارند تیراژ کم مطبوعات را در شأن انقلاب اسلامی و ایران ندانست و ابراز داشت: ما باید به جای کمیت به کیفیت در روزنامهنگاری نیز توجه داشته باشیم تا بتوانیم به شرایطی قابل قبول در تیراژ برسیم. تیراژهای هزارتایی نشریات و مطبوعات ایرانی نمیتواند تاثیرگذار و مطلوب باشند.
مطبوعات استقلال اقتصادی داشته باشند
این استاد دانشگاه با انتقاد از کسانی که بعد از سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان به پرداخت یارانه به مطبوعات اصرار دارند، با تاکید بر این نکته که مسئله مالی بهانه خوبی برای دولتی کردن روزنامهها نیست، گفت: همانطور که در اهداف انقلاب اسلامی ما نیز بوده است، مطبوعات و رسانهها باید دارای نگاهی مستقل باشند.
علی اکبر قاضی زاده در پایان گفتگوی خود با مهر، دستگاه رسانهای ایران را در مقایسه با کشورهای هم رتبه خود بسیار خوب و فعال ارزیابی کرد و گفت: از لحاظ رسانهای ما از کشورهای هم رتبه خود بهتر عمل کردهایم اما اگر با توجه به فرهنگ، تاریخ و دانشگاههای ایران بخواهیم این مسئله را ارزیابی کنیم هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به جایگاه آرمانی داریم.
نظر شما