به گزارش خبرگزاری مهر، روباتهایی که به منظور کاوش و جستجو در شرایط بحرانی برای نجات بازماندگان وقایعی مانند زلزله مورد استفاده قرار می گیرند، نیاز به تصویر و جزئیاتی دقیق از محیط اطراف خود را دارند. به همین منظور ماه گذشته روباتهای نجات سرتاسر جهان برای دستیابی به نقشه ای ابتدایی از مناطق ناشناس مورد آزمایش قرار گرفتند.
در این آزمایش که توسط موسسه ملی استاندارد و تکنولوژی آمریکا و در کارگاه آموزشی کالج استیشن برگزار شد روباتها در جنگلی شبیه سازی شده قرار گرفته و به آنها فرمان داده شد تا در میان این فضا به گردش و جستجو بپردازند. روباتها باید در این فضا که دارای بافتهای متفاوت و درختان متعدد بود حرکت کرده و با استفاده از نرم افزارها و حسگرهای خارجی خود، نقشه این فضا را ترسیم می کردند.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، در عین حال طی مراحل این آزمایش توانایی روباتها برای بالا رفتن و عبور از موانع از قبیل فراز و فرودهای زمین نیز مورد بررسی قرار گرفت. روباتها برای انجام تحقیقات خود به صورت انفرادی و با حفظ فاصله ای معین از یکدیگر حرکت می کردند.
به گفته دانشمندان برگزاری چنین آزمایشهای جهانی می تواند نقاط ضعف را در تکونولوژی های دست ساز بشر به نمایش گذاشته تا با رفع این نقاط بتوان درکمال اطمینان از آنها در کنترل اغتشاشات پس از وقوع بلایایی مانند زلزله استفاده کرده و به تعداد و توانایی های نیروهای کاوشگر به شکلی موثر افزود.
نظر شما