۱۷ آذر ۱۳۸۷، ۱۳:۰۴

انگلیس در پی اجرای طرح ایرلند شمالی در افغانستان است

انگلیس در پی اجرای طرح ایرلند شمالی در افغانستان است

به نوشته یک روزنامه غربی، انگلیس با اطمینان از این نکته که رسیدن به صلح در افغانستان با گزینه نظامی امکان پذیر نیست در پی اجرای طرح صلح ایرلند شمالی در این کشور آسیایی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه آبزرور، مذاکره مستقیم فرماندهان ارتش انگلیس در افغانستان با رهبران طالبان نیز در همین راستا انجام می شود.

به گفته یکی از فرماندهان انگلیسی حاضر در جنوب هلمند، تلاش برای متقاعد کردن شبه نظامیان و طالبان برای مذاکره امری حیاتی است زیرا دستیابی به صلح فقط از طریق گزینه های نظامی امکان پذیر نیست. یک طرح سازش سیاسی راهی است که ما قصد داریم از طریق آن در این منطقه به موفقیت برسیم.

سرهنگ "آلن ریچموند" نیز در این باره می گوید : بدون شک تعدادی از رهبران سابق طالبان در میان اعضای شوراهای افغانی حضور دارند و ما با برخی از آنها برخورد کرده ایم. ما شانسهایی برای صحبت با آنها و متقاعد کردن آنها به این مطلب که آشتی راهی به سمت جلوست داریم . این یکی از بخشهای اساسی طرح کلی ماست که باید به دقت در سطوح مختلف و بویژه محلی، منطقه ای و ملی اجرا شود.

به نوشته آبزرور، طرح در دست اجرا در استان هلمند و مذاکره با رهبران طالبان در این منطقه از افغانستان برای رسیدن به آرامش در آن درست همانند طرحی است که در ایرلند شمالی اجرا شد.

به نوشته آبزرور، طرح رسیدن به آرامش در افغانستان از طریق مذاکره با رهبران شورشیان پس از ان قوت گرفت که در سال جاری میلادی این کشور با افزایش شمار قربانیان همراه بود و از ابتدای سال تا کنون بیش از شش هزار انسان عادی در خشونتهای موجود در افغانستان کشته شده اند. این میزان کشته از آمار کشته های شبه نظامیان و نظامیان ناتو در افغانستان مجزا است.

بر اساس این گزارش، طرح انگلیس برای مذاکره با رهبران طالبان با انتقاد برخی کشورهای دیگر مواجه شده و بسیاری آن را خیانت به دموکراسی تعریف می کنند اما در این میان "حامد کرزای" رئیس جمهور افغانستان از این طرح حمایت کرده و دادن مصونیت به "ملا عمر" رهبر طالبان در ماه گذشته نیز نشانه علاقه مندی کرزای برای مذاکره با طالبان بود. 

تلاش انگلیس برای اجرای این طرح در افغانستان در حالی است که به اعتقاد آمریکا راه حل موجود برای حل بحران افغانستان استفاده از شیوه ای همانند طرح افزایش شمار نیروها در عراق برای افغانستان است.

اما کارشناسان می گویند که افزایش نیرو راه حل پازل افغانستان نیست . "بارنت روبین" از دانشگاه نیویورک خواستار تلاشهای بیشتر برای تشویق یک راه حل سیاسی در بین گروههای در حال جنگ افغان است و به نظر می رسد که درخواست وی برای یک رویکرد هر چه بیشتر منطقه ای از سوی دولت اوباما در دست بررسی باشد.

کد خبر 796545

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha