۸ تیر ۱۳۸۲، ۱۴:۲۴

موسيقي تلفيقي چيست؟(2)

پدرام درخشاني : موسيقي تلفيقي، تلفيق فرهنگ ها است

 پدرام درخشاني : موسيقي تلفيقي، تلفيق فرهنگ ها است

مردم فكر مي كنند موسيقي تلفيقي يعني اينكه گيتار و ني در كنار هم قرار بگيرند ، در حالي كه موسيقي تلفيقي فقط قرار گرفتن سازها در كنار هم نيست.

به گزارش  خبرنگارهنري"مهر"   پدرام درخشاني سرپرست و آهنگساز گروه موسيقي تلفيقي " رومي"  با بيان اين مطلب افزود:  اين موسيقي بيشتر تلفيق فرهنگ هاست و مهم نيست كه چه سازي  يا چه اركستري به كار مي بريم. مهم اين است كه وقتي مي گوييم موسيقي تلفيقي ايران-هند ، يعني شما در آن موسيقي بايد هم موسيقي هند را بشنويد و هم موسيقي ايران را  و اين موسيقي بتواند پيش زمينه اي از هر دو موسيقي را كه درون شما موجود است ، زنده كند.
وي افزود:   حسن اين نوع موسيقي در اين است كه قابليت استفاده از همه سازها در آن وجود دارد و شنونده وقتي به آن گوش مي كند، يك احساس بكر به او دست مي دهد ، حسي كه  در واقع   بعد از شنيدن چند كنسرت موسيقي مختلف  دست مي دهد.
درخشاني گفت:  در موسيقي تلفيقي نوازنده ها با سازها و نواهاي مختلف به استقبال هم مي روند  و با استفاده از تلفيق فرهنگ ها با هم صحبت مي كنند و به عبارتي مي توان گفت كه ساز وسيله اي  براي برقراري ارتباط است.
وي خاطر نشان كرد:  در موسيقي تلفيقي مي بينيد كه موسيقي ايراني و سازهاي ايراني به راحتي در كنار موسيقي غربي يا هندي قرار مي گيرد.
درخشاني به تاسيس گروه موسيقي " آويژه" اشاره كرد و افزود:  در گروه موسيقي تلفيقي " آويژه"  كاري كه ما انجام داديم به اين شكل بود كه شعر و كلام را دخيل كرديم و علاوه بر اين با سازهاي سنتي ايراني، ملودي هاي غربي نواختيم. 
سرپرست گروه موسيقي تلفيقي " رومي"  هدف از انجام اين كار را جذب جوانان خواند و گفت:  به نظر من با توجه به اينكه جوانان ما از موسيقي سنتي ايران به شدت  فاصله  گرفته اند، بايد كاري كرد كه آنها فكر نكنند موسيقي سنتي ايران غم انگيز است و بايد اتفاقي مي افتاد تا فكر كنند كه اين موسيقي مي تواند به اندازه موسيقي هاي راك و پاپ و جاز ، پر تحرك و نشاط انگيز باشد. 
وي افزود:  اين امري طبيعي است كه جوانان ونوجوانان از موسيقي سنتي صرف ، لذت نبرند و برايشان جالب نباشد و وقتي كار موسيقي تلفيقي را مي بينند و آهنگ ها را با لهجه هاي متفاوت مي شنوند، به موسيقي سنتي ايران  و در كل به موسيقي اميدوار و علاقه مند  مي شوند.
درخشاني در باره علمي بودن موسيقي تلفيقي گفت:  در صورتي كه شما با سازهاي مختلف آشنايي نداشته باشيد و اركستراسيون آنها را ندانيد و با موسيقي  ملل و نواحي مختلف نيزآشنا نباشيد هرگز نمي توانيد به شناخت و آهنگسازي درست در موسيقي تلفيقي برسيد.
پدرام درخشاني در باره كنسرت اخير گروه " رومي" گفت:  براي اين اجرا 15 قطعه را در نظر گرفتم و آهنگسازي و تنظيم تمام قطعات نيز با خودم است.  در اين كار تماما از نوازنده هاي تكنيكي استفاده كرديم ، چون به  تكنوازي در اجرا  اهميت بيشتري مي داديم . همچنين بيشترين بها را به سازهاي ايراني داديم .  ملو دي هاي محلي  كاملا  ايراني  را به كار برديم و در كنار آنها از موسيقي افغانستان نيز بهره برديم. اشعاري  هم كه استفاده مي شود ، اشعار كلاسيك ايراني است ، مثل اشعار  مولانا،  حافظ،  سعدي ، عراقي و مجموعه اي ازاشعار محلي.
لازم به ذكر است كه كنسرت موسيقي  گروه " رومي" در روزهاي 5، 6 و 8 تيرماه جاري در فرهنگسراي نياوران برگزار مي شود.
کد خبر 7976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha