اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان، طی پیامی این روز را به مسلمانان جهان تبریک گفت.
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی عید قربان را تبریک گفت
پروفسور اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی با بیان اینکه به مناسبت عید قربان خوشحال هستم، اظهار داشت: به جهان اسلام و امت اسلام تبریک گفته و بهترین آرزوها را برای همه امت اسلام دارم و امید است که این عید امنیت و پیشرفت را در جهان اسلام به دنبال داشته باشد.
وی در ادامه آورده است: این مناسبت معانی و ارزشهای ویژه عید قربان را نشان می دهد. به طوری که وقوف میلیونها مسلمان در عرفه نشانگر بزرگداشت دین و ارزشهای مسلمانان به شمار می رود تا وحدت و همبستگی آنها افزایش یافته و آمادگی لازم برای دفاع از مقدسات و یاری برادران مسلمان خود را داشته باشند و اسباب عزت و کرامت آنها فراهم شود.
احسان اوغلو در ادامه خواستار الفت و انس میان مسلمانان شد و اظهار امیدواری کرد تا حقوق از دست رفته آنها باز گردد و پیشرفت و شکوفایی برای آنها به وجود آید.
نماز عید قربان در مسجدالحرام اقامه شد
همزمان با عید سعید قربان در عربستان، نماز عید قربان در ساعات اولیه دهم ذیحجه در مسجدالحرام اقامه شد. نماز عید سعید قربان صبح امروز در سراسر عربستان اقامه شد.
زائران خانه خدا نماز عید قربان را مسجدالحرام در جوی سرشار از طمأنینه و با خشوع و خضوع اقامه کردند. مسجدالحرام از ساعات اولیه روز شاهد حضور هزاران حاجی بود که به منظور ادای نماز عید به این مکان آمده بودند.
تمام فضای مسجد مملو از نمازگزاران مسلمان بود و راههای منتهی به مسجدالحرام را جمعیت زیادی در بر گرفته بود، به طوری که پیاده روها و خیابانها نیز مسدود شده و اجازه حرکت اتومبیل داده نشده بود.
نماز عید قربان در مسجد شیخ زاید امارات اقامه شد
نماز عید قربان در مسجد شیخ زاید امارات با حضور گسترده مسلمانان اقامه شد. در این نماز شخصیهای برجسته سیاسی و دینی امارات حضور داشته و به منظور تمسک به سنت نبوی نماز عید قربان را در صبح عید مصادف با دهم ذیحجه اقامه کردند.
در خطبه نماز عید قربان بر اهمیت همبستگی مسلمانان و اتحاد آنها به منظور بالا بردن پرچم اسلام تأکید شد تا اسلام به عنوان دین محبت و تسامح و خیر معرفی شود. همچنین ثواب عید قربان نزد خداوند و اهمیت دیدار با دوستان، آشنایان و همسایگان با هدف افزایش ارتباط، محبت و کمک به نیازمندان مورد تأکید قرار گرفت.
مسجد "شیخ زاید" که در شهریور سال 86 در ابوظبی در امارات افتتاح شد، پس از مسجدالحرام دومین مسجد بزرگ به شمار میرود. قبه این مسجد نیز به عنوان بزرگترین قبه جهان معروف است.
حج بدون ویزا از نظر شرعی حرام است
در پی افزایش سفر زائران به حج بدون داشتن ویزا، مفتی اعظم عربستان ادای فریضه حج بدون ویزا را از نظر شرعی حرام اعلام کرد.
شیخ عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ مفتی اعظم عربستان و رئیس اداره مطالعات علمی و فتوای عربستان با اشاره به اینکه تصمیم بر وجوب داشتن ویزا عبث و بیهوده نیست، تصریح کرد: بیشتر گزارشهایی که به صورت روزانه منتشر می شوند، از افزایش تعداد زائران خبر می دهد که برخی از آنها بدون مجوز به عربستان وارد شده اند.
وی با بیان اینکه این کار در واقع اجحاف در حق دیگران و افرادی است که سالها منتظر می مانند تا به خانه خدا سفر کنند، سفر به خانه خدا بدون داشتن ویزا را از نظر شرعی حرام خواند.
دکتر علی بادحدح عضو هیئت علمی دانشگاه ملک عبدالعزیز نیز با اشاره به اینکه تکرار هر ساله حج غیر ضروری است، یادآور شد: اخیرا در ایام حج ازدحام بسیاری در مشاعر دیده می شود که برخی از افراد به علت دارا بودن امکانات مالی و اقتصادی خدمات به خانه خدا سفر می کنند.
تأکید بر رعایت بهداشت فردی در ایام حج
وزارت بهداشت عربستان جهت حفظ سلامتی و بهداشت فردی از زائران خانه خدا خواست برای تراشیدن موهای خود از وسایل یکبار مصرف و کاملا شخصی استفاده کنند .
دکتر صفیه شربینی از پزشکان عربستان به زائرانی که بیماریهای قند دارند، هشدار داد و در ادامه مهمترین عوارض افزایش قند خون را کاهش وزن، خستگی، عطش و عدم التیام زخم خواند.
وی عوارض کاهش قند را نیز تعریق، احساس گرسنگی، لرزش، عدم تمرکز، اغما و تشنج خواند و افزود: بیمارانی که دارای بیماریهای قندی هستند چه قند خون بالا و چه قند خون پایین، باید داروهای خود را به صورت انسولین یا قرص درون کیفی قرار داده و طی مراسم حج با خود حمل کنند تا در صورت بروز نشانه های بیماری از آنها استفاده کنند.
وی تنظیم خواب را برای این بیماران بسیار مهم خواند و گفت که ساعت خواب آنها نباید از 8 ساعت کمتر باشد و آب بسیاری بنوشند. توجه به وعده های غذای مناسب از بیمار شدن زائران جلوگیری می کند.
اختصاص جریمه برای رانندگانی که زائران فاقد ویزا را جابجا کنند
عربستان به منظور کاهش ازدحام در مراسم حج به بازرسی ویزای حج زائران پرداخته و طی آن 97 رانندهای که در مقابل دریافت مقادیری پول، زائران را بدون مجوز به عربستان وارد میکردند، دستگیر کرد.
همزمان با تأکید جدی ریاض بر بررسی ویزای حج، عربستان بخشهایی ویژه برای بازرسی ویزا در ورودیهای مکه نصب کرده تا ویزای رسمی زائران را مورد بررسی قرار دهد. این کار با هدف کاهش تعداد زائران و جلوگیری از ازدحام بیش از حد در ایام حج عنوان شده است.
حدود 1 میلیون و 750 هزار ویزای حج از سوی عربستان صادر شده، اما طی بازرسیها پلیس عربستان توانست 97 راننده را که تلاش کردند تا زائرانی بدون ویزای حج به عربستان وارد کنند، دستگیر کند.
حدود 13 هزار نیروی امنیتی به منظور نظارت بر سلامتی زائران خانه خدا در منطقه حج آماده فعالیت هستند. علاوه بر این تعداد نیروهای امنیتی که برای خدمت رسانی به زائران فعال شده اند، حدود 100 هزار نفر دیگر نیز در فرودگاهها، راهها و گذرگاههای مختلف آماده ارائه خدمات هستند تا سلامتی زائران خانه خدا حفظ شود.
3 میلیون زائر نماز جمعه را در مسجدالحرام اقامه کردند
منابع اطلاعرسانی عربستان اعلام کردند: حدود 3 میلیون زائر خانه خدا نماز جمعه را در مسجدالحرام اقامه کردند. زائران از صبح بسیار زود وارد مسجدالحرام شدند، به طوری که تمامی راهها و حیاطهای منتهی به مسجدالحرام دو ساعت پیش از اذان نماز جمعه مملو از نمازگزاران شده بود.
پس از مسدود شدن خیابانها و راههای منتهی به مسجدالحرام، تمامی راههای اطراف به روی اتومبیلها بسته شد تا زائران بتوانند در این مکان مقدس نماز جمعه را اقامه کنند. زائران خانه خدا امروز هشتم ذیحجه به عنوان روز ترویه راهی منی شدند تا خود را برای مراسم روز نهم ذیحجه، روز عرفه، آماده کنند.
2 میلیون و 500 هزار زائر راهی عرفات شدند
حدود 2 میلیون و 500 هزار زائر خانه خدا با طلوع خورشید از مکه راهی عرفات شدند تا روز ترویه را به عنوان نخستین روز حج در آنجا بگذرانند. به منظور خدمت رسانی به زائران خانه خدا دهها بیمارستان، مراکز ارتباطی و محله های تجاری راه اندازی شده تا کالاهای اساسی چون بطریهای آب برای زائران فراهم شود.
همچنین دهها آمبولانس به منظور مواجه شدن با خطرات احتمالی و اتفاقات ناگهانی آماده فعالیت هستند. به طوری که نیروهای پزشکی امکانات لازم به منظور مواجه شدن با اتفاقات احتمالی را آماده کرده اند.
وزیر بهداشت عربستان نیز وضعیت بهداشتی و سلامتی زائران را مناسب خواند و اعلام کرد: تا کنون بیماری واگیرداری گزارش نشده است. از سوی دیگر تدابیر امنیتی برای تسریع حرکت زائران و جلوگیری از هر گونه حادثه در نظر گرفته شده تا از بروز حوادثی که سالهای گذشته اتفاق افتاده جلوگیری شود.
این در حالی است که عربستان برای نخستین بار از 90 هواپیما برای حمایت از زائران استفاده می کند. عربستان طی سالهای گذشته به توسعه پل جمرات اقدام کرده تا با افزایش تعداد زائران، حرکت آنها با سهولت انجام گیرد.
پرده خانه خدا تعویض شد
نهم ذیحجه در عربستان پوشش خانه خدا طبق سنت سالانه تعویض شد و پرده فعلی جایگزین پرده قبلی شد. تعویض پوشش قدیمی خانه خدا با حضور ریاست کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی و تعدادی رهبران و رؤسای کشورهای اسلامی طبق سنتی سالانه و طی مراسمی رسمی صبح امروز برگزار شد.
مراسم تعویض پرده خانه خدا به صورت مستقیم پخش شد. امسال برای سومین سال پیاپی است که این مراسم از سوی تلویزیون عربستان به صورت مستقیم پخش شد.
بر روی این پوشش آیات قرآن مجید با خط زیبا و به شکل جالبی با نخهای طلا و نقره بافته میشود به طوری که دهها کیلو طلا و نقره در ساخت آن استفاده میشود. جنس آن از حریر طبیعی و خالص و به رنگ مشکی است. ارتفاع آن به 14 متر می رسد و نوار دور این پوشش که به عرض 95 سانتیمتر و طول 4500 سانتی متر است از 16 قطعه به شکل مربع از تزئینات اسلامی پوشیده شده است.
بر روی این نوار آیات قرآنی نوشته شده است که در فواصل معین عبارات " یا حی یا قیوم" ، " یا رحمن یا رحیم" و " الحمدلله رب العالمین" با رنگ طلایی که اطراف خانه خدا را در بر می گیرد، نوشته شده است. پوشش" در" کعبه نیز از حریری است به ارتفاع 5/ 6 متر و عرض 5/3 متر و بر روی آن آیات قرآنی و تزئینات اسلامی با طلا و نقره پوشیده شده است.
صدور بیش از 1 میلیون و 750 هزار ویزای حج برای زائران خانه خدا
عربستان با صدور بیش از 1 میلیون و 750 هزار ویزای حج برای زائران خانه خدا، اعطای ویزا به نژادهای مختلف را در موسم حج امسال به پایان رساند.
محمد بن عبدالرحمان سلوم معاون امور کنسولگری وزارت خارجه عربستان اظهار داشت: خدمترسانی به زائران خانه خدا از وظایف وزارت خارجه به شمار میرود تا ادای فریضه حج به عنوان رکن مهم اسلام با سهولت انجام گیرد.
وی با بیان اینکه سفارتخانههای عربستان و کنسولگریهای آنها با همکاری یکدیگر به سرعت بخشیدن اعطای ویزا و تسهیل این امر اقدام کردهاند، گفت: بهرهبرداری از نظام ویزای مرکزی از سوی کنسولگریها و سفارتخانه به سهولت آمدن زائران از راههای دریایی، هوایی و زمینی کمک فراوانی کرده است.
معاون امور کنسولگری وزارت خارجه با تأکید بر اینکه این وزارت با وزارتخانههای دیگر و کمیتههای مختلف همکاری میکند تا بهترین خدمات را به زائران خانه خدا داده و فعالیتهای آنها را تسهیل کند، افزود: بیش از 1 میلیون و 750 هزار ویزا به زائران خانه خدا از نژادهای مختلف طی موسم حج امسال اعطا شده است.
3 میلیون زائر در صحرای عرفات
بر اساس گزارشهای عربستان حدود 3 میلیون زائر خانه خدا نهم ذیحجه در صحرای عرفات به سر بردند و با تضرع به درگاه حق مراسم روز عرفه را به جا آورند. با توجه به جمعیت بسیار زیاد زائران خانه خدا، عربستان امسال تدابیری ویژه برای زائران خانه خدا در نظر گرفت تا از ازدحام در مشاعر و راههای منتهی به آن جلوگیری به عمل آید.
عربستان با استفاده از تجارب سالهای گذشته راههای منتهی به مکه و منی و عرفات را ساماندهی کرد تا از ازدحام بیش از حد جلوگیری شود. به این منظور با نهادهای مختلف همکاری کرد تا از شدت ازدحام کاسته شود. وزارت بهداشت عربستان نیز حال زائران و وضعیت سلامتی آنها را مطمئن و مطلوب اعلام کرد و گفت که تاکنون هیچ نشانهای از شیوع بیماریهای واگیردار گزارش و ثبت نشده است.
نماز ظهر و عصر در مسجد نمره اقامه شد
زائران خانه خدا نماز ظهر و عصر را در مسجد نمره در عرفات با اقتدا به سنت نبوی اقامه کردند. زائران خانه خدا که از صبح بسیار زود راهی عرفات شده بودند، با اقتدا به سنت نبوی نماز ظهر و عصر را در مسجد نمره عرفه اقامه کرده و به خطبه عرفه گوش سپردند. داخل و اطراف این مسجد مملو از نمازگزارانی بود که برای برگزاری مراسم عرفه راهی صحرای عرفات شده بودند.
خالد فیصل بن عبدالعزیز امیر منطقه مکه و شیخ عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ مفتی عربستان خطبه قبل از نماز را ایراد کرده و خواستار تقوای خداوند در ظاهر و باطن و توحید شده و همچنین حج را با پیروی از سنت نبوی حضرت محمد (ص) به جا آوردند.
مسجد نمره یکی از مساجد مهم در مکه در صحرای عرفات به شمار میرود که حضرت محمد (ص) در محل فرود ابراهیم (ع) در این مکان فرود آمد که بعدها به یاد نبی اکرم (ص) مسجدی به نام "نمره" بنا کردند. این مسجد در سمت غربی عرفات نزدیک جبل الرحمه قرار دارد که به مسجد "نمره" (با فتح ن و کسر م) معروف است که به آن "مسجد عرنه"، "مسجد عرفه" و یا "جامع ابراهیم" میگویند.
استفاده از ماسک توسط زائران خانه خدا ضروری است
وزارت بهداشت عربستان استفاده از ماسک از سوی زائران خانه خدا را به منظور پیشگیری از بیماریهای تنفسی ضروری خواند. استفاد از ماسک از مهمترین وسایلی است که زائران خانه خدا باید به منظور جلوگیری از انتشار بیماریهای مختلف در ایام حج از آن استفاده کنند.
این وزارت در ادامه تصریح کرد: ماسکها از شیوع بیماریهای واگیردار جلوگیری کرده و بدین گونه سلامتی زائران خانه خدا حفظ میشود. ریش تراش و ماسک از مهمترین وسایلی بوده که وزارت بهداشت عربستان بر استفاده از آنها تأکید بسیاری داشته است و استفاده از این دو را وسیلهای برای جلوگیری و پیشگیری از بیماریهای عفونی و تنفسی اعلام کرده است.
نمایشگاه "اعجاز علمی در طب نبوی" در منی برگزار میشود
نمایشگاه "اعجاز علمی در طب نبوی" به منظور آشنا کردن زائران خانه خدا با احادیث حضرت محمد (ص) در طول ایام حج از شنبه 16 آذرماه در منی آغاز شده است. نمایشگاه "اعجاز در طب نبوی" به ارائه احادیث و معجزات حضرت محمد (ص) در زمینه طبابت پرداخته و مطالعات طبی معاصر و ارتباط آن با طب نبوی را مقایسه میکند و راههای درمان صحیح را مورد توجه قرار میدهد.
این نمایشگاه ضمن نشان دادن احادیث حضرت محمد (ص) به زائران خانه خدا، آنها را با پیشرفتهترین آزمایشگاهها و دستاوردهای طبی غرب و امریکا مقایسه میکند و یادآور میشود که آنچه را که حضرت محمد (ص) 14 قرن پیش مورد تأکید قرار داده، امروز در میان غربیها به اثبات رسیده است. این نمایشگاه در دو نوبت صبح و عصر در طول مراسم حج آماده پذیرایی از زنان و مردان در مشعر منی است. این نمایشگاه برای زائران خانه خدا در بزرگترین تجمع اسلامی برگزار میشود.
طنطاوی برای استقبال از شیمون پرز در الازهر اعلام آمادگی کرد!
پس از آنکه مصافحه شیخ الازهر با رئیس رژیم اشغالگر اسرائیل جنجال برانگیز شد، وی با بیان اینکه دست دادن با رئیس صهیونیستها تصادفی بوده اما او را شناخته، گفت: الازهر آمادگی استقبال از صهیونیستها را دارد.
محمد طنطاوی شیخ الازهر اظهار داشت: دفترش برای استقبال از هر شخصیت یهودی یا غیر یهودی چه رئیس و چه نخست وزیر رژیم اشغالگر باشد، باز است و مانعی ندارد. این کار به منظور برقراری صلح در منطقه و حل مسئله فلسطین انجام می شود.
طنطاوی آمادگی خود را برای رفتن به قدس اعلام کرد و افزود: اگر شرایط امنیتی و سیاسی اجازه دهد و دیدار من از قدس برای حل مسئله فلسطین مفید باشد به قدس سفر می کنم.
وی در گفتگو با روزنامه العرب قطر اظهار داشت که با شیمون پرز به صورت تصادفی دست داده و دیدار میان آنها که از چند دقیقه تجاوز نکرده در چارچوب صلح در منطقه و مسئله فلسطین بوده است. چرا که صلح نیازمند گفتگو با همه ادیان و اعتقادات فکری است.
در پی انتشار تصاویر و خبر مربوط به دست دادن محمد سید طنطاوی شیخ الازهر با شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی، شیخ الازهر در ادامه توجیهات خود پیش از این گفته بود که من به پرز دست دادم بدون اینکه وی را بشناسم و دست دادن من با شیمون پرز بسیار سطحی بود چرا که من اصلا او را نشناختم، اما چند روز پس از توجیهات نخستین خود بیان می دارد که وی را شناخته اما دست دادن به او تصادفی بوده است.
محمد طنطاوی گفته بود: در مراسمی در نیویورک حضور داشتم که عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان مرا به آن دعوت کرد و در آن مراسم دهها تن از سران کشورها حضور داشتند و هرکس که دستش را به سمت من دراز می کرد، من به آنها دست می دادم از بین این افراد شیمون پرز بود که من او را نمی شناختم. وی کسانی را که اقدام به انتشار تصاویر و اخبار مربوط به دست دادن وی با پرز کردند، مجنون خواند.
موضع طنطاوی موضع الازهر نیست / اقدام او ناپسند بود
علمای الازهر اعلام کردند: دست دادن شیخ الازهر با رئیس صهیونیستی اقدامی شخصی بوده و با موضع الازهر نسبت به رژیم اشغالگر اسرائیل مغایرت دارد. تعدادی از علمای الازهر اعلام کردند که دست دادن شیخ الازهر با شیمون پرز اقدامی شخصی بوده و با موضع الازهر نسبت به رژیم اشغالگر اسرائیل مغایرت دارد.
آنها با بیان اینکه الازهر به عنوان بزرگترین مؤسسه دینی جهان اسلام با هرگونه عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر مخالف است، تصریح کردند: شهروندان بی گناه فلسطین در نوار غزه در محاصره نیروهای اشغالگر به سر می برند و واکنشهای بین المللی در مخالفت با اقدامات غیرانسانی اشغالگران، در محاصره غزه افزایش یافته و در این میان اقدام شیخ الازهر ناپسند است .
کمترین مجازات طنطاوی عزل است
دست دادن شیخ الازهر با شیمون پرز در همایش گفتگوی ادیان نیویورک با محکومیتهای بسیاری از سوی علما، مسئولان دینی و نویسندگان مصر مواجه و خواستار عزل وی شدند .
رفعت سید احمد مدیر مرکز مطالعات علمی و فرهنگی یافا در مصر اظهار داشت: جرم بزرگی که شیخ الازهر و رؤسای کشورهای اسلامی مرتکب شدند حضور آنها در همایش سیاسی نیویورک بوده که با نام گفتگوی ادیان برگزار شد. از سوی دیگر دست دادن شیخ الازهر خیانت بزرگی به اسلام و حقوق مسلمانان است. همه فتواهای علمای الازهر عادی سازی با صهیونیستها را جرم بزرگی دانسته اند.
محمد عبدالقدوس نویسنده و گزارشگر کمیته آزادی اتحادیه نویسندگان مصر مصافحه شیخ الازهر را اهانت به احساسات مسلمانان در همه جهان خواند و گفت: وی در جایگاه خود بسیار زیاده روی کرده و کمترین مجازات او عزل است.
در پی انتشار تصاویر و خبر مربوط به دست دادن محمد سید طنطاوی شیخ الازهر با شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی، شیخ الازهر در ادامه توجیهات خود گفت: دست دادن من با شیمون پرز بسیار سطحی بود. وی را شناختم اما دست دادن به او تصادفی بوده است.
محمد طنطاوی گفته بود: در مراسمی در نیویورک حضور داشتم که پادشاه عربستان مرا به آن دعوت کرد و در آن مراسم دهها تن از سران کشورها حضور داشتند و هرکس که دستش را به سمت من دراز می کرد، من به آنها دست می دادم از بین این افراد شیمون پرز بود که من او را نمی شناختم. وی کسانی را که اقدام به انتشار تصاویر و اخبار مربوط به دست دادن وی با پرز کردند، مجنون خواند.
تثبیت ارزشهای مشترک به تفاهم میان بشر میانجامد
عبدالعزیز بن عثمان تویجری در گردهمایی وزیران فرهنگی کشورهای اسلامی در جمهوری آذربایجان ارزشهای مشترک میان مسلمانان و غیر مسلمانان را مورد توجه قرار داد و گفت: تثبیت ارزشهای مشترک به تفاهم و همزیستی میان بشر و گفتگوی بین فرهنگها منجر میشود.
عبدالعزیز بن عثمان تویجری مدیرکل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در گردهمایی وزیران فرهنگی کشورهای اسلامی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان اظهار داشت: سال 2002 با همکاری سازمان کنفرانس اسلامی کتابی درباره گفتگوی تمدنها منتشر کردیم که شامل بیانیهها و تصمیمات سازمان کنفرانس اسلامی و همایشهای بینالمللی بود که آیسیسکو برگزار کرد که این کار با هدف حمایت از اصول گفتگوی بین فرهنگها و اساس صلح و توسعه پایدار منتشر شد.
تویجری به ارزشهای مشترک میان مسلمانان و برخی از گروههای اروپایی اشاره و تصریح کرد: ما به حق در زندگی، آزادی، کرامت انسانی، عدالت و مساوات، حرمت خون انسان، احترام به زندگی انسانی، ارزشهای ارزشمند، یاری مظلومت، مبارزه با دشمنان و ظالمان، تثبیت این ارزشها و حفظ اصول آن بر اساس تفاهم و همزیستی میان بشر و گفتگوی بین فرهنگها ایمان داریم.
دیگر وزیران فرهنگی در این گردهمایی با بیان اینکه تنوعات فرهنگی در کشورها را میراث انسانی مشترک توصیف کرده و گفتند: این تنوعات در تحقق توسعه اقتصادی و اجتماعی و فردی به منظور ابداعات فرهنگی سهم به سزایی دارد.
آنها خواستار تثبیت گفتگوهای دائم میان فرهنگها و تحکیم همکاریهای بین المللی و بیداری حقوق بشر و دموکراسی و قانون شده و بر اهمیت نقش سیاسی فرهنگی در سطوح ملی، منطقه ای و محلی در تحکیم گفتگوی میان فرهنگها تأکید کردند.
گردهمایی وزیران فرهنگی کشورهای اسلامی با هدف اهتمام به اشاعه اصول صلح و حمایت از گفتگوی تمدنها از 1 تا 6 دسامبر ( 11 تا 16 آذرماه) در جمهوری آذربایجان برگزار شد و موضوعات فرهنگ در کشورهای اسلامی، تأثیر آن بر فرهنگهای دیگر، ارتباط میان اسلام و مسلمانان و ملتها و کشورهای مختلف با تمرکز بر ارائه چهره واقعی اسلام دینی که به تسامح دعوت و از خشونت و ترور جلوگیری میکند، در این همایش مورد بررسی قرار گرفت.
نشان آکادمی بینالمللی تاریخ علوم به احسان اوغلو اعطا میشود
آکادمی بینالمللی تاریخ علوم نشان "الکساندر کویره" امسال را به دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی اعطا میکند. این جایزه به کسانی که در زمینه توسعه تاریخ علوم دستاوردها و ابداعاتی داشته اند، اعطا می شود که برنده آن از سوی اعضای آکادمی انتخاب می شود.
آکادمی بین المللی تاریخ علوم در سال 1927 تأسیس شده و این جایزه هر دو سال یکبار از سال 1968 داده می شود. اکمل الدین احسان اوغلو نخستین اندیشمند ترکی است که این نشان را کسب می کند. این جایزه به خاطر تقدیر از او برای تحقیق و مطالعه و همچنین تألیف کتاب تاریخ علوم در عهد عثمانی داده می شود. کتاب وی 15 بخش دارد.
آکادمی بین المللی تاریخ علوم که مقر آن در پاریس( فرانسه) است 12 دسامبر ( 22 آذر ماه) طی مراسمی نشان الکساندر کویره (از مورخان و فیلسوفان علم فرانسه) را به پروفسور اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی اعطا می کند.
نظر شما