"ابواسامه عبدالمعطی" در ادامه گفتگو با خبرگزاری مهر درباره اتهامات برخی افراد و شخصیتهای سیاسی از جمله احمد ابوالغیط وزیر امورخارجه مصر مبنی بر مانع تراشی حماس در برابر انجام گفتگوهای فلسطینی در قاهره و اینکه این جنبش مسبب مشکلات برای مردم فلسطین است، به مهر گفت : اولا،حماس تنها گروه فلسطینی نبود که گفتگوهای قاهره را تحریم کرد؛علاوه بر حماس، سه گروه دیگر از جمله جنبش جهاد اسلامی نیز که جایگاهی در میان ملت فلسطین دارند، این گفتگوها را تحریم کردند به حماس به عنوان گروهی که گفتگوها را تحریم کرده یا در برابر آن مانع تراشی کرده اشاره نشده است ثانیا ما به طور رسمی از مصر نشنیدیم که انگشت اتهام را به سمت حماس نشانه رفته است به اینکه این جنبش این گفتگوها را تحریم کرده و یا عامل به وجود آمدن مشکلات برای مردم فلسطین است.
لزوم تعامل عادلانه و برابر اعراب با همه گروههای فلسطینی
خبرنگار مهر پرسید اما اظهارات و اتهامات ابوالغیط در ابتدای نشست فوق العاده وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در قاهره در رسانه ها پخش شد در این باره نظرتان چیست که عبدالمعطی اظهار داشت : ما همچنین چند روز پیش اظهاراتی را از ابوالغیط شنیدیم که مصر با همه گروههای فلسطینی به طور برابر رفتار می کند و مصر بر ضد گروهی که در نشست گفتگوها شرکت نکرد،اظهارنظر منفی نکرد.
ما از اظهارات شجاعانه و جسورانه ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه که تاکید کرده بود کشورهای عربی باید با همه گروههای فلسطینی به طور برابر و یکسان تعامل کنند، تشکر می کنیم و از همه کشورهای عربی می خواهیم به چنین موضعی که سوریه گرفته است، پایبند باشند و از یک گروه بر ضد گروه دیگر جانبداری نکنند، زیرا این جانبداری هرگز به موفقیت چنین گفتگوهایی کمک نخواهد کرد.
همه کشورهای عربی در محاصره غزه مسئول هستند
نماینده حماس در تهران درباره نقش برخی کشورهای عربی در محاصره غزه خاطر نشان کرد: همه کشورهای عربی و اسلامی در قبال محاصره غزه و شکستن آن مسئول هستند و در این باره کوتاهی می کنند؛ این کشورها از پایان دادن محاصره و ارسال کاروانهای امدادرسانی سخن می گویند، اما درعمل اینگونه نیستند و ضعیف عمل می کنند و محاصره همچنان ادامه دارد؛ سوخت وارد نوار غزه نمی شود؛ برق تقریبا قطع است؛ به سبب این محاصره بیماریهای واگیردار نوار غزه را فراگرفته است و هر روز بیمارانی بر اثر نبود دارو و امکانات پزشکی، جان می دهند؛ مواد غذایی تقریبا در بازارها نایاب است. رژیم صهیونیستی حتی از نزدیک شدن یک کشتی کمکهای انسانی لیبی به غزه جلوگیری کرد.
برخی کشورهای عربی را سرزنش می کنم، زیرا آنها می توانند مقادیر زیادی از کمکها را چه از راه دریا و یا گذرگاه رفح به نوار غزه ارسال کنند و ما تاکید کرده ایم ادامه بستن گذرگاه رفح (در مرز نوارغزه و مصر) هرگز قابل توجیه و قابل فهم نیست، زیرا این گذرگاه، گذرگاه مصری فلسطینی است و باید گشوده شود تا علاوه بر ورود مواد ضروری و نیازهای اساسی مردم، کالاها و تولیدات این منطقه نیز به خارج صادر شود تا حیات اقتصادی در غزه به روال سابق خود برگردد.
مصر باید گذرگاه رفح را باز کند
عبدالمعطی درباره اینکه آیا مصر و رژیم صهیونیستی در بستن گذرگاه رفح توافق کرده اند؟ به مهر گفت : ما برادران مصری را به این مسئله متهم نمی کنیم؛ آنها می گویند توافق بین المللی در این زمینه وجود دارد که میان تشکیلات خودگردان و اروپایی ها اسرائیلی ها امضا شده است و مصر به آن پایبند است.
خبرنگار مهر بلافاصله پرسید آیا مصر به گرسنگی و مرگ تدریجی مردم فلسطین در غزه پایبند است؟ که نماینده حماس اظهار داشت : آنها می گویند ما به این توافق پایبند هستیم و فلسطینی ها برای حل این مشکل با یکدیگر گفتگو کنند و ما می گوییم این توافقنامه دیگر از نظر قانونی وجاهتی ندارد و نباید به آن پایبند بود و مصر که در طول تاریخ در کنار ملت فلسطین بود و در نبردهای متعدد با رژیم صهیونیستی،دهها سرباز خود را از دست داد باید امروز در کنار ملت فلسطین قرار گیرد و این محاصره را پایان دهد و گذرگاه رفح را برای همیشه باز کند و این گذرگاه مصری فلسطینی به دور از هرگونه دخالت صهیونیستی باقی بماند. ارزیابی ما این است که مصر می تواند این گذرگاه را باز کند.
نظر شما