به گزار خبرگزاری مهر، رئیس دانشکده جهان دانشگاه تهران درباره مراحل تدوین طرح جامع لایه های شهر مجازی گفت: برای شهر مجازی تهران شصت و هفت لایه در هشت حوزه اقتصادی، فرهنگی، گردشگری، اجتماعی، مدیریت، اطلاع رسانی، امور بنیادین و خدمات در نظر گرفته شده است که با تعریف کاربردی هر لایه و بررسی تحلیلی بیست شهر اول مجازی دنیا توانستیم برنامه عملی شهر مجازی تهران را به صورت جزئی تبیین کنیم.
عاملی که در نشست تخصصی دومین جشنواره انتخاب برترینهای پژوهش و نوآوری در حوزه مدیریت شهری سخن می گفت در تعریف شهر مجازی افزود: شهر مجای شهری است نظامند که موجبات آسایش و دسترسی آسان به خدمات را برای همه شهروندان فراهم کند. به عبارت دیگر، شهر مجازی شهر ساختن بدون تخریب محیط زیست و شهر ریاضی است که روندهای اتوماتیک شهری را شامل می شود.
وی در معرفی ساختار سیاستهای کلان شهر مجازی تهران به دو نگاه دو فضایی و حکمرانی خوب اشاره کرد و افزود: نگاهی که ساختن شهر مجازی را تشکیل می دهد باید مرتبط با نیازهای فیزیکی شهر باشد و در همین راستا باید مدیران ما اندیشه دو فضایی داشته باشند و مردم هم نباید نیازهایشان را تنها از طریق فضای فیزیکی برآورده کنند.
عاملی در ادامه اظهار داشت: شهر مجازی تهران باید بر اساس فرامتغیرهایی چون کاربران خاص، خودگردان بودن، یکپارچگی و کاربر پسندی طراحی شود و سیاستهای کلان حکمرانی خوب شامل دین گرایی عدالت گرایی، ایرانی و جهانی گرایی در آن اعمال شود.
وی در تعریف عناصر شهر خوب به عدالت اخلاق محوری اشاره کرد و افزود: شهر خوب یعنی حکمران و شهروند خوب همراه با امکانات مطلوب.
نظر شما