به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به قم، آیت الله جوادی آملی در دیدار اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی که ظهر امروز برگزار شد با تاکید بر اینکه دانشگاههای کشور هم اکنون اسلامی نیست بیان داشت: در آغاز تدوین قانون اساسی نام مجلس، مجلس شورای ملی بود که بعدها عنوان اسلامی به آن اضافه شد و اگر ما مجلس اسلامی داریم باید دانشگاه اسلامی و جامعه اسلامی هم داشته باشیم.
این استاد حوزه علمیه اضافه کرد: دانشگاه ما وقتی اسلامی می شود که مصوبات مجلس شورای اسلامی در جهت اسلامی شدن دانشگاهها باشد. اما برخی فکر می کنند که اگر در دانشگاه نمازخانه ایجاد شود و دختران و پسران از هم جدا شوند و در دانشگاه دعای کمیل و توسل برپا شود و در آنجا دفتر نمایندگی ولی فقیه باشد دانشگاه اسلامی می شود در حالیکه این اسلامی شدن نیست.
این مرجع تقلید به مسائل اقتصادی کشور اشاره کرد و با اشاره به روایتی از حضرت علی (ع) تاکید کرد: اینکه کشوری آب و خاک داشته باشد اما گندم وارد کند چیز خوبی نیست و علاوه بر این جمعیت ایران یک صدم جمعیت دنیاست و این در حالی است که 17 تا 18 درصد امکانات دنیا در ایران وجود دارد اما زمانی که فهرست ارائه می شود نام ایران 150 یا 160 اعلام می شود و این بد است و باید دید مشکل کجاست.
وی با تاکید بر اینکه ضعف مدیریت باعث این مشکلات می شود افزود: نمی توان گفت که ما خوب کار کرده ایم و دیگران بد عمل کرده اند.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به روابط قوای سه گانه در کشور تصریح کرد: نباید رابطه قوا تیره شود و ما که می توانیم بهتر حرف بزنیم چه دلیلی دارد که به تندی حرف بزنیم چرا که بخش اعظمی از ادب و رفتار در گفتار نهفته است.
این مرجع تقلید در ادامه از نمایندگان خواست که چه در طرح استیضاح و چه در سئوال و یا مصاحبه از بهترین واژه ها استفاده کنند و گفت: روزانه مطالبی می بینید که از کسی نقل می شود و بعد تکذیب می شود و مصاحبه کننده باید بهترین واژه ها را برای گفتن انتخاب کند چون هیچکس از ادب ضرر نمی کند.
جوادی آملی همچنین با اشاره به حضور خبرنگاران در جلسه تاکید کرد: روزنامه نگاران و خبرنگاران نیز باید مواظبت کنند تا اخبار به بهترین نحو منتقل شود.
وی اظهار داشت: شورای نگهبان برای تطبیق مصوبات مجلس درمورد تطبیق مصوبات با قانون اساسی مشکلی ندارد چون اصول قانون اساسی مشخص است اما برای تطابق مصوبات با شرع کار دشوار می شود و تلاش و کوشش می خواهد تا مصوبات متناسب با وضع روز با شریعت تطابق داده شود.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه مجلس باید با دولت، قوه قضائیه و رهبری هماهنگ باشد بیان داشت: نباید گفت که ما قانون وضع کرده ایم و دیگر بقیه مسائل به ما ارتباطی ندارد چون معنای تفکیک قوا مثله کردن مملکت نیست و کل نظام ما یک حقیقت است و نه مجلس باید دولت را برنجاند و نه دولت مجلس را برنجاند و هر سه قوه باید طوری حرکت کنند که راه دیگری را نبندد چون اگر سقوط باشد همه سقوط کرده اند.
پیش از سخنان آیت الله جوادی آملی، لاریجانی رئیس مجلس با اشاره به نزدیکی عید سعید غدیر خم، ضمن تبریک این مناسبت به بیان گزارشی از اقدامات و عملکرد مجلس هشتم در چند ماه گذشته پرداخت و تاکید کرد: مجلس چند اقدام مهم و اساسی را دنبال می کند که یکی از آنها رسیدگی به وضعیت اقتصادی است و ما این موضوع را با در نظر گرفتن مجموعه شرایط بیرونی و درونی بررسی می کنیم و معتقدیم استراتژی کشور باید رونق اقتصادی باشد و به همین دلیل مجلس به کارهای دراز مدت روی آورده است نه کارهای خرد.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه دیپلماسی پارلمانی می تواند نظام را در نزدیک شدن به اهداف کمک کند به اهمیت موضوع فرهنگ در برنامه های مجلس اشاره کرد و گفت: در بعد فرهنگی تلاش ما این است که به جای کارهای سطحی برای تقویت بنیه فرهنگی کشور اقداماتی را انجام دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی و دیگر اعضای هیئت رئیسه مجلس که به منظور دیدار با برخی مراجع در قم به سر می برند امروز همچنین با آیت الله وحید خراسانی نیز دیدار و گفتگو کردند.
نظر شما