علیرضا رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ارزشیابی توصیفی در راستای نتایج دو آزمون تیمز و پلز در دوره ابتدایی طراحی شده است گفت: هدف ما در آموزش و پرورش جبران عقب ماندگیهای موجود در عرصه آموزشی کشور است.
آزمون تیمز و پلز به بررسی سواد خواندن و نوشتن و دروس ریاضی و علوم در کشورهای جهان می پردازد که هر 4 و 5 سال یکبار بین بیش از 30 کشور دنیا برگزار می شود و رتبه ایران در سال 2006 میلادی جز آخرین کشورهای جهان شد.
مدیرکل دفتر خلاقیت و نوآوری در آموزش و پرورش پیش دبستانی و ابتدایی در ادامه با بیان اینکه ارزشیابی توصیفی باعث تعمیق یادگیری دانش آموزان و ایجاد انگیزه پژوهشی در آنها خواهد شد اظهار داشت: اگر این طرح به درستی در مدارس کشورمان اجرا شود قطعا می توانیم در آزمونهای بین المللی همچون تیمز و پلز که در آینده برگزار می شود رتبه بهتری را کسب کنیم.
طرح ارزشیابی توصیفی به صورت آزمایشی از حدود 5 سال پیش در دو دوره 2 و 3 ساله در بعضی از مدارس ابتدایی کشور به منظور بسترسازی فرهنگی و ایجاد مهارتهای لازم اجرا شد و امسال نیز طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در 30 درصد از پایه های اول ابتدایی دنبال شد.
رحیمی درپایان افزود: البته نتایج آزمون تیمز و پلز باید در محتوای کتب درسی، آموزشهای ضمن خدمت و فعالیتهای گروهی دوره ابتدایی نیز تاثیر داشته باشد تا بتوانیم شاهد نتایج مثبت ارزشیابی توصیفی در بین دانش آموزان باشیم.
"هاجر تحریری نیک صفت" پیش از این در یک نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد گفته بود: ایران در آزمونهای "تیمز" و "پلز" که هر 4 سال و 5 سال یکبار بین 30 کشور دنیا برگزار می شود در دروس ریاضی و علوم و همچنین سواد خواندن و نوشتن رتبه های آخر را در بین کشور های جهان به خود اختصاص داده است.
نظر شما