۳۰ آذر ۱۳۸۷، ۱۲:۰۴

60 درصد صنایع غذایی فارس با استاندارد های ملی همخوانی ندارد

شیراز - خبرگزاری مهر: مدیر کل موسسه استاندارد فارس عنوان کرد: بر اساس نمونه برداریهای صورت گرفته ازتمام واحدهای تولیدی این استان حدود 60درصد از آنها در برخی از بخشها به ویژه قسمت شستشو با استانداردهای ملی همخوانی ندارد.

غلامرضا شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز افزود: طبق قانون تجدید نظر در استانداردها، قانون استاندارد دو هزار و 236 تدوین شد که طبق آن باید تمام واحدهای تولیدی زیر پوشش قانون جدید استاندارد ملی باشند که استان فارس پس از نمونه برداری از کارخانه های تولید مواد غذایی به ویژه آن دسته که احتیاج به شستشو دارند متوجه شدیم فقط 40 درصد از این کارخانه ها با استاندارد های ملی همخوان بوده و مابقی باید در سیستم شستشوی خود تغییراتی ایجاد کنند.

وی ادامه داد: برای تمامی اقلام، استاندارد ملی برنامه هایی را ارائه کرده و تولید کنندگان باید در نوع سیستم شستشو و نگهداری مواد اولیه تغییراتی را ایجاد کنند و خود را به درجات مشخص شده برسانند ضمن اینکه این امر برای صادرکنندگان نیز صادق بوده و چنانچه محصولات صادراتی آنها مقایر با استانداردهای ملی باشد اجازه صادرات را به آنها نخواهیم داد.

مدیر کل موسسه استاندارد فارس همچنین با اشاره به برخی از کارخانجاتی که در سطح فارس طی مدت اخیر تعطیل شده اند اما تولیداتی همخوان با استانداردهای ملی داشته اند، عنوان کرد: تعطیلی برخی از آنها از سوی سایر دستگاه های متولی امر بوده و تخلفات دیگری داشتند اما در موردی خاص که یکی کارخانه به خاطر عدم رعایت اصول استاندارد تعطیل شد بارها به آن کارخانه اخطارهای لازم داده شده بود اما آن واحد در بخش شستشوی مواد اولیه خود قوانین را رعایت نکرد.

شفیعی خاطرنشان کرد: محصولات صادراتی ما باید حداقل کیفیت مطلوب را داشته باشد تا به آنها اجازه صادرات داده شود زیرا صدور محصول بی کیفیت نگرشهای دیگر کشورها را نسبت به کالاهای ایرانی تغییر داده و مشکلات خاص خود را برای سیار صادر کنندگان به همراه خواهد داشت.

این مسئول موسسه استاندارد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعلام استاندارد اجباری برای آب لیمو و همبرگر نیز بیان کرد: از تاریخ یک آذر ماه همبرگر و آبلیمو مشمول استاندارد اجباری شده و در این راستا تولیدکنندگان این دو محصول باید کالای خود را مطابق استانداردهای لازم ارائه دهند.

وی با اعلام اینکه در استان فارس شش واحد تولیدی همبرگر به صورت عمده فعالیت دارد، عنوان کرد: همه این واحدها دارای پروانه استاندارد تشویق بوده ولی پس از اعلام این موضوع واحدهای مذکور برای دریافت استاندارد اجباری تشکیل پرونده داده اند.

کد خبر 802672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha