به گزارش خبرگزاری مهر، آزاده عسگری نژاد مجری طرح علم نانو را مطالعه مواد گوناگون در مقیاس نانومتری به منظور رسیدن به خواص و کاربردهای ویژه دانست و گفت: پژوهش با هدف تولید ارزان و مناسب نانوساختارهایی از ترکیبات اسپینل کبالت و منگنز و با روش "سونوشیمی" اجرا شد.
وی با بیان اینکه این ترکیبات جز اکسیدهای فلزی بسیار با اهمیت هستند، افزود: این ترکیبات خواص مغناطیسی و کاتالیستی بسیار زیادی دارند که با توجه به اینکه اندازه ذرات و مورفولوژی ساختارها و روش بهکار گرفته شده نقش مهمی در خواص این ترکیبات دارند تاکنون روشهای زیادی برای تولید نانوساختارهای این ترکیبات به کار گرفته شده است.
عسگری نژاد به نحوه انجام این پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: در این پژوهش ابتدا محلول اتانولی استات کبالت یا منگنز تهیه میشود سپس این محلول توسط محلول سود یا تترامتیل آمونیم هیدروکساید تحت امواج "اولتراسوند" تیتر می شود.
مجری طرح دستگاه مورد استفاده در این تحقیق را یک دستگاه "سونیکیتور" با قابلیت تغییر توان ذکر کرد و ادامه داد: با تغییر فاکتورهای مختلف از جمله غلظت مواد اولیه، توان دستگاه، زمان سونیکیت شدن و استفاده از برخی پایدارکنندهها، واکنشهای مختلفی انجام میپذیرد و محصولات به دست آمده از همه واکنشها با دستگاههای XRD، SEM،TEM شناسایی و ارزیابی میشوند و محصول بهینه از نظر سایز و مورفولوژی به دست میآید.
عسگری نژاد به بیان کاربردهای این ترکیبات پرداخت و خاطر نشان کرد: این نانوساختارها میتوانند به عنوان مغناطیس نرم برای تولید انرژی، کاتالیست به منظور رفع آلاینده های هوا و الکترود در باتریهای لیتیومی استفاده شوند.
به گفته مجری طرح جزئیات این پژوهش که بهعنوان بخشی از پایان نامه دکتری با راهنمایی دکتر علی مرسلی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد در مجله Ultrasonics Sonochemistry (جلد 16 ، صفحات 131-124، سال 2008) منتشر شده است.
نظر شما