به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، هم اکنون یکی از پرسشهای اصلی در میان مقامات پنتاگون این مطلب است که "تعریف نیروهای رزمی چیست؟ این پرسش تبدیل به یک موضوع سخت و رنج آور در وزارت دفاع آمریکا شده و از آن مهمتر اینکه پرسش دیگری نیز در این میان مطرح است و آن اینکه "نیروهای رزمی آمریکا چه زمانی از شهرهای اصلی عراق خارج می شوند؟"
روزنامه نیویورک تایمز در ادامه مطلب خود در مقام پاسخگویی به این پرسش برآمده و می نویسد : پاسخ کوتاه به این پرسش آن است که تعریف ارتش از نیروهای رزمی آن است که نیروهای رزمی افرادی هستند که وظیفه اولیه آنها برخورد با دشمنان با سلاح های مرگبار است. این نیروها تا 30 جولای 2009 از عراق خارج می شوند. این زمان بر اساس توافقنامه خروج نیروهای آمریکایی از عراق تعیین شده است.
و اما پاسخ بلند به این پرسش اندکی پیچیده است ؛ زیرا در این مورد باید مشکلات سیاسی و نظامی دولت آتی آمریکا را مد نظر قرار داد. اگر چه بر اساس توافق انجام شده میان واشنگتن و عراق تمامی نیروهای آمریکایی باید تا پایان ژوئن سال آینده از عراق خارج شوند اما هم اکنون برنامه ریزان ارتش آمریکا در حال آماده سازی طرحی هستند که اغلب این نیروها تحت عناوین جدیدی همچون مربی و مشاور همچنان در عراق باقی بمانند.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت : اما این موضوع برای اوباما که وعده خروج کامل نظامیان آمریکایی از عراق را داده بود مشکل است. و در این راه "باراک اوباما" مذاکراتی را با "رابرت گیتس" وزیر دفاع و "مایکل مولن" رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا انجام داده است.
در این میان نباید این مسئله را نادیده گرفت که مسئله عراق در دولت جدید آمریکا هم اکنون با برنامه های دولت بوش، دولت عراق و حتی طرح های خود اوباما آمیخته شده است.
بر همین اساس بعد از ژوئن سال 2009 و یا حتی می 2010 یعنی 16 ماه پس از آغاز به کار اوباما یعنی همان ماهی که او پیش از این آنرا زمان خروج نیروهای از عراق اعلام کرده بود فرا می رسد و بر همین اساس اوباما دسامبر2011 را یعنی زمان تعیین شده در توافقنامه خروج برای خروج کامل آمریکا از عراق را در پیش خواهد داشت.
در همین رابطه برنامه ریزان پنتاگون می گویند : برای آنکه در این تاریخها بتوانیم به تعهدات خود عمل کرده و کوچکترین ریسکی نیز برای امنیت عراق وجود نداشته باشد برخی از نیروهای خود را به منظور حمایت از دولت عراق و یا حتی کمک به نیروهای امنیتی این کشور، درعراق نگاه داریم.
به گزارش مهر، به نظر می رسد آمریکا پس از آنکه از حضور نیروهای خود در عراق حداقل تا سال 2011 مطمئن شده هم اکنون به دنبال آن است تا با شیوه های مختلف حضور نیروهای خود در این کشور را حتی پس از سال 2011 نیز تضمین کند و از همین رو ملت و دولت عراق باید پس از این شاهد ارائه برنامه ها و طرح های جدید از سوی آمریکا در رابطه با آموزش و مشاوره به دولت و ارتش کشور خود باشند.
نظر شما