به گزارش خبرنگار مهر، محسن صفایی فراهانی عضو ایرانی کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا در نشست امروز مدیران باشگاههای کشور با مسئولان فدراسیون فوتبال ضمن بیان این مطلب افزود: به دنبال نتایج ضعیف تیم های آسیایی در مسابقات جام جهانی 2006 کنفدراسیون فوتبال آسیا در نشست هایی به بررسی دلایل این ناکامی ها پرداخت که در نهایت مشخص شد افت تیم های ملی آسیایی ناشی از عدم توجه کشورها به باشگاههاست.
وی ادامه داد: در همین خصوص جلسات مستمری برگزار شد که در همین راستا مقرر شد کنفدراسیون فوتبال آسیا برای برگزاری مسابقات باشگاهی، جی لیگ ژاپن و کنفدراسیون فوتبال اروپا را مبنای حرکت خود قرار دهند.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال کشورمان یادآور شد: پس از برگزاری چندین جلسه مختلف بالاخره در اوایل سال 2007 میلادی تصمیم بر تشکیل کمیته لیگ حرفه ای فوتبال آسیا گرفته شد و این تصمیم به اطلاع کلیه فدراسیون های عضو ای اف سی رسید که ما می خواهیم کمیته ای منسجم با نام لیگ حرفه ای آسیا تشکیل دهیم و توقع داریم شرایطی که مد نظر ماست رعایت شود تا کل کشورهای آسیایی مطابق با شرایط مورد نظر این کمیته حرکت کند.
صفایی فراهانی یادآور شد: زمانی که این تصمیم از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون فوتبال کشورمان اعلام شد من عضو کمیته انتقالی بودم و با توجه به اهمیت موضوع تصمیم گرفتم در نشستی با حضور مسئولان باشگاه ها و روسای هیئت ها موارد مورد نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا برای برگزاری مسابقات لیگ حرفه ای این قاره را مطرح کنم اما متاسفانه آن جلسه با استقبال نه چندان مناسب مسئولان فوتبال کشور روبرو شد.
وی کسب 4 سهمیه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را برای فوتبال کشور یک خوش شانسی دانست و گفت: تعبیر من از کسب سهمیه حضور در لیگ قهرمانان آسیا به مانند دانش آموزی است که می خواهد از سد کنکور عبور کند. در این بین ما توانستیم به هر نحو ممکن از دیوار کسب سهمیه عبور کنیم و با 4 تیم در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا حضور یابیم. اما باید توجه داشته باشیم این 4 سهمیه موقتی است و دانشگاهی که وارد شده ایم به هیچ عنوان با ما شوخی ندارند ممکن است در دوره های آینده امتیازات لازم را نیاوریم و 4 سهمیه فوتبال ایران کاهش یابد.
عضو ایرانی کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا ادامه داد: در دوره های آینده کنفدراسیون فوتبال آسیا مجددا شرایط باشگاهها و تیمها و سازمان لیگ کشورها را مورد ارزیابی قرار می دهد و ممکن است از امتیازات فوتبال ایران برای حضور در لیگ قهرمانان کاسته شود که این به معنای کاهش سهمیه ایران برای حضور در لیگ قهرمانان آسیاست.
صفایی فراهانی با تاکید بر اینکه تیم های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان فوتبال آسیا مسئولیت سنگینی را بر عهده دارند خاطرنشان کرد: این تیم ها باید بیشترین تلاش را برای برگزاری هر چه بهتر مسابقات خود و میزبانی از تیم های خارجی داشته باشد. متاسفانه تیم فوتبال سپاهان در فصل گذشته در مقطعی از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا نتوانست به خوبی از تیم های آسیایی میزبانی کند که همین مسئله موجب تغییر محل میزبانی بازیهای این تیم از ورزشگاه فولاد شهر به ورزشگاه آزادی شد. علت تغییر محل میزبانی دیدارهای سپاهان نیز مناسب نبودن امکانات ورزشگاه فولاد شهر عنوان شد.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد هر 4 تیم ایرانی حاضر در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا بازیهای خود را در ورزشگاه آزادی برگزار کنند و محل میزبانی خوبی نداشته باشند اولین امتیاز مثبت از فوتبال ایران سلب می شود. برای دستیابی به امتیاز مثبت در این خصوص باید همه به مسئله میزبانی توجه جدی داشته باشند.
رئیس پیشن فدراسیون فوتبال کشورمان با تاکید بر اهمیت گزارش ناظران مسابقات افزود: اگر ما اینجا به گزارش ناظر کاری نداریم در کنفدراسیون فوتبال آسیا به صورت جدی نگاه می شود. من عضو کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا هستم و هر ماه گزارش ناظران مسابقات به صورت مبسوط در اختیار اعضای این کمیته قرار می گیرد و کلیه فعالیت باشگاهها زیر نظر کمیته مسابقات است.
وی با اشاره به اینکه فوتبال ایران از سال 85 تا به امروز هیچ اقدامی را برای حضور پررنگ در مسابقات لیگ حرفه ای فوتبال آسیا انجام نداده است، افزود: تا به امروز هر کاری که انجام داده ایم کاغذی بوده و در فیزیک رفتاری و سازماندهی درونی کاری صورت نداده ایم. ما از 8 سال پیش که لیگ حرفه ای سازماندهی شده نیز هنوز کار خاصی صورت نداده ایم و آیین نامه ما مربوط به 8 سال قبل است. من زمانی که آیین نامه سازمان لیگ را تنظیم کردم به این نکته تاکید داشتم که این آیین نامه برای دو سال است. اما از آن تاریخ تا به امروز سازمان لیگ با آیین نامه ای که 8 سال پیش تنظیم شده فعالیت کرده و متاسفانه 70 تا 80 درصد مواردی که در آن قید شده رعایت نمی شود.
صفایی فراهانی خاطرنشان کرد: برخوردی که اینجا با سازمان لیگ می شود نباید ما را بد عادت کند که در آسیا نیز با آیین نامه های کمیته لیگ حرفه ای فوتبال آسیا چنین برخوردی داشته باشیم .
عضو ایرانی کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت: قطر با امکانات منحصربه فردی که در اختیار دارد و در حالی که بن همام رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز قطری است، به سختی توانست سهمیه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را کسب کند. این نشان می دهد که مسئولان کمیته لیگ حرفه ای آسیا با هیچ کس شوخی ندارد و با جدیت در خصوص تخصیص سهمیه به کشورها سهمیه می دهد.
وی حضور در لیگ قهرمانان آسیا را یک شانس برای تیم ها و بازیکنان فوتبال کشورمان خواند و افزود: ما اگر 4 سهمیه در لیگ قهرمانان َآسیا داشته باشیم علاوه بر حضور مستمر تیم هایمان در این مسابقات بازیکنان ما نیز می توانند مرتب در میادین َآسیایی به میدان بروند. حضور آنها بزرگترین سرمایه برای تیم ملی است که به رشد فوتبال کشور نیز کمک می کند.
صفایی فراهانی ادامه داد: در این شرایط بزرگترین مسئولیت بر عهده این چهار تیم و پس از آن فدراسیون فوتبال است. مدیران این 4 باشگاه پرسپولیس ،استقلال ، صباباتری و سپاهان باید توجه داشته باشند که اگر این فرصت را از دست بدهند نه تنها به باشگاه خود ضربه زدند بلکه فوتبال کشور را نیز با مشکل مواجه کرده اند.
عضو ایرانی کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا خاطرنشان کرد: مدیر باشگاه باید بداند مسئولیت مهمی بر عهده دارد. نباید با این توجیه که یک سال مسئولیت باشگاه را بر عهده دارد و پس از آن هر اتفاقی که رقم بخورد متوجه او نیست شانس حضور درمسابقات لیگ حرفه ای فوتبال آسیا را از باشگاهش بگیرد. چرا که با کم توجهی او امکان دارد سهمیه فوتبال ایران برای حضور در لیگ قهرمانان ازدست برود که ضررش متوجه فوتبال کشور خواهدبود.
وی با اشاره به ژاپن و بازدیدی که از امکانات جی لیگ این کشور داشته است، گفت: زمانی که قرار شد آیین نامه لیگ حرفه ای فوتبال ایران در 8 سال پیش تدوین شود جی لیگ ژاپن را الگو و مبنای خود قرار دادیم درآن زمان جی لیگ 12 تیم داشت که هر تیم 10 بازیکن حرفه ای وجود داشتند امروز تعداد این تیم ها به 33 تیم حرفه ای رسیده و سازمان لیگ کشور ژاپن 60 کادر حرفه ای اجرایی دارد. در لیگ ژاپن دو لیگ جی 1 و جی لیگ 2 فعال هستند که در جی لیگ 1 ، 18 تیم حضور داشته و 15 تیم در جی لیگ 2 فعال هستند. قرار است با افزوده شدن 3 تیم از دسته های پایین تر جی لیگ 2 نیز 18 تیمی شود.
رئیس پیشن فدراسیون فوتبال کشورمان رشد فوتبال ژاپن را نتیجه 8 سال فعالیت مستمر عنوان کرد و گفت: در آمد فصل گذشته جی لیگ 5/124 میلیون دلار بوده است. در آمد بلیط فروشی تمامی مسابقات جی لیگ به تیم میزبان تعلق دارد و این در َآمد میلیونی جدا از بحث بلیط فروشی است. در ژاپن صرفا 5/52 میلیون دلار از شرکت ان اچ کی برای حق پخش تلویزیونی پرداخت شده است. 51 میلیون دلار نیز از بخش اسپانسرینگ به لیگ ژاپن پرداخت شده است.
صفایی فراهانی در ادامه از مدیران باشگاهها خواست مقایسه ای بین خود و جی لیگ ژاپن داشته باشد.
عضو ایرانی کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا با تاکید بر این موضوع افزود: ما نمی توانیم با دست خالی به جنگ تیم های ژاپنی برویم اگر میخواهیم 4 سهمیه ما در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا باقی بماند باید حداقل 60 تا 70 درصد مانند جی لیگ ژاپن شویم.
وی در خصوص نمره دهی کنفدراسیون فوتبال َآسیا برای حضور تیم ها در مسابقات لیگ حرفه ای گفت: نمره دهی کنفدراسیون فوتبال آسیا هم برای باشگاهها و هم برای سازمان لیگ تمام شرایط باشگاهها و سازمان لیگ مورد بررسی قرار می گیرد و براساس آن برای تخفیف سهمیه به کشورها تصمیم گیری می شود.
رئیس پیشن فدراسیون فوتبال کشورمان ادامه داد: اگر از امروز هم به صورت جدی کار را آغاز کنیم خیلی دیر است و باید فشرده و پیگیرانه در این خصوص اقدام کرده تا سهمیه های خود را در لیگ حرفه ای فوتبال آسیا حفظ کنیم.
صفایی فراهانی در ادامه خطاب به مدیران باشگاهها گفت: اگر نسبت به فوتبال ایران احساس مسئولیت می کنید مسئولیتی که امروز شما بر عهده دارید به مراتب سنگین تر از گذشته است. اگر احساس می کنید نمی توانید از عهده انجام آن برآیید یا وقتش را ندارید همین امروز از سمت خود استعفا دهید.
عضو ایرانی کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا خاطرنشان کرد: سرنوشت فوتبال ایران به بخش مهمی از آن به حضور تیمها در لیگ قهرمانان آسیا مربوط است بدون شک هرچه حضور قویتری در این مسابقات داشته باشیم فوتبال و تیم ملی قویتری خواهیم داشت. هیچ دلیلی ندارد که ما مثل ژاپن توانایی های خود را به رخ نکشیم ما هم می توانیم با تلاش بیشتر پتانسیل و توانایی های فوتبال ایران به کشورهای آسیایی نشان دهیم.
وی جی لیگ ژاپن را سازمانی قدرتمند خواند و افزود: شما می دانید که یکی از رقبای ما دارای چنین پتانسیل قدرتمندی است. ما نمی توانیم با جی لیگ بجنگیم تا پتانسیل مان را مانند این سازمان قدرتمند کنیم.
وی افزود: یک باشگاه ژاپنی در گران قیمت ترین قسمت توکیو امکاناتی به مراتب منسجم تر از َآکادمی فوتبال ما دارد. این در حالی است که تیم های ایرانی برای برگزاری تمرینات خود با مشکل کمبود زمین مواجه هستند. در ژاپن یک تیم باشگاهی 7 زمین تمرین دارد و کادر فنی باشگاهش 60 مربی بهره می برد. شما الگویی چون ژاپن را مقابلتان دارید و برای رسیدن به استانداردهای فوتبال آسیا باید شرایط مشابه آنها را فراهم آورید.
رئیس پیشن فدراسیون فوتبال کشورمان بحث درآمدزایی را از عمده مشکلات فوتبال حرفه ای ایران عنوان کرد و گفت: 40 تا 50 درصد از در آمد باشگاههای حرفه ای دنیا از بخش تلویزیونی که متاسفانه ما از این بخش محروم هستیم و در زمینه صنعتی نیز ما مشکل داریم این که جی لیگ ژاپن اسپانسری جدا از باشگاهها دارد به دلیل صنعت این کشور است که فرامنطقه ای است. اما ما در این جا کارخانه هایی داریم که بخش اعظمی از آنها دولتی بوده وفعالیتهایشان تنها به داخل کشور محدود می شود و صادرات آنچنانی ندارد.
صفایی فراهانی خاطرنشان کرد: ما به مدیران باشگاه تاکید می کنم برای بلند مدت از حمایت اسپانسرهای خارجی استفاده کنند امروز دهها شرکت دردنیا هستند که کارشان یافتن اسپانسر است مدیران باشگاه می توانند با آنها ارتباط بر قرار کرده و اسپانسر توانمند برای خود بیابید.
عضو ایرانی کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا در پایان خطاب به مدیران باشگاهها گفت: مادامی که با هزینه زایی و اتکا به دولت کارتان را ادامه می دهید به این نتیجه نخواهید رسید. تا زمانی که وابسته باشید باید دستورات را اجرا کنید و مستقل نخواهید شد. اگر میخواهید از این فضا بیرون بروید باید درآمد زایی داشته باشید. بدون درآمد زایی به نتیجه ای نخواهید رسید .
نظر شما