به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری در اولین دوره آموزش آشنایی با مبانی و کلیات بازرگانی گفت: صادرات غیرنفتی یک موضوع فراسیاسی است همانطور که هیچ گاه در 30 سال قبل از انقلاب سابقه نداشته است که دولتی به این موضوع بی توجه باشد، بنابراین باید به عنوان یک موضوع ملی به آن نگاه کرد و برای سنجش، خط کش پایش آمار صادرات غیرنفتی را با میزانهای بین المللی انتخاب کرد.
معاون وزیر بازرگانی افزود: هدفگذاری برنامه چهارم توسعه، صادرات غیرنفتی 9/52 میلیارد دلاری را ترسیم کرده در حالیکه هدفگذاری برنامه سوم توسعه 2/28 میلیارد دلار بوده است، همچنین سازمان توسعه تجارت ایران به صورت جدی درگیر تدوین برنامه پنجم توسعه است تا بتوان به ارقام مناسبی ر پایان برنامه ددست یافت.
وی تصریح کرد: هدفگذاری برنامه چهارم توسعه نسبت به برنامه سوم همراه با 88 درصد رشد بوده، در حالیکه برنامه سوم توسعه رشد 7 درصدی را نسبت به برنامه دوم پیش بینی کرده بود. همچنین در سال 86 عملکرد برنامه در موضوع صادرات غیرنفتی 21 میلیارد دلار با احتساب میعانات گازی بود که بدون احتساب میعانات گازی نیز این رقم 2/15 میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
به گفته غضنفری در سال 86 باید صادرات غیرنفتی به 6/11 میلیارد دلار می رسید در حالیکه این رقم از مرز 20 میلیارد دلار عبور کرده است. این درحالی است که یکی از شکایاتی که به سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی امر صادرات غیرنفتی در کشور ارجاع داده می شود این است که آمارها با واقعیت همخوانی ندارد و سازمان قصد بزرگنمایی در آمار صادرات غیرنفتی را دارد، در حالیکه این طور نیست و مرجع ارائه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران است.
وی در ادامه توضیح داد: البته یکی دیگر از شکایاتی که صادرکنندگان به سازمان توسعه تجارت ایران دارند این است که قیمت پایه محصولات صادراتی کمتر از میزانی که به صورت واقعی صادر می شود، اعلام می شود بنابراین آمار صادرات غیرنفتی به لحاظ ارزشی بیش از میزانی است که در آمارها درج می شود.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: افزایش قیمت تمام شده، تورم داخلی ،تثبیت نرخ ارز، مشکلات تولید و کاهش شدید منابع مالی در اختیار شرکتهای تولیدی از عوامل تاثیرگذار بر صادرات غیرنفتی است.
وی تاکید کرد: سازمان توسعه تجارت ایران باید به سمتی حرکت کند که صادرات با ارزش افزوده بالا را رونق دهد، این درحالی است که آمار صادرات غیرنفتی بخشی از تاریخ ایران است که در سالهای آتی و توسط محققان در نسلهای بعدی مورد تحلیل قرار می گیرد بنابراین این آمار باید دقیق باشد، این در حالی است که سازمان توسعه تجارت هیچگونه تغییری در داده های آماری گمرک برای خوش خدمتی ایجاد نمی کند.
معاون وزیر بازرگانی گفت: نسبت واردات به صادرات همسو با برنامه چهارم توسعه کشور است، واردات توسط اصناف و بخش خصوصی هم صورت می گیرد بنابراین دولت نقشی در واردات ندارد.
به گفته غضنفری، بیشترین ارزش صادرات غیرنفتی کشور به امارات، چین، عراق، هند و کره است.
نظر شما