۴ دی ۱۳۸۷، ۱۰:۳۵

رئیسcfr پیشنهاد کرد:

ارائه بسته دیپلماتیک جدید به تهران/ دادن حق سمبلیک غنی سازی به ایران!

ارائه بسته دیپلماتیک جدید به تهران/ دادن حق سمبلیک غنی سازی به ایران!

رئیس شورای روابط خارجی آمریکا معتقد است که برای حل موضوع هسته ای ایران باید یک بار دیگر به دیپلماسی فرصت داد و یک بسته دیپلماتیک جدید نیز باید به ایران پیشنهاد شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، "ریچارد هاس" در مطلبی که در روزنامه گلوب اند میل منتشر شده، نوشت: وقتی که "باراک اوباما" رئیس جمهوری جدید آمریکا در ژانویه وارد کاخ سفید شود با چالشهای بسیار دشواری روبرو خواهد شد که با بحران اقتصادی آغاز می شود و برنامه هسته ای ایران نیز اولین چالش سیاست خارجی وی است.

وی دو گزینه را برای دولت جدید آمریکا در مورد ایران محتمل دانسته است: کنار آمدن با یک ایران هسته ای و یا تهدید.

اما هاس به زعم خود و بدون توجه به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران کنار آمدن با ایران هسته ای را عامل بی ثبات کننده در خاور میانه می داند و از سویی معتقد است که اقدام نظامی هم گرچه برخی یا بیشتر تاسیسات هسته ای ایران را از بین می برد، اما احتمالا برخی تواناییها باقی خواهد ماند و ایران می تواند بار دیگر این برنامه را از سر بگیرد. همچنین انتظار می رود که در صورت چنین اقدامی ایران هم با حمله به نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان آن را تلافی و عبور و مرور در تنگه هرمز را متوقف کند.

رئیس شورای روابط خارجی آمریکا بهترین نتیجه را زمانی می داند که ایران متقاعد شود تلاشهای هسته ای خود را فریز یا تعلیق کند و به آن "حق" سمبلیک برای غنی سازی داده شود و نظارتهای شدیدی بر آن اعمال شود.

از این رو وی به عنوان یک راهکار ارائه بسته دیپلماتیک جدیدی را به ایران مناسب می داند که در آن پیشنهاد دسترسی تهران به انرژی هسته ای اما نه کنترل فیزیکی بر مواد هسته ای ارائه شود؛ تحریمها کاهش یابد؛ ضمانتهای امنیتی ارائه شود و روابط دیپلماتیک عادی بین تهران و واشنگتن برقرار شود.

به عقیده هاس، هیچ تضمینی وجود ندارد که ایران یک چنین پیشنهادی را بپذیرد، اما ممکن است چنین امری اتفاق بیفتد، زیرا بهای نفت به پایین تر از 50 دلار در هر بشکه رسیده که می تواند هر چه بیشتر به اقتصاد آن آسیب وارد کند.

وی در ادامه به زعم خود می افزاید: آنچه که در این راهبرد موثر خواهد افتاد این است که برای ایران روشن شود که اگر این پیشنهاد را نپذیرد با تحریمهای بیشتر روبرو خواهد شد. متقاعد کردن روسیه و چین برای حمایت از بسته ملزومات، مشوقها و تنبیه ها نیز مهم خواهد بود.

در پایان این مطلب آمده است: این امکان وجود دارد که ایران هر گونه مصالحه دیپلماتیک را رد کند. از این رو پس از آن اوباما و جهان با دو گزینه روبرو خواهند بود: تحمل یک ایران هسته ای و یا تهدید که هیچ یک از آنها ( با توجه به خطرات و هزینه های جدی ) جالب نیست و به همین دلیل این مسئله حائز اهمیت است که یک بار دیگر از دیپلماسی استفاده کرد و به آن آخرین فرصت را داد.

کد خبر 805416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha