عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ششم و منتخب مردم شاهرود در مجلس هفتم درگفتگو با خبرنگار سياسي مهر گفت: دستگاه ديپلماسي كشور يك دستگاه مستقل از مجلس است ولي چون مجلس شوراي اسلامي در همه مسائل كشور اعم از داخلي و خارجي طبق قانون اساسي مي تواند اظهارنظر كند و از طرف ديگرلايحه هاي دولت بايد به تصويب مجلس شوراي اسلامي مي آيد طبعا در بحثهاي كلان ، مجلس شوراي اسلامي در سياست خارجي مي تواند نقش گسترده اي را براي كمك به دولت و يا تسريع در روند سياست خارجي داشته باشد .
وي تاكيد كرد : مجلس ششم تلاش كرد در زمينه سياست خارجي چه دربخش كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي و چه درسطح كليت مجلس تلاشهاي فراواني را در زمينه موفقيت سياست خارجي داشته باشد و در همين راستا چند بار وزير امور خارجه براي پاسخگويي به سئوال نمايندگان به مجلس ششم آمد.
جلالي تاكيد كرد : مجلس ششم دربرخي از زواياي سياست خارجي تلاش جدي كرد براي مثال در بحث درياي خزر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي كميسيون سه نفره اي تشكيل شد و در مذاكرات كارشناسي درياي خزر تلاش كرد تا در نشستها شركت داشته و بر روند امور در ارتباط درياي خزر اعمال نظر كند . درخصوص عراق و افغانستان هم مجلس ششم مراقبت ويژه داشته و كميسيون هاي ويژه ايي را در اين خصوص تشكيل داد .
وي درعين حال تصريح كرد : مجلس هفتم مي تواند بيش از مجلس ششم در ارتباط با سياست خارجي موفق باشد زيرا براي اولين بار هفت نفر از كاركنان وزارت امور خارجه كه سوابق معاونت وزير امور خارجه و يا سفارت در كشورهاي مختلف را داشته اند به مجلس راه يافته اند و اين هفت نفر به همراه ساير نمايندگان كه با مسايل سياست خارجي آشنايي دارند مي توانند زمينه هايي را براي موفقيت دستگاه سياست خارجي مهيا كنند .
منتخب مجلس هفتم افزود : الان مسائل بسياري در سياست خارجي كشورمان وجود دارد كه بايد حل و فصل شود . بحث پروتكل الحاقي و انرژي هسته اي كه از ويژگي خاصي برخوردار است ، مطرح شدن مسئله حقوق بشر در ايران از سوي غرب كه زمزمه آن قويتر مي شود و بحث اختلافات كه برخي از كشورها به آن دامن مي زنند مانند جزاير سه گانه و درياي خزر .
وي همچنين افزود : مسئله عراق و بحث همكاريهاي منطقه اي وبين المللي از جمله ديگر مواردي است كه مجلس هفتم تلاش مي كند تا در كنار دستگاه سياست خارجي به كارآمدي نظام در اين خصوص نيز كمك كند .
جلالي افزود : درمجلس ششم در زمينه پروتكل الحاقي سه اشكال وجود داشت اول اينكه بحث پروتكل الحاقي كه يك بحث تخصصي بود ، از حالت تخصصي خود خارج شد ، دوم اينكه بايد يك تقسيم كار باشد متاسفانه در داخل نظام اين تقسيم كار وجود نداشت و دولت از نقش مجلس در گرفتن امتيازات استفاده نكرد و سوم اينكه بحث پروتكل الحاقي و يا مجموع سياست خارجي در حوزه دعواهاي جناحي داخل شده بود . در اين دوران از مسائل سياست خارجي به نفع جناحهاي سياسي داخل بهره برداري مي شد بنابراين بايد تلاش شود تا در مجلس هفتم جناحها با محوريت منافع ملي تقسيم كار داشته باشند و منافع ملي در اولويت قرار گيرد .
ديپلماسي در مجلس هفتم (3)
جلالي: بحث پروتكل الحاقي از حالت تخصصي خود خارج شده است
كاظم جلالي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ششم و منتخب مردم شاهرود درمجلس هفتم درقبال عملكرد مجلس ششم درخصوص پروتكل الحاقي گفت: بحث پروتكل الحاقي كه يك بحث تخصصي بود به يك بحث كوچه و بازار تبديل شد و از حالت تخصصي خود خارج شده است .
کد خبر 80604
نظر شما