به گزارش خبرنگار مهر دکتر محمد فرهادی در همایش هم اندیشی مدیران و مراکز علمی کشور با مدیریت صندوق، با بیان اینکه این صندوق در سال 82 با تصویب شورای انقلاب فرهنگی تاسیس شد، گفت: این صندوق سیاستهایی چون ارائه خدمات حمایتی، ایفای نقش نهاد پیوند دهنده بین پژوهشگران، ایجاد شبکه اطلاعاتی، حمایت از فعالیتهای پژوهشی منجر به نوآوری، مشارکت در تجاری سازی پروژه های تحقیقاتی، تقویت شبکه زیر ساخت پژوهشی و تشکیل کرسیهای پژوهشی را دنبال می کند.
وی هیئت امنا، رئیس صندوق و کمیته علمی را از جمله ارکان این صندوق نام برد و افزود: این صندوق دارای شش کمیته علمی شامل فنی و مهندسی، علوم پزشکی و دامپزشکی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم و علوم زیستی، علوم انسانی و هنر و میان گروهی است و هر کمیته مسول ارزیابی طرحهای رسیده به صندوق است.
فرهادی کمک به اجرای طرحهای تحقیقاتی، تجاری سازی نتایج پژوهشی، اعطای گرنت، کمک به ثبت اختراعات، ثبت ایده ها و طرحها را از رسالتهای این صندوق دانست و اظهار داشت: به منظور گسترش و توسعه فعالیتهای پژوهشی در کشور، صندوق محورها و عرصه های پژوهشی خود را بر اساس نیازهای کشور تدوین کرده که این فعالیتها شامل علوم انسانی، اجتماعی و هنر، علوم پزشکی و دامپزشکی، علوم و علوم زیستی، کشاورزی و منابع طبیعی، فنی و مهندسی و میان گروهی است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران به مراحل تصویب طرحهای ارسالی به این صندوق اشاره کرد و ادامه داد: طرحها پس از دریافت، بر اساس زمینه تحقیقاتی به کمیته مربوط برای بررسی و ارزیابی ارجاع داده و داوران بر اساس مستندات طرح، تصمیم نهایی را اتخاذ می کنند.
به گفته وی، در صورت تصویب طرح از پژوهشگران برای عقد تفاهم نامه دعوت می شود.
فرهادی تعداد طرحهای ارسالی به ین صندوق را هزار و 390 طرح ذکر و خاطر نشان کرد: از این تعداد 357 پروژه در دست اجرا و کار بررسی و ارزیابی 118 پروژه به پایان رسیده؛ ضمن آنکه 8 پروژه به مرحله نیمه صنعتی رسیده است.
وی همچنین تعداد ثبت ایده های پژوهشی را 583 مورد دانست و اضافه کرد: تاکنون در گروه علوم انسانی، اجتماعی و هنر 45 ایده، علوم پزشکی و دامپزشکی 44 ایده، علوم و علوم زیستی 26 ایده، کشاورزی و منابع طبیعی 62 ایده، فنی و مهندسی 366 ایده و میان گروهی 40 ایده به ثبت رسیده است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران تعداد ثبت جهانی اختراعات را 21 مورد ذکر کرد و گفت: علاوه بر این، تعداد 20 مورد ثبت اختراع دیگر در دست بررسی است.
وی به اعطای کرسیهای پژوهشی به دانشمندان و مراکز شاخص علمی پرداخت و اظهار داشت: صندوق در حوزه های زبان فارسی به عنوان زبان علمی، مخابرات(رمز)، گداخت هسته ای، نانو فناوری، مهندسی برق، نوروفیزیولوژی، چشم پزشکی، دارو سازی، شیمی تجزیه، سلولهای بنیادی، فیزیک، پیوند-کاشت زیست مواد، بیوشیمی-بیوفیزیک و پزشکی اعطا خواهد کرد.
فرهادی به اقدامات این صندوق در زمینه تقویت زیر ساختهای پژوهشی در کشور اشاره و تاکید کرد: با درخواست صندوق و موافقت معاون اول وقت رئیس جمهوری مبلغ دو میلیون دلار در اواخر سال 83 برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی به منظور حمایت از پژوهشگران تامین شد که علاوه بر مبلغ فوق، در قالب پروژه های تحقیقاتی مساعدتهایی نیز برای خرید تجهیزات به مراکز علمی اعطا شد و برای سال جاری نیز تسهیلات مشابهی پیش بینی شده است.
نظر شما