به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی امروز در حاشیه شصتمین اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی در پاسخ به مهر در خصوص انتقاد از نبود متولی واحد در موضوع آلودگی هوا گفت: ما موضوع آلودگی هوا را به گردن کسی نیانداخته ایم. وزارت بهداشت اداره خاصی دارد که مسئولیت این موضوع را بر عهده دارد و از سوی دیگر در سه دانشگاه علوم پزشکی در شهر تهران پایگاه هایی برای جمع آوری اطلاعات وجود دارد و هشدار را نیز به هنگام به مردم داده ایم.
وی اضافه کرد: اگر احساس شود نیاز است که اطلاع رسانی وسیع تری صورت گیرد، وزارت بهداشت این کار را انجام خواهد داد.
لنکرانی یادآور شد: اصولاً در نظام مدیریت کلان کشور یک بازنگری جدی نیاز است تا بتوان وظایف را متمرکزتر انجام داد، البته منحصر به موضوع آلودگی هوا هم نیست و موضوعات مختلفی در کشور وجود دارد که دستگاههای متفاوتی با آن مواجه هستند و این موضوع موجب می شود دستگاه پاسخگوی واحد در آن بخش وجود نداشته باشد.
وی گفت: در بخش مدیریت شهری جز دستور کارهای جدی دولت است که مدیریت متمرکز پاسخگو داشته باشیم و در بحثهای تخصصی نیز هر واحدی که بیشتر با آن موضوع مرتبط است بر آن تمرکز پیدا کند و بتواند کار را با کیفیت بالاتری انجام دهد.
وزیر بهداشت در خصوص وضعیت آلودگی هوا در چند روز اخیر گفت: هوا در چند روز گذشته وضعیت نگران کننده ای داشت اما سعی شده در وزارت بهداشت در هر موردی که احساس نیاز می شود، به سرعت اطلاع رسانی انجام گیرد. دانشگاهها نیز رصد به روز و ساعت را انجام می دهند و اگر اتفاق مهمی بیافتد به سرعت به مردم اطلاع می دهیم.
وی اضافه کرد: آلودگی هوا یکی از مخاطرات سلامت است و به همین دلیل به دقت موضوع دنبال می شود اما معمولاً اتفاقاتی که رخ می دهند تک عاملی نیستند و باید همه ابعاد آن را در نظر گرفت.
وی در خصوص آمار مرگ ناشی از آلودگی هوا گفت: این یک موضوع قابل بحث است و باید توجه داشت که آمار مرگ و میر تک عاملی نیست. در این زمینه یک کار پژوهشی انجام شده و به نتیجه هم می رسد. در کارهای پژوهشی نمی توان تک عاملی به موضوع پرداخت و مسائلی مانند مرگ و میر ناشی حوادث قلبی و عروقی تک عاملی نیست و تنها به آلودگی هوا محدود نمی شود و آلودگی هوا تنها بخشی از مرگ و میر را شامل می شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در زمینه وظیفه وزارت بهداشت در موضوع آلودگی هوا گفت: وزارت بهداشت بر اساس قانون موظف است که موضوع را رصد کند و مخاطرات را شناسایی ودرباره آنها فرهنگ سازی کند و جایی که احساس کند که این مخاطرات از سوی دستگاه های ذیربط مورد توجه قرار نمی گیرد به عنوان ضابط قوه قضائیه به قوه قضائیه معرفی کند.
نظر شما