از سوی محققان ایرانی انجام شد؛

بهبود چین و چروک پوست با استفاده از سلول بنیادی فیبروبلاست

بهبود چین و چروک پوست با استفاده از سلول بنیادی فیبروبلاست

رئیس مرکز تحقیقات پوست و سالک اصفهان از انجام تحقیقات بر روی کاربرد سلولهای بنیادی پوست در درمان زخم های ناشی از دیابت، سوختگی و زخم های ناشی از سالک خبر داد و گفت: هم اکنون تحقیقات اولیه بر روی کاربرد سلول های بنیادی فیبروبلاست در بهبود چین و چروک صورت با بهبود 44 بیمار به پایان رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی نیلفروش زاده در جمع خبرنگاران افزود: محققان مرکز تحقیقات پوست و سالک اصفهان و پژوهشکده رویان با همکاری یکدیگر 4 سال است که در زمینه کاربرد فیبروبلاست تحقیق می کنند و توانسته اند از فیبروبلاست در بهبود چین و چروک و ترمیم ضایعات سوختگی و اسکارهای سالک و تعدادی از بیماران دیابتی استفاده کنند.

وی یادآور شد: در 6 ماه اخیر تحقیقاتی در زمینه تکثیر کراتینوسیت برای ترمیم ضایعات سوختگی، ضایعات ناشی از اسکارها و ترمیم اسکارها انجام شده که موفقیت آمیز بوده است.

نیلفروش زاده اضافه کرد: در مورد درمان ویتیلیگو یا بیماری لک و پیس هم مرکز تحقیقات توانسته با همکاری رویان 5 نفر را تحت درمان قرار دهد که البته این کار هنوز در ابتدای راه است.

وی گفت: در زمینه کاربرد فیبروبلاست در بهبود چین و چروک تحقیقات مراحل اولیه با موفقیت و بهبود 44 بیمار در طی 4 سال اخیر به پایان رسیده است و در حال حاضر به صورت عادی در مورد بیماران در حال انجام است.

رئیس مرکز تحقیقات پوست و سالک اصفهان یادآور شد: در مورد زخم های ناشی از دیابت، سوختگی و ویتیلیگو در مورد 5 تا 10 بیمار در هر بخش تحقیقات هنوز ادامه دارد و نتایج قطعی آن هنوز استخراج نشده است. در مورد درمان اسکار سالک هم مطالعات مقدماتی به پایان رسیده و تا بخشی موفقیت آمیز بوده است.

وی با اشاره به کاربرد سلول های بنیادی پوست در درمان برخی از بیماریهای پوستی، افزود: سلول های بنیادی در رده های مختلفی هستند، که می توان آنها را به رده های همه توانی و تک توانی تقسیم کرد. این سلول ها می توانند به رده های سلولی تقسیم شده، تمایز پیدا کنند و عملکرد خاص خود را بیابند.

نیلفروش زاده گفت: محققان نیز در بیماریهای پوستی از سلول های بنیادی تک توانی استفاده می کنند. این سلول ها این خصوصیت را دارند که می توان آنها را از پوست خود فرد دریافت کرد و پس از تکثیر، از آن در درمان بیماریهای پوستی استفاده کرد.

وی اضافه کرد: از سلول های بنیادی تک توانی پوست می توان به ملانوسیتها، کرانوسیتها و فیبروبلاست ها اشاره کرد و محققان مرکز تحقیقات پوست و سالک اصفهان بر روی هر سه نوع این سلول ها کارهای تحقیقاتی انجام داده اند.

رئیس مرکز تحقیقات پوست و سالک اصفهان در خصوص میزان موفقیت تزریق فیبروبلاست به 44 بیمار تحت درمان چین و چروک، گفت: میزان موفقیت در مورد این افراد به طور میانگین 46 درصد بوده است که این میزان موفقیت با تحقیق مشابه این تحقیق در آمریکا یکسان است. با این تفاوت که در تحقیقات آمریکایی ها سه بار تزریق فیبروبلاست انجام شده اما در مرکز تحقیقات پوست و سالک اصفهان به دلیل کمبود بودجه تنها دو بار تزریق فیبروبلاست صورت گرفت. نتایج این دو تحقیق کاملاً مشابه هم هستند.

وی اضافه کرد: در صورت وجود بودجه در مرکز تحقیقات و توانایی بیماران برای تامین هزینه های انجام این کار، تزریق فیبروبلاست بازهم صورت می گیرد.

کد خبر 806962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha