به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری همایش اقتصاد هنرهای تجسمی صبح امروز شنبه با حضور مجتبی آقایی مدیر هنرهای تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و حسین نورینیا مدیر پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی در موزه امام (ع) برگزار شد.
در ابتدای این نشست، آقایی با اشاره به هدف برگزاری این همایش گفت: متاسفانه با توجه به زیاد بودن تعداد جشنوارهها و مسابقات هنری در کشور و با توجه به فعالیت اخیر سازمانها و نهادها در زمینه برگزاری اکسپو و بازارهای فروش آثار هنری هنوز کار پژوهشی در زمینه اقتصاد هنرانجام نشده است.
او افزود: هرچند، با گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی در زمینه هنرهای تجسمی رشد زیاد داشتهایم، اما در زمینه بازار با آمار نگرانکننده روبرو هستیم. نگاه کلی به این مشکلات نشان میدهد بزرگترین مشکل حلقه مفقوده اقتصاد هنری است.
مدیر هنرهای تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ادامه داد: متاسفانه با توجه به فروش آثار هنری در خارج از کشور به واسطه حراجیهای کریستی و ساتبی تب برگزاری اکسپوها در ایران نیز بالا رفته و در ماههای اخیر شاهد برپایی بازارهای فروش آثار تجسمی بودهایم.
آقایی ادامه داد: این نمایشگاههاعملا نتوانستهاند چرخ زنگزده فروش آثار هنری را روان کنند. این موضوع به پژوهش نیاز دارد و به همین دلیل قصد داریم همایش اقتصاد هنر را در دو روز برگزار کنیم.
او افزود: محور این همایش اقتصاد هنرهای تجسمی است و قصد داریم در آن زمینهها، چالشها و راهبردهای فروش آثار تجسمی را با حضور هنرمندان و کارشناسان حوزههای مختلف مانند علوم اقتصادی، علوم اجتماعی، نگارخانهداران و ... بررسی کنیم. نوع عمده بحث ما در این حوزه بحث کمک و رونق بخشی به فروش آثار هنرهای تجسمی است تا هنرمند از طریق کارش بتواند ارتزاق کند.
آقایی ادامه داد: ما در حال مذاکره با مدیران دو حراجی ساتبی و کریستی هستیم تا در این همایش حضور پیدا کنند. مدیران سازمان نیز مذاکراتی با برنامهنویسان برنامه توسعه چهارم و پنجم انجام دادهاند تا در این همایش دیدگاههای خود را ارائه دهند. همچنین از نظرات چند حقوقدان درباره حقوق کپی رایت نیز بهره خواهیم گرفت.
مدیر هنرهای تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره دیگر فعالیت های اقتصادی سازمان در زمینه اقتصاد هنر تجسمی گفت: با توجه به اینکه ما با داشتن 35 نگارخانه در تهران از بزرگترین نهادهای تجسمی هستیم قصد داریم بعد از برگزاری همایش اقتصاد هنرهای تجسمی با استفاده از مباحث مطرح شده سال آینده سه اکسپو تخصصی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار کنیم.
آقایی گفت: این اکسپوها شامل اکسپو بزرگ سال تهران و اکسپو هنرهای دینی است که ماه رمضان برگزار میشود. ضمنا قصد داریم بحث برگزاری اکسپوهای موضوعی را نیز سال آینده مطرح کنیم که جایگزین جشنوارههای و مسابقات هنری متعدد در تهران میشود.
نورینیا نیز در این نشست گفت: ما در پژوهشکده فرهنگ وهنر جهاد دانشگاهی با 30 هنرمند تجسمی مصاحبه داشتیم و با تحلیل محتوای این گفتگوها به نتیجه رسیدبم برجستهترین مشکل هنرهای تجسمی، اقتصاد آن است. با توافق سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران قصد داریم در این همایش حوزه تولید، عرضه و مصرف هنرهای تجسمی را بررسی کنیم.
مدیر پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی ادامه داد: فراخوان این همایش از این هفته به سه شکل ارائه و فراخوان عمومی به شکل پوستر در 50 موسسه و دانشگاه فعال کشور توزیع میشود. در بخش بعدی دعوتنامههایی برای پژوهشگران و 200 گالری مختلف ارسال و در مرحله سوم از کارگزاران فرهنگی کشور برای حضور در همایش دعوت میشود.
وی افزود: ما دراین همایش سه سخنران ویژه خواهیم داشت تا سر فصلهای کلی همایش را تشریح کنند. همچنین با ارزیابی چکیده مقالات، 15 مقاله منتخب برای ارائه در همایش انتخاب می کنیم. چون مقالات همایش قطعا بیشتر از این تعداد خواهد بود ما تمام مقالات تایید شده توسط هیات علمی را در قالب کتاب تا پایان سال منتشر میکنیم.
همایش اقتصاد هنرهای تجسمی 30 بهمن تا اول اسفند به همت معاونت هنری سازمان فرهنکی هنری شهرداری تهران و با همکاری معاونت پژوهشی فرهنگ وهنر جهاد دانشگاهی برگزار می شود.
نظر شما