وی افزود: در این سالها من هم نقدهایی به این مجموعه داشتهام، اما فارابی با همه ضعفها و نقاط قوتش نقشی موثر در پیشرفت سینمای ایران داشته است. من با افتخار همچنان خود را روزنامهنگار و عضوی کوچک از خانه سینما میدانم که پس از یک دوره کوتاه فعالیت در فارابی در سال 75 دوباره بازگشتهام در خدمت سینما باشم.
قائممقام بنیاد سینمایی فارابی گفت: باور فردی من این است که در این سالها سینمای ایران حافظ منافع ملی در داخل و خارج از مرزها بوده است. سینمای ایران در خارج از مرزها گاهی حتی از وزارت خارجه هم موثرتر عمل کرده و در جهت تحکیم و حمایت از منافع ملی قدم برداشته است.
نبوی ادامه داد: جز بعضی فیلمها که مسائلی را که باید در داخل مطرح میکردند برای مخاطب خارجی طرح کردند و مشکلاتی را که در داخل وجود دارد بزرگنمایی کردند، اغلب فیلمهای ایرانی نمایندگانی شایسته برای معرفی فرهنگ و هنر این مرز و بوم در آن سوی مرزها بودند. اما از این ظرفیتهای سینما میشود بهتر استفاده کرد.
وی در ادامه با اعلام برنامههایش گفت: یکی از مشکلاتی که همه درباره آن اتفاق نظر دارند معضل فیلمنامه نویسی در سینمای ایران است. سعی میکنیم با همراهی دوستان هستههای مشاوره رایگان برگزار کنیم و در مرحله تولید و نگارش فیلمنامهها دوستان میتوانند از مشاورهها استفاده کنند.
قائممقام فارابی افزود: سینمای ایران سالانه به 300 میلیارد تومان نیاز دارد تا وظایفش را انجام بدهد. بخشهای معطلمانده زیادی وجود دارد که باید با تخصیص اعتبار به آنها سامان داد. بخش فرهنگ و هنر در بودجه ذیل عنوان خدمات تعریف میشود و ما امیدواریم این بخش در بودجه مصداق تولید باشد و مجلس و دولت در تخصیص اعتبار نیازهای اساسی سینما را در نظر بگیرند.
این کارشناس سینما ادامه داد: تولید مشترک در این سالها مورد توجه قرار گرفته و تهیهکنندگان بخش خصوصی با تلاش فردی توانستهاند در این زمینه کارهایی انجام دهند. اما امیدوارم در این دوره بتوانیم زمینه رشد تولیدهای مشترک را فراهم و آهنگ تولید مشترک را تسریع کنیم.
نبوی با اشاره به نمایش فیلمهای سالهای گذشته در سینماتک فارابی گفت: قصد داریم در برنامههای سینماتک به نمایش آثاری بپردازیم که از سالهای قبل باقی مانده و میتواند بیننده داشته باشد. فیلمهایی در دسته آثار فرهنگی و مخاطب خاص جای میگیرد که هنوز اکران عمومی نشده و برای اکران این فیلمها هم برنامه داریم.
قائممقام فارابی تبدیل شدن منافع ملی به دغدغه جمعی اهالی سینما را از برنامههایش دانست و گفت: این دغدغه در تعالی سینمای ملی موثر است و همگی باید برای ارتقای سینما ملی تلاش کنیم. ما با برگزاری کارگاههای آموزشی سعی میکنیم دانش نظری و فنی سینماگران را تقویت کنیم. همدلی و همراهی خانواده سینما در این حرکت موثر است.
وی درپایان صحبتهایش با اشاره به حضور موفق فارابی در عرصههای بینالمللی گفت: در این سالها حرکتی رو به رشد در این زمینه داشتیم و قصد داریم این مسیر را ادامه دهیم. با کمک خانه سینما این نقش و حضور جهانی را افزایش میدهیم. من شنونده نظر و پیشنهاد دوستان هستم و امیدوارم در کنار شما شاهد پرواز پرنده سینمای ایران به افقهای دورتر باشیم.
مجید شاهحسینی مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی هم در ابتدای مراسم با تشکر از حضور اهالی سینما گفت: سینما هنر، صنعت، تجارت و رسانهای است که به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده و حضور فعالان این عرصهها در این جمع نشاندهنده پیوند سینما با این حوزهها است. فارابی هماهنگکننده این تلاشها است و امیدوارم کنار هم سرنوشتی باشکوه برای سینمای ایران رقم بزنیم.
وی با اشاره به فاجعه غزه گفت: کاش در شرایطی بهتر با هم ملاقات میکردیم. در حالی این مراسم را برگزار میکنیم و از آینده مطلوب برای سینما حرف میزنیم که فاجعه انسانی غزه دلمان را به درد آورده است. در آستانه ماه محرم امیدوارم همه ما از حماسه و معنویت این ماه بهره ببریم و در آستانه سیامین سال پیروزی انقلاب جشنواره امسال را باشکوهتر برگزار کنیم.
معاون سینمایی وزیر ارشاد نیز حضور اکبر نبوی را در حلقه مدیریتی بنیاد سینمایی فارابی راهکاری برای تسریع فعالیتهای این بنیاد و تعامل بیشتر و بهتر با بدنه سینما دانست.
محمدرضا جعفری جلوه دیروز در بخشی از مراسم معارفه اکبر نبوی قائممقام بنیاد سینمایی فارابی گفت: حضور در چنین محافلی نشاندهنده شور و شوقی است که اهالی سینما دارند. سینماگران، اهالی رسانه و مدیران سینمایی خانواده سینما را تشکیل میدهند. اهالی فرهنگ حرفهای زیادی برای جهانیان دارند.
وی در ادامه افزود: یکی از رسالتهای سینمایی که متعلق به مردم و نظامی است که داعیه بازتاباندن اهداف اسلامی دارد، نمایش فاجعهای است که در غزه اتفاق افتاده است. ما باید در کنار هم باشیم، نیروها را فرابخوانیم و از قابلیتهای سینمای ایران استفاده کنیم و باورهای متعالی نظام را به منصه ظهور برسانیم.
معاون سینمایی گفت: سینما باید صنعتی شکوفا، تجارتی پررونق، هنری فرهنگساز و جذاب و رسانهای رفتارساز باشد. برای تحقق این آرمان به امکانات مادی و معنوی نیاز داریم. اگر امکانات معنوی نقصان دارد، با همافزایی معنوی و روانی میتوان مشکلات را از سر راه برداشت. آغوش سینمای ایران و موسسههای فعال در این زمینه برای این همافزایی معنوی گشوده است.
جعفری جلوه ادامه داد: بنیاد سینمایی فارابی در سالهای اخیر گسترده و پیچیده شده است. سعی کردیم برای ترمیم جایگاه موثر این موسسه بر این معضل فائق شویم و با چابکسازی فعالیتها و سبکسازی کارآمدی را بالا بریم و با هدفمند کردن فعالیتها و جهتگیریها حرکت این بنیاد را برای توسعه و پیشرفت سینما تسریع کنیم.
وی در بخشی دیگر با اشاره به فراخواندن موسسههای مکمل برای کمک به فارابی گفت: این موسسهها بخشی از وظایف فارابی را بر عهده میگیرند تا در سینما شاهد رونق و ارتقای کیفیت کارها باشیم. در بخش تولید و پخش عرصههای سختافزاری به سینماشهر واگذار شده و در بخش تولید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی محورسازی و حفظ و صیانت از فیلمسازان در گامهای اول را بر عهده گرفته است.
معاون وزیر ارشاد افزود: در راستای این تحولا ت نیاز بود در حلقه مدیریت هم تغییرهایی انجام شود. مدیر عامل، قائممقام و خرانهدار با تقسیم کار و همافزایی بنیاد سینمایی فارابی را احیا میکنند. خوشحالم این تیم با حضور این سینماگر و فعال رسانهای [اکبر نبوی] کامل و تعاملات درونی با بدنه سینما و کلیه فعالان در این حوزه تسریع میشود.
در این مراسم الیاس نادران، محمدمهدی عسگرپور، ناصر باکیده، سیدرضا میرکریمی، منیژه حکمت، محمدرضا شرفالدین، محمود اربابی، علی معلم، مجید مسچی، ابراهیم فیاض، مرتضی رزاق کریمی، امیر و عبدالله اسفندیاری، هوشنگ گلمکانی، مرتضی شایسته، حبیب احمدزاده، حسین فرحبخش، منوچهر محمدی، فرشته طائرپور، منوچهر شاهسواری و ... حضور داشتند.
نظر شما