۸ دی ۱۳۸۷، ۱۳:۵۰

کرمانشاه پایلوت اصلی صادرات به کشورهای همسایه است

کرمانشاه پایلوت اصلی صادرات به کشورهای همسایه است

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمانشاه گفت: خوشبختانه استان کرمانشاه به عنوان پایلوت اصلی صادرات به کشورهایی همسایه شناخته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، منوچهر فخری پیش از ظهر یکشنبه در دیدار رئیس بهداشت و استاندارد اقلیم کردستان عراق با فعالین اقتصادی استان که در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: داشتن استاندارد و کیفیت بالا از ملزومات کالاهایی است که به اقلیم کردستان صادر می شود.

 

وی افزود: کارخانجات کشور ایران ازبرندهای بالایی برخوردارند که حتی کشورهای اروپایی ازاین برندها استفاده می نمایند، لذا کارخانجاتی که توسط اتاق بازرگانی معرفی می شوند از امتیاز بالایی برخوردارند.

 

فخری خاطرنشان کرد: داشتن ایزو واستاندارد جهانی در کشورما یک اصل پذیرفته شده است و اکثر محصولات ما دارای استاندارد جهانی هستند.

 

نایب رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه در طول چندسال گذشته اقدام قابل توجهی درخصوص توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق صورت پذیرفته و روابط تجاری دو طرف درحال بهتر شدن است، جهت رفع مشکلات تجار و تولیدکنندگان ، خواستار ایجاد تسهیلاتی برای صادرکنندگان ایران از طرف مسئولان اقلیم کردستان شد.

 

وی سپس از حاضران درجلسه خواست که نقطه نظرات خویش جهت حل مسائل را مطرح نمایند تا با تعامل، دیدگاه ها به یکدیگر نزدیکتر شوند.

 

در ادامه علی کشوری، نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج نیزگفت: در سالهای نخست مبارزه صدام، دولت ایران پشت و پناه مردم عراق و اقلیم کردستان بود و قطعا این همکاری را در شرایطی که مبادلات اقتصادی و بازرگانی داریم به شیوه دیگری می خواهیم ادامه دهیم .

 

وی افزود: شیوه کار و همکاری تعاملات در این شرایط این است که ماهم تلاش داشته باشیم بهترین کیفیت کالا را به عراق صادر کنیم که هم حفظ سلامت شهروندان عراقی و هم حفظ قیمت مناسب کالا مدنظرماست .

 

کشوری توجه بیشتر به قیمت از طرف تجار عراقی رایکی از عوامل اساسی ورود کالاهای بی کیفیت ایرانی به بازار عراق دانست .

 

وی عدم صدور گواهی مبداء درمرز باشماق ومریوان ، تحمیل هزینه های سنگین شرکت بازرسی صدور مجوز، آزمایشات مجدد استاندارد  و انحصاری بودن شرکت بازرسی را از اهم مشکلات موجود مطرح کرد.

 

بهزاد فرسادفر مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمانشاه نیز از توافق نشست قبلی با اداره استاندارد اقلیم کردستان مبنی برنشانه گذاری صرفا به زبان انگلیسی و فارسی سخن گفت و افزود: تامین سلامت و ایمنی موادغذایی جزو وظایف مهم سازمان استاندارد است .

 

وی موافقت و استقبال طرف ایرانی جهت استقرار شرکتهای بازرسی در فرایند صدور کالا به کشور عراق را حجتی بر اطمینان کامل به واحدهای تولیدی عمده و بزرگ ایرانی که توانایی انجام درخواست مشتریان خود را دارند عنوان کرد و این موضوع را گامی در جهت بهبود و تغییر اساسی برخی از تولیدات دانست.

 

فرسادفر وحدت و ثبات در قوانین و مقررات در یک زمان معین و از انحصار درآمدن شرکتهای بازرسی و انجام امور محوله به چند شرکت مختلف را خواستار شد.

 

در این نشست دکتر کژال سعید رسول رئیس اداره استاندارد سلیمانیه از برنامه ریزی جهت فعالیت شبانه روزی کارمندان مستقر در مرز جهت جلوگیری ازاتلاف وقت تجارسخن گفت و افزود: ماهمیشه به دیده احترام وستایش به کار تاجران می نگریم و سعی کرده ایم سرعت ترخیص کالاها را بالا ببریم و آمادگی هر ملاحظه ای در حیطه اختیاراتمان، جهت پیشبرد کارها را داریم.

 

در ادامه این نشست تجار و فعالین اقتصادی حاضر در جلسه به بیان مشکلات و موانع موجود در امرصادرات پرداختند.

 

فعالیت فقط چهار روز درهفته شرکت اینترتک، اتلاف وقت حداقل 15 روزه صدورگواهی بهداشت با مهر و امضای سفارت تهران و هزینه های بالای شرکت های بازرسی از جمله مشکلات و همچنین ترخیص سریع تر لبنیات به علت محدودیت تاریخ مصرف آنها، کنترل بازارکشور عراق توسط خود اداره استاندارد و بهداشت عراق جهت حفظ سلامت شهروندان عراقی و منافع تولید و صادرکنندگان، تعریف استانداردها درعراق، ازبین رفتن چندگانگی در مرزهای ایران و عراق، کاهش هزینه های گواهی محصول، استفاده ازتجربیات کارشناسان اداره استاندارد ایران، یکی شدن استانداردها و رعایت عدالت از جمله پیشنهادات فعالان اقتصادی حاضر در جلسه بود.

کد خبر 807625

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha