۹ دی ۱۳۸۷، ۱۳:۵۱

رکود اقتصادی نتیجه سیاست انقباضی بانکها

رکود اقتصادی نتیجه سیاست انقباضی بانکها

وزیر کار و امور اجتماعی با انتقاد از عملکرد نظام بانکی در پرداخت تسهیلات به بخشهای مختلف اقتصادی، سیاستهای انقباضی بانکها را نتیجه ایجاد شدن رکود اقتصادی کشور دانست و گفت: برای شنیدن نظرات مدیران بانک مرکزی منتظر حضور آنان در جلسات هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد جهرمی در گردهمایی مشترک معاونین برنامه ریزی استانها و روسای سازمانهای کار و امور اجتماعی در تهران گفت: در استانها، معاونتهای اجرایی نقش کلیدی در تصمیم گیریها و اجرای امورات مربوط به هر استان دارند.

وزیر کار و امور اجتماعی اظهار داشت: تا زمانی که کشور به سمت اقتصادی پویا و درآمدی کافی جدای از نفت، سوق نیابد، قیمت نفت ما را دچار مشکلمی کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: رسیدن به اهداف چشم انداز، فرصتها و تهدیداتی را به همراه دارد و برای رسیدن به آن علاوه بر رسیدن به نرخ رشد 8 درصدی اقتصادی، راهکارهای مناسبی نیز باید اتخاذ شود.

جهرمی ادامه داد: برای رسیدن به نرخ رشد 8 درصدی اقتصادی، مجموعه بانکها باید سیاستهای پولی مناسب را در کنار مشوقهای قانونی در سرمایه گذاریها و رفع موانع آن دنبال کنند.

وزیر کار و امور اجتماعی خاطر نشان کرد: در کشور منابع فراوانی داریم که از آنها بهره وری مناسبی حاصل نمی شود و برای نیل به این هدف باید بهره وری در منابع آب که بیش از 96 درصد آن در بخش کشاورزی صرف می شود، نحوه استفاده درست از منابع خاک ، انرژی مطابق با استانداردها و بهره وری نیروی کار دنبال شود.

وی اجرای درست بنگاههای زودبازده را طرح محوری و بر اساس برنامه حرکت کردن دانست وافزود: سند توسعه اشتغال در برنامه پنجم از سندهای مهم اجرایی کشور محسوب می شود.

سیستم بانکی همراهی نمی کند

جهرمی با اظهار تاسف از عدم همراهی سیستم بانکی کشور بیان داشت: در تمام دنیا برای جلوگیری از تعطیلی بنگاههای اقتصادی ، منابع مالی تزریق می شود ولی در کشور ما نظام پولی و بانکی برای حفظ اشتغال، ایجاد آن و تولید هیچ برنامه ای ندارد.

وزیر کار و امور اجتماعی تاکید کرد: من بارها اعلام کرده ام که هدایت نقدینگی از رشد آن مهمتر است و در این راه باید برای هدایت و مدیریت بر تسهیلات و نقدینگی برنامه ریزی صحیحی صورت گیرد.

سیاستهای انقباضی بانکها

وی سیاستهای انقباضی بانکها را نتیجه ایجاد شدن رکود اقتصادی کشور دانست و افزود: بانکها در حال حاضر دچار مشکلات بدهی های معوق هستند و برای آن باید برنامه ریزی صورت دهند؛ حال آنها چرا برای وصول مطالبات خود تولید و کارخانجات را تعطیل می کنند.

جهرمی گفت: در نشستهای مشترک قرار شد از سوی بانکها خط اعتباری ویژه برای بخش تولید اختصاص یابد حال نظام بانکی بیاید پاسخگو باشد که در این بخش چه کار کرده است. پیشنهاد ما در این مورد پرداخت تسهیلات جدید به بنگاهها نبوده است و ما گفتیم به طرحهای تایید شده قبلی و یا اختصاص سرمایه در گردش واحدهای موجود عمل شود.

وزیر کار و امور اجتماعی سرمایه در گردش را رقم 30 هزار میلیارد تومان جدا از خط اعتباری نظام بانکی یاد کرد و بیان داشت: بانک مرکزی و بانکها بیایند اعلام کنند چقدر سرمایه در گردش پرداخت کرده اند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: خود سیستم بانکی رقم 7000 هزار میلیارد تومانی را مصوب کرد ولی تاکنون اعلام نشد که آیا رقمی از مبلغ یاد شده پرداخت شده یا خیر.

جهرمی در پایان سخنانش به نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی پرداخت و افزود: برای افزایش مهارت این گروه می توانیم آنها را در قالب طرح کارورزی آموزش دهیم که سهم امسال 100 هزار نفر است و تاکنون 40 هزار نفر ثبت نام شده اند. وزیر کار و امور اجتماعی همچنین از طراحی و تنظیم لایحه حمایت از مشاغل خانگی و ارائه به دولت برای تصویب خبر داد.

کد خبر 808419

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha