۱۰ دی ۱۳۸۷، ۱۴:۳۶

گزارش اختصاصی مهر /

تخریب دیوار و چرای گله در صحن دانشگاه؛ دانشگاهها در خطر معارضان

تخریب دیوار و چرای گله در صحن دانشگاه؛ دانشگاهها در خطر معارضان

خبرگزاری مهر در گزارشی به بررسی وضعیت زمینهای برخی از مراکز آموزش عالی کشور پرداخته که این گزارش حاکی از وجود معارضانی برای زمینهای این مراکز آکادمیک و نگرانی روسای دانشگاهها است.

دانشگاه چمران اهواز و تخریب دیوار

به گزارش خبرنگار مهر، تخریب دیوارهای دانشگاه شهید چمران اهواز که 3 سال گذشته توسط معارضان زمینهای این دانشگاه در حال وقوع بود با مقاومت اعضای هیئت علمی این دانشگاه ناکام ماند. مرتضی زرگر شوشتری درباره این واقعه گفت: 3 قطعه زمین در دانشگاه شهید چمران اهواز وجود دارد که از حدود 54 سال قبل یعنی از زمان تاسیس دانشگاه در داخل پردیس این دانشگاه بوده است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: حدود 3 سال است که بنیاد شهید ادعا می کند که این 3 قطعه زمین مربوط به آنهاست. افرادی از طریق دادگاه ابلاغ گرفته بودند و برای تخریب دیوارهای دانشگاه آمده بودند اما اعضای هیئت علمی دانشگاه اجازه ندادند که این تخریب ادامه پیدا کند. همین اقدام اعضای هیئت علمی دانشگاه موجب شد تخریب کنندگان از مدیریت دانشگاه شکایت کنند.

زرگر شوشتری مسائلی که در پی ادعا بر روی 3 قطعه زمین دانشگاه شهید چمران اهواز برای این دانشگاه ایجاد شده را موجب مشغولیت ذهنی مسئولان دانشگاه و کند شدن فعالیتهای عمرانی این دانشگاه دانست و گفت: دادگاه به نفع بنیاد شهید حکم داده و سند گرفته اند. این 3 قطعه زمین دارای کاربری آموزش عالی هستند زیرا داخل پردیس دانشگاه قرار دارند.

وی با بیان اینکه آمادگی خریداری این زمینها توسط دانشگاه بر اساس قیمت کارشناسی وجود دارد، ابراز امیدواری کرد: شرایطی فراهم شود که مشکل این 3 قطعه زمین از طریق ریاست جمهوری مرتفع شود.

چرای گوسفندان در دانشگاه ایلام!

دانشجویان دانشگاه ایلام در بهار سال گذشته در حالی که عنوان می کردند قسمتهایی از این دانشگاه حصار ندارد خبر دادند که مالکیت بخشی از زمین های دانشگاه ایلام به این دانشگاه تعلق ندارد و صاحبان اصلی بخشهایی از زمینهای دانشگاه ایلام که خواستار زمین خود هستند، گله های گوسفند را از طریق قسمت هایی از دانشگاه که حصار ندارد وارد دانشگاه می کنند و بیشتر اوقات این گوسفندان را برای چرا به فضای نزدیک دانشکده علوم انسانی یا نزدیک خوابگاه کشوری دانشگاه می آورند.

پیگیریهای خبرنگار مهر از رئیس دانشگاه ایلام نشان داد که زمینهای دانشگاه ایلام نیز معارض دارد و معارضان برای اینکه دانشگاه را تحت فشار قرار دهند حتی گله گوسفند وارد دانشگاه ایلام می کنند. در جریان سفر هیئت دولت به استان ایلام که در آذر ماه سال گذشته صورت گرفت نیز یکی از درخواستهای مدیریت و دانشگاهیان ایلام از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ناظر بر رفع مشکل معارضان زمینهای این دانشگاه بود.

عباس قربانی رئیس دانشگاه ایلام در آخرین اطلاعاتی که روز گذشته درباره وضعیت زمینهای دانشگاه ایلام ارائه کرد به مهر گفت: تدبیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که اخیرا به دانشگاه ایلام ابلاغ شده است این گونه است که دانشگاه ایلام طی یک فرآیند کارشناسی نسبت به تعیین زمینهایی که طرحهای عمرانی فعلی و آتی دانشگاه در آنها پیاده می شوند، اقدام کند تا برای عملیاتی شدن این طرحهای عمرانی بتوانیم زمینهایی که مشخص می شوند را از معارضان خریداری کنیم.

رئیس دانشگاه ایلام با بیان اینکه معارضان زمینهای این دانشگاه چند طرف هستند، تاکید کرد: البته خریداری زمینها از معارضان به شرطی است که تمامی ابهامات پرونده زمینهای دانشگاه مشخص شود. دادگاه تا 3 یا 4 ماه آتی در راستای رفع ابهامات پرونده به دانشگاه اطلاع رسانی می کند و سپس حتما اداره ثبت و سایر بخشهای مربوطه نیز وارد عمل می شوند.

عباس قربانی خاطرنشان کرد: استان ایلام صنعتی ندارد بنابراین برای توسعه استان باید تلاش کنیم تا جایی که می توانیم به فکر آینده باشیم و فقط الآن را نگاه نکنیم. ضمن اینکه کلیه مراجع مسئول در کشور باید به دانشگاه به عنوان محور توسعه کشور توجه کافی داشته باشند.

دانشگاه یاسوج و تقابل با نیروی انتظامی و معارضان شخصی

به گزارش مهر، دانشگاه یاسوج نیز از دیگر دانشگاههایی است که مشکل معارض زمین دارد. معارضان زمینهای دانشگاه یاسوج در مورد بخشهایی از این دانشگاه ادعا دارند که در آنها ساخت و ساز شده است. اردوان ارژنگ رئیس دانشگاه یاسوج نیز می گوید: این دانشگاه اعتبار کافی برای اینکه به معارضان ارائه شود را در اختیار ندارد.

اردوان ارژنگ گفت: بخشی از زمینهای سایت اصلی 40 هکتاری دانشگاه یاسوج معارض دارد و بخشی از زمینهای دانشگاه نیز که در بیرون از سایت اصلی واقع شده و توسط اداره منابع طبیعی به دانشگاه یاسوج اعطا شده است معارض دارد. نیروی انتظامی یکی از معارضان زمینهای سایت اصلی دانشگاه است که بخشی از این زمینها را به عنوان حریم منطقه انتظامی تصرف کرده است. البته برای زمینهای دانشگاه یاسوج معارض شخصی نیز وجود دارد.

رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه "درباره زمینهایی که خارج پردیس اصلی دانشگاه هستند حکم بر علیه معارضان زمینهای دانشگاه صادر شده است." افزود: از معارضان شخصی زمینهای دانشگاه یاسوج شکایت کردیم اما حکم دادگاه به نفع افرادی صادر شده که معارض زمینهای داخل دانشگاه هستند.

دانشگاه یزد و سایه زمین خوار بر 250 هکتار 

رئیس دانشگاه یزد نیز که سال گذشته از سایه زمین خوار بر 250 هکتار از زمینهای ایستگاه تحقیقاتی کویر زدایی این دانشگاه خبر داده بود، گفت: رای قطعی، تجدید نظر و رای دیوان عالی به نفع فردی صادر شد که دانشگاه از وی شکایت کرده بود. عملا پیگیریهای دانشگاه یزد برای آزاد کردن زمینهای ایستگاه تحقیقاتی کویر زدایی به جایی نرسیده و نگرانی تخریب این زمینها همچنان وجود دارد.

دکتر سید علی محمد میرمحمدی میبدی افزود: مشکل زمینهای ایستگاه تحقیقاتی کویر زدایی دانشگاه یزد نه تنها حل نشد بلکه قوه قضاییه اعتراض دانشگاه را قبول نکرد. وقتی رای دیوان عالی کشور به نفع معارض صادر شد، اصلا به دانشگاه اعلام نکردند که حتی بخواهیم فرصت اعتراض داشته باشیم. حکم را به دانشگاه ابلاغ نکردند و زمان قانونی دانشگاه نیز از دست رفت.

دانشگاه صنعتی اصفهان و سندهای شش دانگ

زمینهای دانشگاه صنعتی اصفهان نیز مشکل معارض دارند. غلامرضا قربانی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان به مهر گفت: زمینهای دانشگاه صنعتی اصفهان زیاد است و تمام اراضی دانشگاه به نام این دانشگاه سند دارد اما عده ای ادعا می کنند که این زمینها قبل از انقلاب اسلامی به زور از آنها گرفته شده است.

غلامرضا قربانی افزود: بخشی از زمینهای دانشگاه صنعتی اصفهان توسط سپاه پاسداران و سازمان مسکن و شهرسازی گرفته شده است و تعدادی نیز معارض شخصی برای زمینهای دانشگاه وجود دارد. معارضان شخصی بیشتر شکایت می کنند و تا کنون توفیی نداشته اند. این شکایتها ادامه دارد و نماینده دانشگاه نیز در دادگاه حاضر می شود و سندهای 6 دانگ را به دادگاه ارائه می کند.

دانشگاه شیراز تحت تاثیر جاده سازی

محمد هادی صادقی رئیس دانشگاه شیراز نیز از مشکلات این دانشگاه با شهرداری خبر داد و گفت: شهرداری یک زمانی مدعی بخشی از زمینهای دانشگاه شیراز شد اما مشکل را حل کردیم. در حل حاضر مشکل این است که 10 هکتار از زمینهای دانشگاه شیراز برای جاده سازی در مسیری که از کنار دانشگاه می گذرد، تحت تاثیر قرار می گیرد البته درباره این موضوع نیز در صدد تفاهم با شهرداری هستیم.

دانشگاه ارومیه و ادعای نسل دوم فروشندگان زمین به دانشگاه

احمد صدقی گمچی رئیس دانشگاه ارومیه نیز از معارضانی خبر می دهد که نسل دوم افرادی هستند که زمینهای خود را به دانشگاه ارومیه فروخته اند. صدقی گمچی در این باره گفت: قبل از انقلاب 700 هکتار زمین برای دانشگاه ارومیه خریداری شده و پول آن به طور کامل نیز پرداخت شده است اما برای حدود 80 هکتار از این زمینها سند به نام دانشگاه تهیه نشده است و حال نسل دوم فروشندگان این زمینها آمده اند و مدعی شده اند.

رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه هر هکتار از زمینهایی که معارضین بر روی آنها ادعا دارند حدود 120 میلیون تومان است، افزود: معارضان زمینهای دانشگاه ارومیه در چندین سال اقدام به استقرار در این زمینها و احداث باغات و درختهای انگور و سیب کرده اند. این زمینها در حاشیه مزرعه دانشکده کشاورزی قرار دارند و جزو زمینهای مزرعه دانشگاه بوده اند. اکنون دانشگاه از این افراد معارض شکایت کرده است.

اکبری جوکار رئیس دانشکده فنی مهندسی گلپایگان نیز با بیان اینکه رفع مشکل زمینهای دانشگاههایی که با معارضان دست و پنجه نرم می کنند، مسئله بسیار مهمی است، گفت: دانشکده فنی مهندسی گلپایگان نیز با این معضل روبرو است. زمینهایی از طرف استانداری، فرمانداری و مسئولان ذی ربط جهت توسعه این دانشکده اختصاص داده شده اما افرادی هستند که معارض هستند. معلوم کنیم که آیا توسعه علم و دانش و فناوری اهمیت بیشتری دارد یا سایر اموری که می خواهند از آنها استفاده کنند.

شاید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که در این گزارش از مشکل وجود معارض برای زمینهای آنها یاد شد نتوانند نمونه جامعی از دانشگاههای دارای معارض را پوشش دهند و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دیگری نیز باشند که مشکلات این چنینی در مورد زمینهایشان وجود دارد. بدون تردید تمرکز مدیریت علمی کشور بر توسعه دانایی محور نیازمند این است که مدیران علمی کشور دیگر از برخی دغدغه ها و نگرانی هایی در سطح "حفظ یا از دست دادن زمینهایشان" فارغ شوند. البته باید بررسی کرد که تدبیر مسئولان برای این مشکل دانشگاهها چیست؟

خبرگزاری مهر آمادگی انتشار دیدگاه و پاسخهای احتمالی مسئولان ارشد اجرایی یا سایر مسئولان دست اندکار در حوزه مطرح شده در این گزارش را دارد.

کد خبر 809000

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha