۱۵ دی ۱۳۸۷، ۱۲:۴۳

بیعت با بیداری-10/

ادبیات آئینی بعد از انقلاب با نوعی نوزایی همراه شد

ادبیات آئینی بعد از انقلاب با نوعی نوزایی همراه شد

میراحمد میراحسان گفت: ادبیات آئینی و عاشورایی بعد از انقلاب با نوعی نوزایی و باززایی در ارتباط با آئینها و شعر همراه شد و شاعران این عرصه آن را در پیوند عمیق با رخدادهای بزرگ زندگی مذهبی شکل می‌دهند.

میراحمد میراحسان نویسنده و پِژوهشگر عرصه ادبیات و سینما در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به روند تحولات ادبیات آیینی گفت: ادبیات آیینی و عاشورایی اتفاق مهمی در عرصه ادبیات معاصر ماست. بعد از انقلاب اسلامی و به خاطر سرشت دینی انقلاب اسلامی، نوعی نوزایی و باززایی در ارتباط با آئینها و شعر رخ داد و شاعرانی مانند سیدحسن حسینی، قیصر امین‌پور و رضایی‌نیا  آن را در پیوند با رخدادهای بزرگ زندگی مذهبی شکل دادند.

میراحسان یادآور شد: این با آن چیزی که میراث کهن و سنتی ما در شعر است تفاوت دارد. کسانی مانند نیما این تجربه‌های کهن را ادامه دادند اما کاری که امثال قیصر امین‌پور در ادبیات آئینی کردند چیز دیگری بود.

این پژوهشگر عرصه ادبیات تاکید کرد: قیصرامین‌پور با بهره‌برداری از تصاویر خاصی که ادبیات دینی و مذهبی به دست‌ می‌دهد شعر سروده که با آنچه که در نوع ادبیات اسطوره‌ای و آئینی ما از قبل از انقلاب بوده متفاوت است.

وی گفت: تفاوت و تمایز شعر آئینی معاصر هم در مقوله‌ زبان هم در بحث ساختار ادبی با ادبیات آیینی و کهن و اسطوره‌ای ما متفاوت است و در آن استعاره‌های مدرن زیاد به چشم می‌خورد.

کد خبر 809553

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha