به گزارش خبرنگار پارلماني مهر ، رييس مجلس شوراي اسلامي در آغاز اين نشست با اشاره به اقدامات و عملكرد مجلس ششم ، اين اقدامات را در حوزه هاي اقتصادي ، سياسي ، فرهنگي و حقوقي موفق توصيف كرد و گفت: مجلس ششم در تمام مدت سعي داشت به همه امور توجه داشته باشد و توجه به مسائل سياسي مجلس را از توجه به امور اقتصادي و زيربنايي غافل نكرد .
كروبي افزود : مجلس ششم همانطور كه در مسائل سياسي مصوبه داشت ، در مسائل اقتصادي نيز كارنامه مثبتي دارد و با مراجعه به طرح ها و لوايح تصويب شده در مجلس مي توان به اين امر اذعان كرد زيرا تعدد آنان از لحاظ كميت و كيفيت بالا و مهم است .
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: عليرغم وجود برخي نقص ها دركار مجلس بيشترين مصوبه اقتصادي را داشتيم . طرح تجميع عوارض ، جلب سرمايه گذاري خارجي ، طرحهاي اشتغالزا ، اصلاح قانون مالياتها ، طرح نظام صنفي و تصويب قانون برنامه چهارم از مهمترين مصوبات اقتصادي مجلس ششم بوده است .
كروبي كه تنها دو روز ديگر رياست مجلس ششم را بر عهده خواهد داشت با اشاره به همكاري و رابطه خوب رسانه هاي گروهي با مجلس گفت : طبيعي است درخلال كارها نارسايي هايي وجود داشته باشد اما رابطه مجلس و مطبوعات رابطه بسيار خوبي بود و اميدواريم اين رابطه با مجلس هفتم نيز ادامه يابد و نقاط ضعف برطرف شود.
وي مجلس ششم را با فراز و نشيب هايي روبرو دانست و گفت: اميدواريم مجالس آينده بتواند به مسئوليت هاي خود در حد توان عمل كند.
رييس مجلس شوراي اسلامي از انتشار تعداد طرحها و لوايح و عملكرد كميسيونها در دو روز آينده خبر داد و با اشاره به برخي مصوبات مجلس كه به نتيجه نرسيد گفت: دو لايحه رييس جمهور به دليل به نتيجه نرسيدن باز پس گرفته شد، تعدادي نيز به مجمع تشخيص مصلحت رفت . در مجمع اگرمصوبه ها تصويب شد بيشتر نقطه نظر مجلس مورد توجه قرار گرفت و تعدادي نيز اكنون در دستور كار مجمع است .
كروبي نظارت را مهمترين وظيفه مجلس پس از قانونگذاري عنوان كرد و گفت: مجلس ششم از تمام توان خود براي نظارت بر دستگاهها استفاده كرد و با طرح سئوال ، استيضاح ، تحقيق و تفحص و ... در اين خصوص موثرتر از مجالس گذشته عمل كرد.
وي گفت : مجلس بيشترين ارتباط را با گروههاي دوستي كشورهاي خارجي و بين المجالس در اين دوره داشته است.
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس ششم براي اولين بار با پارلمان اروپا رابطه برقرار كرد و رفت و آمدهايي داشت.
كروبي گفت: مجلس ششم در حد توان خود گامهايي برداشته و موقعيت هايي را بدست آورد است و البته ناكامي ها و كاستي هايي هم داشته است.
رييس مجلس ششم تصويب برنامه چهارم توسعه و تصويب لوايح بودجه در چهار سال گذشته را مهمترين اقدام مجلس عنوان كرد و گفت: در اين مجلس تحول عظيمي در ساختار بودجه نويسي انجام شد .
وي با بيان اينكه عملكرد مجلس بويژه در قانونگزاري و نظارت قابل نقد است ، گفت : در بخش اشتغال تحول عظيمي در بودجه ها در كميسيون تلفيق و كميسيون هاي تخصصي صورت گرفت و دركشاورزي ، نفت و امور زيربنايي كاملا تغييراتي دركميسيون ها انجام شده است .
رييس مجلس در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران پرسيد : آينده اصلاحات را با توجه به تشكيل مجلس هفتم و انتخابات آينده رياست جمهوري كه احتمالا در اختيار محافظه كاران قرار مي گيرد چطور ارزيابي مي كنيد؟
كروبي در پاسخ گفت : اصلاحات يعني دموكراسي و مردم سالاري . رقابت از بين رفتني نيست . ماهيت انقلاب و قانون اساسي اين است كه اصلاحات ، رقابت ، آزادي و تكثر وجود داشته باشد . با كنار رفتن نمايندگان اصلاح طلب ، اصلاحات تمام نمي شود حتي اگر رياست جمهوري را هم از دست بدهند اصلاحات تداوم مي يابد، مردم سالاري ديني ادامه مي يابد ، حاكم نشدن استبداد ادامه خواهد يافت و احزاب و فراكسيونها فعاليت خواهند داشت و ديديد كه مجلس ششم بيشترين فراكسيونها را داشت.
كروبي اصلاحات را از دو سو ضربه پذير خواند و گفت: اصلاحات از افراط و تفريط ضربه مي خورد ولي نشيب و فرازها هميشه هست و آنچه مي ماند اصلاحات در چارچوب قانون اساسي است .
وي به تشكيل مجلس پنجم ، ششم ، رياست جمهوري و شوراها اشاره كرد و گفت: تركيب نظام طوري است كه هيچگاه انتخابات از بين نمي رود .
رييس مجلس دارا بودن فراكسيونهاي مختلف ، رقابت هاي دروني مجلس ، حجم تصويب قوانين در بخش اقتصادي را مهمترين ويژگي هاي مجلس ششم برشمرد و گفت: بزودي عملكرد مجلس ششم را با مجالس اول دوم و سوم مقايسه اي منتشر مي كنم و در اين خصوص سخن خواهم گفت.
خبرنگار شبكه الجزيره پرسيد شما از اصلاح طلبان واقعي هستيد . آيا اصلاح طلبي و اصولگرايي باقي مي ماند آيا مسئوليت جديدي به شما پيشنهاد شده است؟
كروبي درپاسخ گفت: ما اصلاحات را در چارچوب اسلام و قانون اساسي مي خواهيم و معتقديم همه انديشه ها بايد باشد، من اصلاح طلب هستم يا اصولگرا ، نمي دانم اما من معتقد به جمهوري اسلامي ايران هستم ما جمهوري اسلامي را مي خواهيم كه قانون اساسي و امام مي گويد و بر اين باوريم اگر به اين امر توجه كنيم حقوق شهروندي هم اقشار و گروهها تضمين مي شود . سليقه اي عمل كردن جدا از جمهوري اسلامي است.
وي با تاكيد بر اينكه تا توان دارم در صحنه خواهم بود ، گفت: من عضو نظامي عظيم و تشكل خاصي هستم و تلاش و فعاليت سياسي خود را دنبال مي كنم و از اين پس فارغ البال تر عمل خواهم كرد.
خبرنگار واحد مركزي خبر پرسيد: صاحب نظران مجلس ششم را سياسي ترين مجالس مي دانند به نظر شما آيا تندرويهايي كه در آغاز مجلس ششم شد اين نظر را تقويت نمي كند؟
كروبي در پاسخ گفت : حتما بحث هاي سياسي مجلس ششم بيشتر از مجالس گذشته بوده است وحتما هر كاري كه صورت مي گيرد از درون آن كارهاي نسنجيده اي هم بيرون مي آيد . انسان نمي داند كارهايي كه انجام مي دهد كاملا درست و صحيح است يا نيست.
رييس مجلس درخصوص سياسي بودن فعاليتهاي مجلس ششم گفت : مجلس بايد كار سياسي كند اما جاهايي كه هيچ گاه نبايد سياسي كاري كنند رسما وارد كار سياسي شده اند ، وارد شدن آنان به مسائل سياسي چه مفهومي دارد . بالاخره درخرداد 76 انتخابات طبيعي انجام نشد و در دانشگاهها و مطبوعات و محافل مختلف روحانيون و دانشجويان مسائل سياسي مطرح شد و برخي تحركات سياسي بيرون ، وارد مجلس شد و به همين دليل مجلس همه سياسي تر از مجالس گذشته شد و البته تندرويهايي نيز صورت گرفت.
وي با طرح اين سوال كه آيا در قوه قضاييه ، شوراي نگهبان و صدا و سيما سياسي كاري نمي كنند ، گفت: تندرويها حتما اثر معكوس دارد البته موانع زيادي نيز بر سر راه است .
خبرنگار خبرگزاري ايلنا پرسيد : در سخنراني ها تاكيد كرديد ذوب در ولايت فقيه نيستند ، اما در مقايسه شما و رييس جمهور ثابت كرديد تبعيتتان بيشتر است ، توصيه شما به كساني كه به اين شعار تمسك مي جويند ، چيست ؟
رييس مجلس ششم گفت : ما قانون اساسي را قبول داريم به نظام و ولايت فقيه و اختيارات او وفاداريم و ولايت فقيه را قبول داريم .
افرادي را مي بينيم كه ادعاي فرمانبرداري دارند اما آنجا كه خوشايندشان نيست تعلل مي كنند . توجيهات بعضي از دوستان درباره دستورات امام در باب انجمن حجتيه را حتما شنيده ايد . آن جاهايي كه خودشان هم قبول دارند مي گويند امام اينگونه گفته است و در جاهاي ديگر كه مورد تاييدشان نيست سخنان امام راقلب مي كنند .
در ادامه خبرنگار تلويزيون الحيات ارزيابي كروبي از مجلس ششم را با وجود طيف هاي مختلف در آن جويا شد و از وي پرسيد مجلس هفتم چگونه خواهد بود؟ وي همچنين پرسيد : شما فكر مي كنيد ممكن است اجماعي بين مراجع براي صدور فتوا درخصوص مسايل عراق وبه خصوص كربلا و نجف بوجود آيد؟
كروبي در پاسخ گفت : درباره مجلس ششم سخن گفته ام ، منتخبان مجلس هفتم هم مسئوليت دارند و منتظر اقدامات و عملكرد آنها خواهيم ماند ، اميدوارم موفق باشند و بتوانند براساس مسئوليتشان عمل كنند . منتظر عملكردشان مي مانم .
وي ادامه داد: درباره حوادث عراق بارها گفته ايم بايد تلاش كرد در عراق اختلاف بين اقوام و مذاهب بوجود نيايد و يكپارچگي حفظ شود زيرا دشمن تلاش دارد تفرقه بوجود آورد و مرجعيت جايگاهي است كه مي تواند نقش مهمي در ايجاد اتحاد داشته باشد. درباره آينده و موضع مراجع نمي توانم اظهار نظر كنم اما معتقدم مسئله عراق هر چه سريعتر بايد حل و فصل شود.
خبرنگار مهر هم از رييس مجلس ششم پرسيد : به نظر مي رسد مجلس ششم در بعد نظارتي توفيقي نداشته است. اين را مي توان از انبوه سوالات و تحقيق و تفحص و استيضاح هاي بي فرجام پي برد . چرا اين گونه بود و چه مشكلاتي وجود داشت ؟
كروبي گفت: نظارت انجام شده كارهايي هم صورت گرفته است . تحقيق و تفحص ها به نتيجه رسيده و برخي هم در نوبت است . كار مجلس زياد است سئوالات رسيده و برخي نرسيده ، آنچه انجام شده را دركنار آنچه كه انجام نشده است قرار دهيد و پس از آن ببينيد كه چه قدر كوتاهي شده است . تنش هايي وجود داشت كه از حل آنها استقبال مي كرديم . در طول اين چهار سال رهبري فقط يك دستور به ما داد و آن هم قانون مطبوعات بود . هميشه هم ما خدمت ايشان مي رسيديم و از نظراتشان بهره مند مي شديم. در كل احساس من اينگونه نيست .
در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي
كروبي كاميابي و ناكاميهاي مجلس ششم را تشريح كرد(1)
مهدي كروبي رييس مجلس شوراي اسلامي پيش از ظهر امروز در كنفرانسي خبري با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي كاميابي و ناكامي هاي مجلس ششم را تشريح كرد .
کد خبر 81127
نظر شما