عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت به مهر خبر داد: موفقیت محققان کشور در تولید سازه‌های نفتی با استفاده از نانوکربنها

عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت به مهر خبر داد: موفقیت محققان کشور در تولید سازه‌های نفتی با استفاده از نانوکربنها

عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت گفت: محققان پژوهشگاه صنعت نفت با استفاده از نانو کربنها موفق به طراحی سازه های مقاوم برای سکوها و اسکله های نفتی شدند که برای بازسازی و ساخت سازه های نفتی به کار برده می شود.

دکتر فرزاد حاتمی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر بهسازی، سبک سازی و مقاوم سازی سکوها و پالایشگاههای نفتی را از بخشهای استراتژیک صنعت نفت نام برد و گفت: محققان با استفاده از فناوری نانو و مواد کامپوزیتی درصدد تولید مصالح سبک، ارزان و مقاوم هستند تا با استفاده از این مصالح، سازه های نفتی مقاوم تولید کنند.

وی افزود: در این پژوهش سعی شد با شناخت دقیق رفتار مواد مرکب مانند الیافهای پلیمری، نانوکربنها و مواد کاموزیتی به علم طراحی و ساخت سازه های جدید دست یابیم که ضمن حفظ استقامت و پایداری لازم در سازه ها آنها را در برابر خطراتی چون خوردگی، فرسایش، ضربه، خستگی و حریق محافظت کرده و موجب جذب بیشتر انرژی، افزایش سختی و کاهش وزن سازه های نفتی شود.

حاتمی اظهار داشت: در ادامه تحقیقات با استفاده از فناوری نانو موفق به شناخت، طراحی و اجرای نوعی مصالح مقاوم و سبک شدیم که قادر است در برابر بارهای فوق العاده نظیر زلزله، انفجار، حریق و خوردگی مقاوم باشد. ضمن آنکه به دلیل سبک بودن وزن آن می توان به راحتی در ساخت سکوهای دریایی، مقاوم سازی مخازن مدفون و هوایی و اسکله های نفتی از آن بهره جست.

مجری طرح با اشاره به ویژگیهای نانوکربن تاکید کرد: الیافهای ساخته شده از نانوکربنها به دلیل دارا بودن مقاومت کششی بالا حدود 8 تا 10 برابر مقاوم تر از فولاد هستند از این رو می توان از این مواد در ساخت سکوها، پالایشگاهها و شریانهای نفتی به منظور افزایش طول عمر و استقامت آنها استفاده کرد. استفاده از این مواد موجب کاهش وزن سازه و به تبع آن کاهش هزینه ساخت می شود. 

وی با بیان اینکه اسکله های موجود در کشور بیش از 60 سال عمر دارند و اکثر آنها فرسوده شده و یا نیازمند بهسازی جدی هستند، به مهر گفت: با توحه به ویژگیهای مصالح ساخته شده از نانوکربن می توان در مقاوم سازی، بهسازی، ساخت و ارتقای بهره وری سازه های نفتی از آن استفاده کرد.

حاتمی کاربرد نانوکربنها را در صنایع هوا فضا، پلیمر، عمران و مکانیک دانست و ادامه داد: از مجموع مطالعات انجام شده تاکنون بیش از 20 مقاله در مجلات و کنفرانسهای معتبر بین المللی به چاپ رسیده و یا ارائه شده است.

کد خبر 811579

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha