۱۵ دی ۱۳۸۷، ۱۵:۳۵

علی خرم در گفتگو با مهر:

روابط بغداد-تهران درحال جهش است/ ایران وعراق مدل موفق تعامل منطقه ای

روابط بغداد-تهران درحال جهش است/ ایران وعراق مدل موفق تعامل منطقه ای

یک کارشناس امور بین الملل معتقد است از وقتی که دولت مردمی مالکی در عراق روی کار آمده است، سرعت تعاملات بین ایران و عراق افزایش یافته است و به نوعی جهش نزدیک می شود.

دکتر علی خرم، کارشناس امور بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سفر مهم نوری المالکی نخست وزیر عراق به کشورمان، در مورد ظرفیت ها و چالش های روابط تهران-بغداد گفت:واقعیت این است که امنیت ملی عراق و ایران در هم گره خورده است و دو کشور با توجه به تجربه تلخی که سیاست های تجاوز کارانه صدام برای دو کشور ایجاد کرد، اکنون دغدغه بیشتری برای حفظ و تثبیت روابط جدید خود دارند.

وی افزود: از وقتی که دولت مردمی مالکی هم در عراق روی کارآمده است و بعد از دوره انتقال قدرت از آمریکایی ها به دولت منتخب عراق، سرعت تعاملات بین دو کشور افزایش یافته است و به نوعی جهش نزدیک می شود.

خرم اضافه کرد: مرزهای طولانی دو کشور نوعی درهم آمیختگی جغرافیایی ایجاد کرده است و اینکه ایران و عراق هردو از کشورهایی هستند که ذخائر عظیم انرژی و نفت دارند، بازهم اشتراکات آنان را افزایش داده است،ضمن اینکه عراق دوران بازسازی خود را سپری می کند و به همین خاطر به ایران نیاز بیشتری دارد، در بین کشورهای منطقه، بهترین کشور برای همگرایی با عراق، ایران است، چون ترکیه علائق سیاسی خاصی دارد و بیشتر به اروپا تمایل دارد، ولی دو کشوری که می توانند مدل موفقی از تعامل را ایجاد کنند، ایران وعراق هستند.

این کارشناس امور بین الملل اظهار داشت:رشد و توسعه ایران نمی تواند جدای از رشد و توسعه عراق باشد، یعنی نمی شود که ایران پیشرفته باشد و عراق عقب مانده، روند توسعه در دو کشور با هم پیوند دارد، ضمن اینکه دو کشور در مورد مسائل جهان اسلام مثلا فلسطین و لبنان و لزوم خروج آمریکا از منطقه نیز دیدگاههای مشترکی دارند، عراق و ایران هردو قومیت های مشترک و علقه های مذهبی یکسانی دارند که این به همگرایی آنان کمک می کند.

خرم با بیان اینکه ترافیک سفرهای دیپلماتیک بین ایران وعراق نشانه خوبی برای تعمیق روابط دو کشوراست ، اظهار داشت:البته اسرائیلی ها وبرخی کشورهای عربی تمایلی به روابط نزدیک ایران و عراق ندارند، برخی از کشورهای عربی می خواهند عراق مجددا به نقطه تقابل با ایران تبدیل شود.

وی ادامه داد: مناطق ویژه اقتصادی ایران در منطقه اروند و خلیج فارس یکی از مطلوب ترین فرصت های اقتصادی برای عراق محسوب می شود.

کد خبر 811822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha