به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، سیستان سرزمین رازهای سر به مهر، هویت ملی ایرانیان و زمینی که سکونتگاه موقت حضرت نوح (ع) نام نهاده شده است، افتخارات زیادی در پرونده تاریخی خود دارد.
بر اساس برخی اسناد تاریخی، حضرت نوح (ع) زمانی که بشارت پایان عذاب و خشم الهی را دریافت کرد دو رکعت نماز شکر در سیستان به جای آورد.
منابع متعددی از جمله "نخستین قیام مردان" تالیف حجت الاسلام علی دوانی، "احیا الملوک" تالیف "ملک شاه حسین سینایی" و "سیستان مدینة العذرای ایران" از گروه مؤلفان دانشگاه زابل تاریخ و تمدن کهن سیستان را بر همگان آشکار می کند.
این سرزمین پهناور خوش آوازه، زاد بوم دهها گوهر پاک نهاد خداجو و یزدان پرست مسلمان است که در زمره معماران عرصه فرهنگ و اندیشه این آب و خاک مقدس بوده اند.
سرزمین سیستان که فردوسی شاعر توانای ایران زمین، شاهنامه اش را از سیستان و رستم دستانش نگاشت، خود برگ زرینی از افتخارات این مرز و بوم است.
مردمان سیستان که علیه حاکمان جور در طول تاریخ ایستادگی کرده و در دفاع از حقانیت و مظلومیت آل علی (ع) از همه چیز خود گذشتند در این مسیر هرگز ترسی به دل راه نداده و همچنان این دیار را مرکز دارالولایه قرار داده اند.
سیستان سرزمین کهن و افسانه ساز ایران، دستخوش حوادث گوناگون بوده است، و این استان همان داراالولایه و محل تابیدن نخستین انوار توحیدی است و تاریخ مظهر این مدعاست.
اما همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم بوی کربلا و عاشورا همچون دیگر استانهای این کشور اسلامی به مشام یکایک مردم سیستان می رسد.
محرم یادآور خاطره های به یاد ماندنی برای سیستان و سیستانی است، بی شک می توان یکی از بزرگترین افتخارات سرزمین سیستان را قیام مردان مرد این منطقه برای خونخواهی حضرت امام حسین (ع) دانست.
در حالی که بشریت در مقابل آن فاجعه بزرگ ساکت بودند دلیر مردان سیستان در همان سال واقعه به پا خواستند و این عمل ننگین را محکوم کردند.
ایمان راسخ به یکتا پرستی و عشق به ائمه اطهار (ع) در دل و جان این مردم ریشه دوانیده به طوریکه اسناد تاریخی چنین نقل می کنند که از دارالاماره بنی امیه تکلیف به سب حضرت علی (ع) شده بود اما چون مردان دارالمؤمنین سیستان با آن مخالفت کردند، مردمان سیستان محکوم به پرداخت 10 مثقال طلا و تراشیدن سر زنان شدند.
مردم سیستان از آن زمان تاکنون به محبت اهل بیت (ع) راسخ هستند و به این محبت ثابت قدم تر شده اند.
در این راستا و همین باور برپایی مجالس اهل بیت (ع) و سوگواری ایام محرم به همراه برگزاری مراسم تعزیه در سیستان از رونق خاصی برخوردار است و اکنون زیارتگاه ها و قدمگاه های فراوانی زینت بخش این دیار شده است.
از جمله این زیارتگاه ها می توان به زیارت خواجه مهدی، بی بی دوست، ابوالفضل (ع)، قدم گاه امام حسین (ع) و شاهزاده اسماعیل اشاره کرد.
مردمان مناطق مختلف کشور و نیز کشورهای همجوار با استان سیستان و بلوچستان نیز برای برآورده کردن حاجت های خود به این زیارتگاه ها مشرف می شوند.
واقعه جانسوز کربلا و اسیران اهل بیت (ع) با همه ابعادی که داشت در مدت 40 روز یا اندکی بیشتر خاتمه یافت و خبر آن در سال 61 هجری به سیستان رسید.
مردم سیستان وقتی خبر قیام امام حسین (ع) در روز عاشورا و شهادت ایشان را شنیدند، گفتند: "نه نیکو طریقتی بر گرفت یزید که با فرزندان رسول خدا (ص) چنین کرد" و مردان و زنان غیور سیستانی چون از صلابت و روحیه پاک معنوی برخوردار بودند و حس یکتا پرستی در آنها تابیدن گرفته بود به صف ارادتمندان خاندان نبوت پیوسته و از آن بزرگواران طرفداری کردند.
نظر شما