۴ خرداد ۱۳۸۳، ۱۵:۰۵

به بهانه فرارسيدن چهارم خرداد و آغاز فعاليت مديريت جديد شهري

شهروندان در كارنامه يكساله شهردار تهران ، چه نمره اي به او مي دهند ؟

 شهروندان در كارنامه يكساله شهردار تهران ، چه نمره اي به او مي دهند ؟

دومين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا در سال گذشته با فعل و انفعالات متعددي همراه بود. به گونه اي كه با مشخص شدن تركيب شوراها به خصوص در كلان شهر تهران كه مركز ثقل و توجه افكارعمومي است ، شهروندان احساس كردند شوراي دوم نيز به سرنوشت شوراي اول دچار خواهد شد. زيرا فاصله زماني انتخاب شهردار جديد (سيزدهم ارديبهشت82) تا زمان تاييد حكم از سوي وزارت كشور ( چهارم خرداد 82) باعث گرديد كه اين توهم به سراغ شهروندان بيايد كه روياي آرمان شهر شدن تهران دست يافتني نخواهد بود!

 به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" ، تلف شدن زمان يكي از دغدغه هاي مديريت جديد شهر تهران بود و همين مساله باعث شد كه به نوعي تداخل در شروع كارها پيش بيايد. بر همين اساس شهروندان كه از مديريت چهارساله اول شوراي شهر دل خوشي نداشتند ، بر اين باور بودند كه اين وضع در دوره دوم نيز تكرار خواهد شد و ديگر تهران نخواهد توانست با غلبه بر مشكلات چهره اي گشاده و بشاش را بر خود ببيند.

در هر حال دكترمحمود احمدي نژاد از دانشگاه علم و صنعت به  دفتر كار خود در خيابان "بهشت" قدم گذارد تا بتواند تهران را براي همه شهروندان آن بهشت سازد. امروز چهارم خرداد مقارن با روزي است كه يك سال پيش شهردار تهران به عنوان مدير جديد براي اداره اين كلان شهر فعاليت خود را با هزاران مشكل و مانع بر سر راه خود آغاز كرد. اما با گذشت 365 روز از شروع به خدمت شهردار تهران ، آيا مي توان گفت نگاه شهروندان به مديريت شهري همان نگاه يك سال پيش است؟

اگر بخواهيم اين سئوال را امروز از شهروندان بپرسيم ، قطعا به همان پاسخي دست نخواهيم يافت كه يك سال پيش دريافته بوديم، زيرا گواه اين حقيقت را مي توان درنگاه اميدوار شهروندان به روزهاي آينده اي  كه با حضور شهردار كنوني سپري خواهد شد ، جستجو كرد. به باور همگان تهران با هزاران مشكلي كه در درون خود پنهان نموده است ، نمي تواند يك ساله يا به قولي يك شبه ره صد ساله را طي كند و به مدينه فاضله تبديل شود،  بلكه براي رسيدن به اين آرزوي شايد دست نيافتني بايد صبر و تحمل و ممارست بي حد و حصري به خرج داد.

 اولين اقدام شهردار تهران جلب اعتماد عمومي به مديريت شهري بود كه پيش از اين بنا به دلايل گوناگوني تضعيف شده و همين امر سبب گرديده بود شهروندان تهراني براي حل مشكلات خود به سراغ اين دستگاه نروند و انتظاري از مديران آن براي گره گشايي در امور خود نداشته باشند. با اين اوصاف شهردار تهران گام در راهي گذارده بود كه حركت در آن به آساني امكان پذير نبود.

رييس كميسيون اقتصادي و برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران در اين ارتباط مي گويد :عملكرد مديريت جديد شهري تهران با توجه به محدوديت هاي منابع كه همراه داشت مي تواند الگوي موفقي براي ساير مديران دستگاههاي اجرايي باشد.

دكتر نادر شريعتمداري  مي افزايد :اعضاي شوراي شهر تهران متفق القول براين باورند كه با توجه به شرايط حاكم بر شهر تهران كه به دليل بي ثباتي ناشي از عملكرد نامناسب مديريت دو سال گذشته حكمفرما بود، مديريت جديد يك سال بسيار پرتلاش را پشت سر گذارد.

شهردار تهران با حضور در مناطق مختلف از نزديك با مشكلات و مسائل بدون پاسخ مانده شهروندان آشنا و درگير شد. به گونه اي كه امروز بعد از گذشت يك سال خيل انبوه شهروندان براي ملاقات با مدير شهرشان در پنج شنبه هر هفته لحظه شماري مي كنند تا بتوانند با گشودن سفره دلشان براي شهردار تهران ، قدري احساس آرامش كنند.

اين حقيقت انكار شدني نيست كه امروز شهروندان تهراني با مديريت جديد شهري همراه و همفكر شده اند تا بتوانند به تدريج بر مشكلات عديده خودشان فائق آمده و شاهد يك شهر آرماني باشند.

كارشناسان مسائل شهري و اجتماعي معتقدند عملكرد مديريت شهري در طول يك سال گذشته به گونه اي بوده كه توانسته شهروندان را به حكومت و دستگاههاي اجرايي بيش از پيش اميدوار سازد. هر چند كه اين مساله شامل حال تمام دستگاهها نبوده و ماهمچنان شاهد اين موضوع هستيم كه برخي از اين سازمانها و نهادها با سنگ اندازي در مقابل راه مديريت شهري قصد تضعيف دستگاهي را دارند كه به قصد خدمت به شهروندان به ميدان آمده است.

 به طوري كه با تصويب وام ازدواج به زوجهاي جوان تهراني از سوي شوراي شهر و اجراي آن توسط شهرداري تهران كه با استقبال افكار عمومي مواجه شد ، به يكباره سيل اعتراضات و مخالفت هاي برخي دستگاههاي منتقد به مديريت شهري طرح اين موضوع را نوعي ريخت و پاش سياسي قلمداد كرده و مدام با  بهانه هاي مختلف قصد داشتند به نوعي با عملكرد مطلوب و مورد نظر شهروندان از سوي شهرداري به مقابله برخيزند. البته اين فقط يكي از مشكلات شهرداري تهران براي تداوم فعاليتهاي خود بود ، به طوري كه موازي كاري برخي از دستگاهها در مسير انجام امور شهرداري باعث گرديده  آنگونه كه شايسته عملكرد مديريت شهري است نتواند بر مشكلات چيره شود.

 اموري كه  انجام آنها در حيطه وظايف شهرداري  مي باشد اما از سوي ديگر سازمانهاي دولتي مطرح و بازگو مي شود و همين امر باعث مي شود كه شهروندان براي گرفتن پاسخ مشكلات خودشان دچار سردرگمي و ابهام شوند. متاسفانه اين قبيل رفتارها در طول يك سال گذشته نه تنها باري از دوش مديريت شهري بر نداشته ، بلكه بر عكس موجب گرديده كه اين سازمان در مواجهه با شهروندان احساس تضعيف شدن نمايد.

اما روي ديگر سكه حكايت از حقيقت ديگري دارد و آن اعتمادي است كه شهروندان بعد از گذشت يك سال از شروع به كار مديريت شهري جديد آن را باور كرده  و به آن دست يافته اند. در هر حال شهرداري تهران در طول يكسال از فعاليت خود توانسته كارهاي عمراني ، خدماتي ، فرهنگي و اجتماعي گوناگوني را به سرانجام برساند كه خود مي تواند كارنامه  قبولي آن هم با دادن نمرات عالي از سوي شهروندان باشد. اگر قدري منصفانه قضاوت كنيم و به اقدامات و فعاليتهاي صورت گرفته از سوي مديريت شهري دقيق شويم متوجه خواهيم شد كه تهران همان شهري نيست كه شهردار فعلي آن را از وزارت كشور تحويل گرفت.  اما به هر حال براي تبديل تهران به يك شهر آرماني كارهاي زيادي بايد كرد  و اين مهم به انجام نمي رسد مگر در سايه اعتماد ، همدلي و همكاري با مجموعه مديريت شهري كه براي خدمت به مردم وارد اين عرصه شده اند .

کد خبر 81239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha