۱۹ دی ۱۳۸۷، ۱۶:۰۴

استاد یهودی دانشگاه آکسفورد:

اسرائیل نماد ظلم درطول تاریخ است / ارتباط پنهانی تل آویو بااعراب و فتح

اسرائیل نماد ظلم درطول تاریخ است / ارتباط پنهانی تل آویو بااعراب و فتح

"آوی شلایم" استاد یهودی دانشگاه آکسفورد انگلیس در مقاله ای تحلیلی با اشاره به جنایات جنگی و ضد بشری رژیم صهیونیستی در نوار غزه، آن را به ریشه های تاریخی ارتباط داد و تاکید کرد: تاسیس اسرائیل یک نماد ضد عدالت در طول تاریخ بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، شلایم در مقاله ای که روزنامه گاردین نیز آن را چاپ کرد، آورده است : تاسیس اسرائیل در سال 1948 یک یادمان تاریخی ناعادلانه برای فسطینی ها بود و لذا تنها راه برای درک بهتر جنگ ظالمانه اسرائیل در غزه ، که هم اکنون جریان دارد، درک آن چارچوب تاریخی است.

این استاد دانشگاه آکسفورد در ادامه آورده است : من کاری به مشروعیت اسرائیل ندارم ، آنچه  من به آن اعتراض دارم پروژه شهرک سازی صهیونیستی در خاک فلسطینی هاست. اشغال نوار غزه و کرانه باختری پس از جنگ 1967 جنگی بود که ارتباط خاصی با تامین امنیت اسرائیل نداشت و تنها دلیل آن توسعه طلبی و شهرک سازی بود. هدف ، تاسیس اسرائیل بزرگ و کنترل بر فلسطین بود که در نتیجه آن یکی از طولانی ترین و خشن ترین اشغال ها در دوران مدرنیته به وجود آمد.

       

غزه یک مورد کلاسیک از توسعه استعماری در دوره پسا استعماری است. شهرکهای یهودی در مناطق اشغالی غیر اخلاقی ، غیر قانونی و مانعی در برابر صلح هستند.

نویسنده کتاب "دیوار آهنین" در ادامه به اشغال 40 ساله غزه و سوء استفاده از مردم این منطقه، آورده است : غزه یک مورد کلاسیک از توسعه استعماری در دوره پسا استعماری است. شهرکهای یهودی در مناطق اشغالی غیر اخلاقی ، غیر قانونی و مانعی در برابر صلح هستند. گرچه به نظر می رسید خروج اسرائیل از غزه اقدامی در راستای صلح است، اما همه ساکنان و شهرک نشینان آن منطقه به طور غیر قانونی در کرانه باختری اسکان داده شده اند. این مسئله چشم انداز تاسیس یک دولت مستقل فلسطینی را تار و مبهم کرد.

شلایم که خود قبلا در ارتش اسرائیل خدمت کرده، در ادامه می نویسد: خروج یکجانبه اسرائیل از غزه ترسیم مجدد مرزهای اسرائیل بزرگ با استفاده از  همکاری و هماهنگی با بلوکهای شهرک نشین عمده اسرائیل در کرانه باختری بود. بنابراین به نظر من خروج اسرائیل از نوار غزه که آریل شارون معمار آن بود نه سرآغازی برای صلح، بلکه سر آغازی برای توسعه طلبی صهیونیستی در کرانه باختری و در راستای کمک به منافع اسرائیل بود. همچنین این عقب نشینی بخشی از تلاش طولانی مدت برای انکار هرگونه وجود مستقل فلسطین و مردم آن بود.

اسرائیل تاریخی طولانی در همکاری با رژیمهای مرتجع عربی برای سرکوب فلسطین دارد و با حمایت از رهبران فاسد فتح می خواهد تا رقبای سیاسی دینی را از بین ببرد و قدرت را تصاحب کند.

وی در بخش دیگری از مطلب خود آورده است : شهرک نشینان اسرائیلی خارج شدند، اما سربازان از دریا و هوا به کنترل تمام مرزهای دسترسی به غزه ادامه دادند و غزه تبدیل به یک زندان رو باز شد و از این نقطه نظر، نیروی هوایی اسرائیل از آزادی بی حد و حصری برای بمباران، شکستن دیوار صوتی و بمبهای صوتی و ترور ساکنان افسرده این سرزمین برخوردار بوده هست.

آوای شلایم ، استاد یهودی دانشگاه آکسفورد

این متفکر یهودی در ادامه بمی نویسد: اسرائیل در تلاش است تا خود را در دریایی دیکتاتوری، جزیره دموکراسی نشان دهد، اما اسرائیل در طول تاریخ خود هرگز هیچ اقدامی برای ترویج دموکراسی در بخش عربی انجام نداده، بلکه اقدامات زیادی هم برای از بین بردن دموکراسی صورت داده است. اسرائیل تاریخی طولانی در همکاری با رژیمهای مرتجع عربی برای سرکوب ناسیونالیسم فلسطینی دارد. با وجود این مشکلات مردم فلسطین موفق شده اند تا تنها دموکراسی واقعی را در جهان عرب (احتمالاً به استثنای لبنان) بنا کنند.

اسرائیل در تلاش است تا خود را در دریایی دیکتاتوری، جزیره دموکراسی نشان دهد. اسرائیل تاریخی طولانی در همکاری با رژیمهای مرتجع عربی برای سرکوب ناسیونالیسم فلسطینی دارد.

وی با اشاره به پیروزی حماس در یک انتخابات آزاد در ژانویه سال 2006 می نویسد: اسرائیل صرفا به این بهانه که حماس گروهی تروریستی است با آن مخالفت کرد و آمریکا و اروپا نیز با بی شرمی تمام به این بازی پیوسته و با حماس مخالفت کردند و در تلاش بر آمدند تا به شیوه های گوناگون آن را تحت فشار مالی قرار داده تا به سقوط بکشانند. جامع جهانی شروع کرد تا تحریم هایی را علیه نه اشغالگر، بلکه بر ضد طرف تحت اشغال(حماس و مردم فلسطین) تحمیل کند. مانند گذشته و تاریخ مصیبت بار بشریت، این بار نیز قربانیان علاوه بر تحمل بدبختی ها، سرزنش شدند. ماشین تبلیغاتی اسرائیل شروع به تبلیغات منفی علیه حماس، فلسطین و ناسازگاری اسلام با دموکراسی کرد با وجودی که فلسطینی ها تنها می خواستند تکه ای از سرزمین برای خودشان باشد که درآن با آزادی و منزلت زندگی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، این تحلیلگر یهودی با اشاره به سیاستهای انعطافی حماس پس از به قدرت رسیدن می نویسد: حماس پس از به قدرت رسیدن شروع به میانه روی کرد، اما این بار هم اسرائیل اعلام کرد با دولتی که حماس در آن حضور داشته باشد گفتگو نخواهد کرد و به بازی قدیمی "اختلاف بینداز و حکومت کن" ادامه داد. تل آویو با حمایت از رهبران فاسد فتح می خواهد تا رقبای سیاسی دینی را از بین ببرد و قدرت را تصاحب کند. در این بین نومحافظه کاران متجاوز آمریکایی نیز در یک توطئه جنگ داخلی در فلسطین شرکت کردند. دخالت آنها عاملی عمده در از هم پاشیدن دولت وحدت ملی فلسطین و ظهور حماس و به قدرت رسیدن آن بود.

تهاجم 27 دسامبر اسرائیل به غزه منجر به یک سری از برخوردها با دولت حماس شد، اما در واقع این جنگ بین اسرائیل و ملت فلسطین است برای اینکه حماس منتخب این ملت است.

"آوی شلایم" می افزاید: تهاجم 27 دسامبر اسرائیل به غزه منجر به یک سری از برخوردها با دولت حماس شد، اما در واقع این جنگ بین اسرائیل و ملت فلسطین است برای اینکه حماس منتخب این ملت است. هدف اعلام شده برای این جنگ تضعیف حماس و تشدید فشار بر رهبران آن بود تا حماس با آتش بس جدید موافقت کند. اما هدف اعلام نشده آن تضمین این مسئله است که فلسطینیان غزه از سوی دنیا و جامعه جهانی صرفاً به عنوان یک مسئله انسانی صرف دیده شوند و به این شیوه افکار عمومی جهان از جنگ برای استقلال یک کشور منحرف شود.

کد خبر 812971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha