۲۲ دی ۱۳۸۷، ۱۰:۲۶

سجاده‌چی در گفتگو با مهر:

کارگردان‌ها نمی‌توانند فیلمنامه‌های ظریف و تکنیکی را درک کنند

کارگردان‌ها نمی‌توانند فیلمنامه‌های ظریف و تکنیکی را درک کنند

نویسنده فیلمنامه فیلم سینمایی "روز سوم" یکی از مشکلات اصلی سینمای ایران را درک نادرست کارگردان‌ها از فیلمنامه‌های ظریف و تکنیکی دانست.

مهدی سجاده‌چی با انتقاد از اجرای فیلمنامه‌های خود در سینما و تلویزیون به خبرنگار مهر گفت: پس از بیست و چند سال فعالیت در زمینه فیلمنامه‌نویسی باور دارم در حد خودم به بلوغ رسیده‌ام، اما تجربه‌های سال‌های اخیرم ناامیدکننده بوده است. کارگردان‌ها نمی‌توانند فیلمنامه‌های تکنیکی و ظریف را درک کنند و اینها در اجرا به ملغمه‌هایی تبدیل می‌شود که ربطی به نسخه اصلی ندارد.

این فیلمنامه‌نویس افزود: در چنین شرایطی بهترین فیلمنامه‌ها هم قربانی کج‌فهمی کارگردان‌هایی می‌شود که قادر نیستند تعادل را در کارشان برقرار کنند. یک نگاه متعادل می‌تواند فیلمنامه‌ای متوسط را تبدیل به فیلمی قابل قبول کند. باید شرایط حفاظت از فیلمنامه طراحی شود و مدیریت سینما و تلویزیون سیستمی طراحی کنند تا فیلمنامه در اجرا از بین نرود.

مهدی سجاده‌چی و حامد بهداد در نشست فیلم سینمایی "روز سوم" در جشنواره بیست و پنجم فجر

وی در ادامه درباره نگارش فیلمنامه مجموعه "کوهستان غریب" گفت: این فیلمنامه داستان سه نظامی است که در سال‌های قبل از انقلاب موظف می‌شوند در ماموریتی سخت و وحشتناک هزاران نفر را به قتل برسانند. در روایت این قصه سعی کرده‌ام تجربه‌ای متفاوت داشته باشم که از نظر تکنیک در سینما و تلویزیون ایران اتفاق نیفتاده است.

سجاده‌چی ادامه داد: هر کدام از شخصیت‌های این قصه درباره گذشته خود با هم صحبت و بخشی از حقیقت را در روایت‌هایشان فاش می‌کنند. اما تمام حقیقت از زبان دیگری و در قصه‌ای که نفر بعد تعریف می‌کند روایت می‌شود. در روایت از فلاش‌بک استفاده نکرده و سعی کرده‌ام با تقسیم‌بندی زمان و از طریق لایه‌های مختلف قصه ماجرا را تعریف کنم.

نویسنده فیلمنامه مجموعه "شهریار" گفت: نمی‌خواستم استفاده از فرمی تازه در روایت شکل روشنفکرانه به خود بگیرد و مانع از ارتباط مخاطب تلویزیون با مجموعه شود. شیوه روایت متکی بر فلاش‌بک برای مخاطب آزاردهنده است. من با آگاهی از این موضوع زمان را جابجا و تلاش کردم در روایت قصه مشکلی ایجاد نشود.

وی درباره ویژگی‌های فیلمنامه گفت: مجموعه‌ها و فیلم‌هایی که موضوع سیاسی دارند شعاری و غیر جذابند. در این فیلمنامه سعی کردم بر این مشکل فائق و مانع شوم تصور و ذهنیت منفی بیننده‌ای که مقابل چنین داستان‌هایی جبهه می‌گیرد تایید شود. روایت موضوع‌های سیاسی در قالبی جذاب و متفاوت می‌تواند روی بیننده تاثیر بگذارد و نوشتن این فیلمنامه برایم چالشی لذتبخش بود.

سجاده‌چی درباره فیلمنامه فیلم سینمایی "آدم آهنی" نیز گفت: حدود دو سال زمان صرف نوشتن این فیلمنامه کمدی شده و قرار است مرتضی شایسته آن را تهیه کند. کارگردان این فیلم هم به زودی مشخص می‌شود. این فیلمنامه از نظر ساختار و تکنیک در سینمای کمدی تجربه متفاوتی است.

"کوهستان غریب" برای شبکه دو تولید می‌شود و سجاده‌چی این روزها مشغول نگارش یک فیلمنامه برای گروه فیلم و سریال شبکه تهران است. داستان این فیلمنامه در دهه‌های 40 و 50 می‌گذرد و موضوعی سیاسی دارد.

کد خبر 814225

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha