۲۵ دی ۱۳۸۷، ۹:۵۷

ارمغان سلامت برای محرم- 4

برنامه‌های محرم تلویزیون فاصله بسیاری با جایگاه مطلوب دارند

برنامه‌های محرم تلویزیون فاصله بسیاری با جایگاه مطلوب دارند

مدیر دفتر هنر و ادبیات هلال با تأکید بر اینکه صدا و سیما باید روش ساز بوده و نحله فرهنگی ایجاد کند گفت: با وجود اینکه محرم امسال تلویزیون در بهره‌گیری از منبر و خطابه فعالیت مناسبی داشت اما هنوز با جایگاه مطلوب فاصله بسیاری دارد.

حجت الاسلام حسین فتحی مدیر دفتر هنر و ادبیات هلال در گفتگو با خبرنگار مهر در ارزیابی برنامه های ماه محرم تلویزیون با اشاره به اینکه پخش معارف در قالب عزاداری منبر، نوحه و شعر در فضایی مانند صدا و سیما مثبت است، اظهار داشت: آنچه در این میان اهمیت دارد چگونگی انتقال این معارف و مفاهیم در صدا و سیما است. در مسئله منبر و خطابه امسال صدا و سیما، استفاده از منابر و خطابه های قدیمی قابل توجه بود.

حجت الاسلام فتحی با تأکید بر اینکه باید این روند در طول سال ادامه داشته باشد، یادآور شد: منبر بسیاری از بزرگان از لحاظ آموزشی، تربیتی، بیانی و حتی زیارت چهره آنها برای بیننده و شنونده اثربخش است.

وی با بیان این نکته که امام فرمودند صدا و سیما دانشگاه است و دانشگاه محل انسان سازی است و افراد صاحب تفکر رشد می کنند، افزود: ابتدا باید خود بدنه دانشگاه صاحب تفکر و اندیشه باشد و سپس خروجیهای آن.

مدیر دفتر هنر و ادبیات هلال با اشاره به اینکه هنگام بهره گیری از قالبهای شعری، نوحه، کلیپ و عکس باید برداشت معنوی را مورد توجه قرار داد، اظهار داشت: در بسیاری از اشعار و تصاویر بعد معنوی کمرنگ است و به سمتی سوق می یابد که شبکه ها تنها به جلب بیننده توجه دارند.

فتحی گفت: پخش متصل شعرها و سینه زنیها به زبانها و لهجه ها و از سوی افراد مختلف کاری در خور صدا و سیما نیست. چرا که این اقدام منجر به ایجاد کدورت میان افراد می شود و صدا و سیما نمی تواند همه مداحیها را پخش کند. اما پخش روضه خوانیها تنها در روز عاشورا عیبی ندارد، اما تکرار آن  منجر به سَبُکی خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه صدا و سیما باید روش ساز باشد و نحله فرهنگی ایجادکند، تصریح کرد: یک گروه کارشناس باید در طول سال به لحاظ محتوایی برای ده روز محرم کار کنند تا برنامه های محرم دچار زمان زدگی نشود. به طور مثال سریال "طفلان مسلم"  اقوال مختلفی دارد که باید نظرات مختلف را بررسی و بهترین نظر را انتخاب کرد نه آنکه مشهورترین را چرا که ممکن است مشهورترین نظر ضعیف ترین نظر هم باشد.

حجت الاسلام حسین فتحی در ادامه افزود: اگر چه برنامه های امسال نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بود، اما تا رسیدن به جایگاه ایده آل فاصله داریم. چون توقع از صدا و سیما که به فرموده امام خمینی(ره) دانشگاه است، بسیار زیاد است و نباید کاری که در شأن آن نیست انجام شود.

وی گفت: تصویر عصر عاشورا اثر استاد فرشچیان به صورت بزرگ در خیابانها بدترین کار ممکن است که منجر به قساوت قلب مردم می شود و لطافت آنها را از بین می برد. همچنین پخش این تصویر از صدا و سیما و خواندن شعرهای ناپسند بر روی آن منجر به تخریب معارف می شود، باید این تصویر پنهان شده و در روز عاشورا پرده برداری شود. از این رو برنامه های صدا و سیما به ویژه در ایام محرم و در بخش معارف نه تنها از حساس ترین امور است بلکه نیازمند بازبینی و چاره اندیشی است.

مدیر دفتر هنر و ادبیات هلال در ادامه برگزاری جلسات نقد و بررسی پس از برنامه های تولید شده و تقدیر از عوامل آن را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: مناسب است صدا و سیما پس از برگزاری برنامه های محرم جلساتی برگزار و برنامه ها را آسیب شناسی کند تا ارتباط محکمتری بین مستمع و جعبه جادویی ایجاد شود.

کد خبر 815616

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha