۲۸ دی ۱۳۸۷، ۹:۰۲

سفالگران همدانی با دانش تولید سفال آشنا نیستند

سفالگران همدانی با دانش تولید سفال آشنا نیستند

همدان - خبرگزاری مهر: معاون توسعه و تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان همدان گفت: در خوشه صادراتی سفال و سرامیک لالجین نداشتن برخی مهارت ها و کمبود دانش لازم، در کیفیت پایین تولیدات و کاهش تلفات تولید نقش موثری دارد.

سید مسعود بکایی در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان با بیان اینکه در این زمینه برگزاری کارگاه های آموزشی و مختلف برای ارتقاء سطح مهارت های انسانی مدنظر قرار دارد، افزود: در لالجین به دلیل وجود بیش از 950 واحد خرد، کوچک و متوسط که تولید، تکمیل و فروش سفال و سرامیک را با اشتغالی بالغ بر پنج هزار نفر، در خود جای داده است، خوشه سفال و سرامیک ایجاد شده است.

وی افزود: تاکنون چندین دوره آموزشی برای سفالگران این منطقه برگزار شده است و نحوه صحیح ساخت و تولید سفال به آنها آموزش داده شده است.

بکایی با بیان اینکه بیش از 60 درصد مردم لالجین از طریق صنعت سفال و سرامیک امرار معاش می کنند، اظهار داشت: مجموعه تولیدات خوشه صادراتی سفال و سرامیک لالجین شامل محصولات تزئینی، 45 درصد، مصرفی 30 درصد و بهداشتی 25 درصد است که در محصولات تزیینی، قابلیت توسعه صادرات بین 30 تا 50 درصد، محصولات بهداشتی بین 25 تا 30 درصد و محصولات مصرفی بین 15 تا 20 درصد وجود دارد.

وی تصریح کرد: محصولات این خوشه صادراتی تاکنون به بیش از 44 کشور دنیا از جمله آمریکا، کانادا، انگلستان، فرانسه، آلمان، هلند و کشورهای عربی منطقه صادر شده است و بررسی روند صادرات برخی از بنگاه ها در حوزه محصولات بهداشتی، نشان دهنده صادرات 100 درصدی تولیدات بوده است.

معاون توسعه و تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان همدان خاطرنشان کرد: خوشه سفال و سرامیک لالجین به مجموعه ای از واحدهای تهیه کننده مواد اولیه همانند خاک، گل، لعاب، رنگ و کارگاه های تولید سفال و سرامیک همانند تولید محصولات تزیینی، مصرفی و بهداتشی واحدهای تکمیل، بسته بندی، فروش و صادرات سفال و سرامیک لالجین گفته می شود که علاوه بر همکاری با یکدیگر با مشکلات و فرصتهای مشترکی نیز مواجه هستند.

مسعود بکایی افزود: این مجموعه که از تهیه مواد اولیه تا تولید، فروش و صادرات را شامل می شود در شهر لالجین واقع شده و با ایجاد پیوند بین تهیه کنندگان مواد اولیه، تولیدکنندگان، فروشندگان و صادرکنندگان سفال و سرامیک، انجام خرید و فروش مشترک در این راستا فعالیت می کند.

وی اظهار داشت: افزایش قدرت چانه زنی در مقابل نهادهای دیگر، ایجاد آزمایشگاه تست مواد اولیه، لعاب، کیفیت مواد و مقاومت بدنه، ایجاد کوره های مشترک، حضور در نمایشگاه و فروشگاه های خارجی، کمک به توسعه افراد کارآفرین و کاهش هزینه تولید سفال و سرامیک از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی و عملی و مشاوره به گروه های تولیدی فعال از اهداف راه اندازی خوشه سفال و سرامیک است.

وی ایجاد مرکز توسعه منطقه ای را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: خوشه سفال و سرامیک لالجین در افق سال 1394، با نام تجاری مشترک شناخته شده و در سطح بازارهای جهانی حضور خواهد داشت.

بکایی بهبود در کیفیت و افزایش در حاشیه سود تولیدکنندگان از طریق 40 درصد افزایش در ارزش و حجم صادرات محصولات تزیینی، 100 درصد افزایش در حجم فروش محصولات مصرفی با تاکید بر بازار داخل و 100 درصد افزایش در حجم فروش محصولات بهداشتی در بازار داخل و کشورهای منطقه را از مزایای ایجاد خوشه صادراتی سفال عنوان کرد.

معاون توسعه و تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان همدان افزود: در نخستین دوره آموزش تخصصی سفال و سرامیک بیش از 100 نفر از صادرکنندگان، فروشندگان و تولیدکنندگان شرکت داشتند.

مسعود بکایی تصریح کرد: در 9 ماهه نخست سال جاری یک میلیون و 366 هزار کیلو سفال از استان همدان به کشورهای هدف صادر شده است که این میزان صادرات دو میلیون و 75 هزار دلار ارزش داشته است.

وی یادآور شد: این میزان صادرات انجام شده سه و نیم درصد از کل صادرات استان همدان را به خود اختصاص داده است.

معاون توسعه و تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان همدان خاطرنشان کرد: صادرات سفال در 9 ماهه نخست امسال از استان همدان به لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب با افزایش 66 و 63 درصدی روبرو بوده است.

کد خبر 816492

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha