علی وکیلی در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه گاز ترش از فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی به فازهای 9و 10 پارس جنوبی منتقل میشود، اظهار کرد: در حال حاضر دو ترین فاز 9 با ظرفیت کامل در حال فعالیت هستند. همچنین خط دوم ارتباط فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی به فازهای 9 و 10نیز 21دی ماه تکمیل شده و به تدریج گاز تزریق میشود تا روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز به فاز 10 منتقل، پالایش و به شبکه تزریق میشود.
به گفته وی البته ترین سوم از مدتها پیش با 120 درصد ظرفیت کار میکرده و ترین 4 هم در حال حاضر آماده دریافت گاز است، ولی به دلیل کمبود گاز ترش فعالیت نمیکردهاند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: به هر حال بخش خشکی فاز 9 و 10 هر دو کار میکنند و امیدواریم تا پایان دی ماه ظرفیت آنها به 50 میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کند.
شکایت از سازنده تجهیزات درون چاهی فازهای 9 و 10
وکیلی درباره بخش دریایی فازهای 9 و 10 پارس جنوبی، به مشکل تحریمهای شرکتی که مسئول تامین تجهیزات درونچاهی فازهای 9 و 10 بوده است، اشاره کرد و گفت: این شرکت تجهیزات را ساخته ولی تحویل نداده است؛ به همین دلیل علیه این شرکت به دادگاه ادعا کردهایم و این شرکت جریمه نیز خواهد شد. البته در نهایت مجبور شدهایم تجهیزات را از جایی دیگر بخریم که هنوز تحویل داده نشده است.
تکمیل اولین حلقه چاه فاز 9
این مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه برای رفع این مشکل چند راهکار در نظر گرفته شده است، توضیح داد: قرار شده است برای دو چاه تجهیزات از محلهای دیگری تامین شود، همچنین بهتازگی روشی برای تکمیلکردن چاهها در دنیا ایجاد شده که نیاز به تجهیزات درونچاهی ندارد که این روش را امتحان کرده و یکی از چاههای فاز 9 با این روش تکمیل شده و چاههای بعدی در دست بررسی است.
پالایش گاز سکوی فاز 9 در پالایشگاه خشکی
وی با ابراز امیدواری از اینکه امسال گاز دریایی فاز 9 پارس جنوبی به بخش خشکی منتقل شود، خاطرنشان کرد: برنامه پالایش گاز دریای فاز 9 مربوط به امسال است و برای فاز 10 هم تجهیزاتی از سایر منابع سفارش داده شده که در حال ساخت و حمل است.
وکیلی با تاکید بر اینکه امیدواریم پالایش گاز سکوی دریایی فاز 9 تا پایان سال نهایی شود، تصریح کرد: موضوع دیگر بحث حمایت از ساخت داخل است که به این منظور با دو شرکت داخلی قراردادهایی امضا شده که تجهیزات پیچیده درون چاهی را در داخل بسازند.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس خاطر نشان ساخت: آنها نیز قول دادهاند که تا یکماه آینده 5 سری از تجهیزات درون چاهی را تحویل دهند که در این صورت چاههای فاز 9 را تکمیل کرده و سراغ فاز 10 میرویم؛ به گفته وکیلی این شرکتها میتوانند از طریق مهندسی معکوس و روشهای دیگر این کار را عملیاتی کنند.
به گزارش مهر، طرح توسعه فازهای 9 و 10 پارس جنوبی به منظور تولید روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین (دو میلیارد فوت مکعب)، 80 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد و سالانه یک میلیون و 50 هزار تن ال.پی.جی، طراحی شده است.
نظر شما