سال نجوم در مهر - 52

تصویر نجوم روز؛ نمایی از قمر ناشناخته هایپریون

تصویر نجوم روز؛ نمایی از قمر ناشناخته هایپریون

قمر "هایپریون" یکی از تیره ترین اقمار سیاره زحل است که قطر بزرگ آن در حدود ‪ ۳۶۰‬کیلومتر و قطر کوچک آن در حدود ‪ ۲۵۰‬کیلومتر است. این قمر تنها ‪ ۳۰‬درصد از نوری را که به آن تابیده می‌شود، بازتاب می دهد که این امر به آن ظاهری کم‌نور و قرمز رنگ می‌بخشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تصویری از قمر هایپریون که توسط فضاپیمای روباتیک کاسینی به ثبت رسیده است به عنوان تصویر هجدهمین روز سال نجوم انتخاب شده است.

فضاپیمای کاسینی در حال حاضر در حال گشت زدن به دور مدار زحل است و این تصویر را در سال 2005 از سطح اسفنجی این قمر ناشناخته سیاره زحل به ثبت رسانده است.

در این تصویر که رنگ آن واقعی نبوده و تغییر داده شده است سطحی عجیب و ناشناخته با حفره های غیر طبیعی قابل مشاهده است و در انتهای هر یک از حفره ها مقداری ماده تاریک ناشناخته قرار گرفته است. بررسی بر روی این تصویر نشان می دهد که قطر این مواد تاریک در برخی نقاط به ده ها متر می رسد.

قمر هایپریون

قمر هایپریون در فاصله 250 کیلومتری قرار گرفته به دلیل اینکه از یک سو تحت تاثیر جاذبه شدید زحل قرار دارد و از سوی دیگر قمر بزرگ "تایتان" این سیاره آن را به سوی خود می‌کشد مدار گردش آن به دور سیاره زحل نامنظم و غیر عادی است.
همچنین تراکم و جرم این قمر بسیار اندک تعیین شده است که همین امر می تواند وجود حفره های بیشمار را بر روی سطح آن را توجیه کند.

کد خبر 818302

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha