به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، تراب محمدی پیش از ظهر امروز در جلسه مشترک با اعضای شورای اسلامی آذربایجان شرقی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا بازوی توانمندی در جهت حفظ و اشاعه فرهنگ غنی موجود در منطقه هستند و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تمام تلاش خود را برای جلب همکاری این نهادها به کار خواهد بست.
وی با اشاره به اشتراکات حوزه فعالیت سازمان میراث فرهنگی و شوراهای اسلامی، اظهار داشت: فعالیتهای حوزه گردشگری، عملیاتهای حفظ واحیای آثار و بناهای تاریخی و آموزش و ترویج صنایع دستی با فعالیت های شوراهای اسلامی شهر و روستا دارای مشترکات فراوانی است.
محمدی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی هم در برقراری ارتباط و کمک به شوراهای اسلامی در چهارچوب وظایف و اولویتهای موجود آمادگی کامل دارد افزود: بیش از 10 هزار اثر تاریخی اعم از خانه، محوطه، قلعه، تپه و پل در سطح استان، نیازمند عزمی راسخ، فرهنگ سازی صحیح و همکاری جدی نهادهایی چون شوراهای اسلامی شهر و روستا است.
محمدی با اشاره به وجود آثار تاریخی مختلف در سراسر آذربایجان شرقی به ویژه مراغه، بناب و اهر اظهار داشت: در صورت حمایت شوراها و خرید این آثار، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای مرمت آنها آمادگی کامل دارد و می توان از این بناها پس از عملیات حفظ و مرمت به عنوان خانه های هنر و یا صنایع دستی بهره گرفت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی به رفع مشکلات اجرایی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخشهای مختلف خصوصا میراث فرهنگی و پیشبرد سریعتر اهداف شهرداری ها و شوراهای اسلامی با اجرایی شدن تفاهم نامه اخیر تاکید کرد و گفت: تعیین مناطق نمونه گردشگری، ایجاد تاسیسات و زیرساختهای لازم، حفظ تاریخ و فرهنگ منطقه و آموزش رشته های صنایع دستی و ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای فعالان این عرصه ها از جمله مزایایی است که به راحتی می توان در انتظار تحقق آن بود.
محمدی در ادامه با اشاره به اهمیت ثبت آثار تاریخی، آثار منقول و آثار معنوی گفت: ثبت آثار تاریخی در شهرها و روستاها، اعم از خانه ها، مساجد، حمام ها، آب انبارها، پل ها و ... که از سابقه تاریخی و ویژگی های خاص دیگر برخوردارند، در حفظ فرهنگ و تاریخ منطقه بسیار حایز اهمیت است و همکاری شوراهای اسلامی در این زمینه می تواند بسیار راهگشا باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری آذربایجان شرقی تاکید کرد: ثبت آثار منقول در فهرست آثار ملی و شناسنامه دار کردن آنها و سایر حمایت های مرمتی و فنی و تخصصی که از برنامه های مهم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و به تازگی به مرحله عملیاتی شدن رسیده به دلیل قدمت منطقه و وجود آثار تاریخی منقول بیشماری نزد مردم دارای اولویت است.
محمدی با بیا ناینکه شوراهای اسلامی می توانند نقش به سزایی در اطلاع رسانی و توصیه مردم و راهنمایی جهت مراجعه افراد به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ثبت آثار منقول داشته باشند ادامه داد: ثبت مراسم، آداب و رسوم و سایر اتفاقاتی که آنها را به عنوان میراث معنوی می شناسیم هم با پیشنهاد ثبت روز 29 بهمن و قیام تاریخی مردم تبریز آغاز شده و با توجه به پتانسیل های منطقه در این زمینه، امیدواریم روز به روز روند رو به رشدی به خود بگیرد.
نظر شما