۱ بهمن ۱۳۸۷، ۱۰:۲۴

سازمان دامپزشکی خطاب به مردم:

گوشت و جگر را بلافاصله مورد استفاده قرار ندهید

گوشت و جگر را بلافاصله مورد استفاده قرار ندهید

مدیر کل دفتر بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری" تب خونریزی دهنده کریمه کنگو" 24 ساعت قبل از مصرف باید گوشت و جگر را در دمای بالای صفر درجه نگهداری شود و بلافاصله مورد استفاده قرار نگیرد.

محسن مشکاة در گفتگو با مهر گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در ایران همچون سایر کشورهای جهان به صورت بالقوه وجود دارد و مخازن ویروس این بیماری در طبیعت مهره دارن و ناقلان آن کنه ها هستند و اگر این ناقلان انسان و حیوانات اهلی که از گوشت آنها استفاده می شود را نیش برند بیماری منتقل خواهد شد.

وی بیان کرد: از آنجاییکه این بیماری در دامها علامت مشخصی ندارد؛ لذا ویروس می تواند در زمان کشتار به افراد منتقل شود و از سویی افرادی که گوشت و یا جگر را بلافاصله پس از کشتار دامها مورد استفاده قرار می دهند نیز در معرض آلودگی قرار می گیرند.

مدیر کل دفتر بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشورعنوان کرد: ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از انسان به انسان نیز قابل انتقال است و در گام نخست، مبارزه با ناقلان بیماری از اهمیت ویژه ای برخورداراست، زیرا این ناقلان می توانند از طریق پرندگان مهاجر به مناطق مختلف منتقل شوند.

وی تصریح کرد: برای مبازره با ناقلان این بیماری آموزش و اطلاع رسانی به کشاورزان، دامداران، کارکنان کشتارگاهها و مصرف کنندگان کوشت امری ضروری است؛ لذا با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به برگزاری کارگاههای آموزشی اقدامات لازم به عمل آمده است.

مشکاة با اشاره به گزارش این بیماری در استان چهارمحال و بختیاری در سالجاری عنوان کرد: در حال حاضر با آموزشهای لازم برای افراد این بیماری کنترل شده و از سوی دیگر سازمان دامپزشکی تحت عنوان مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام  سالانه بالغ بر400 تا 500 تن سم یارنه دار را در اختیار ادارات دامپزشکی استانها قرار می دهد تا جایگاههای دام و بدن دامهایی که دارای کنه هستند مورد سم پاشی قرار گیرد.

وی افزود: در شرایط کنونی از کشتار دامهای دارای کنه در کشتارگاهها خودداری می شود و به دامداران توصیه شده که دو هفته قبل از کشتار سم پاشی علیه بیماری را انجام دهند تا اثر سم بر روی گوشت باقی نماند.

مدیر کل دفتر بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشورخاطرنشان کرد: به مصرف کنندگان توصیه می شود 24 ساعت قبل از مصرف، گوشت و جگر را در دمای بالای صفر درجه نگهداری کنند و بلافاصله مورد استفاده قرار ندهند تا شرایط برای بقای ویروس از بین برود، ضمن اینکه مصرف کنندگان باید از مراکز مورد تایید سازمان دامپزشکی گوشت مورد نیاز را تامین کنند و در زمان تماس با گوشت از دستکش استفاده کنند.

کد خبر 819636

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha