دکتر محسن نراقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: وقتی صحبت از جراحی پلاستیک می شود فوری ذهن به سمت زیبایی می رود در صورتی که موضوع جراحی پلاستیک و ترمیم صورت بر روی زندگی گروهی از بیماران اثرگذار است.
این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی به آثار روحی و روانی ناشی از وضعیت ظاهری افرادی که دچار مشکل هستند اشاره کرد و افزود: این قبیل افراد نمی توانند در اجتماع ظاهر شوند و در نهایت دچار خلاء در زندگی می شوند.
عضو جامعه جراحان بینی اروپا ادامه داد: فردی که در یک سانحه و تصادف قسمتی از صورت خود را از دست می دهد یا به طور مادرزادی قسمتی از بافت صورت او دچار نقص است از جمله افرادی هستند که با مشکلات روحی و روانی مواجه شده و در نهایت از اجتماع دوری جسته و منزوی می شوند.
رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران تاکید کرد: باید کارشناسیهای بیشتری بر روی این موضوع صورت بگیرد و بین افراد نیازمند جراحی پلاستیک صورت و کسانی که به قصد زیبایی می خواهند جراحی شوند تفاوت قائل شد.
نراقی با عنوان این مطلب که بیمه ها باید به صورت گسترده تر با چنین موضوعات و مباحثی برخورد کنند افزود: شاید در برخی موارد جراحی پلاستیک صورت یک جراحی لوکس تلقی شود و در آن شکی نیست ولی درصدی از افراد به علت تروما یا ناهنجاریهای مادرزادی دچار نقص در صورت هستند که اصرار داریم ارائه خدمات بیمه ای به این قبیل افراد امکانپذیر شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه اغلب این افراد برای درمان نقص عضو خود به مراکز دولتی مراجعه می کنند، تصریح کرد: برخی از این افراد نیازمند انجام جراحیهای سنگین و بستری طولانی هستند و این موضوع برای آنها هزینه زیادی دارد که با استفاده از خدمات بیمه ای می توانند از هزینه های خود کم کنند.
نراقی با تاکید بر اینکه تاخیر در درمان افرادی که دچار نقص در صورت هستند باعث عمیق تر شدن صدمات روحی و روانی این افراد می شود، افزود: عدم توجه به درمان نقصان این افراد باعث ترک تحصیل و منزوی شدن آنان از جامعه می شود.
نظر شما