به گزارش خبرگزاری مهر، محققان اعلام کردند کوچکترین سیاره فراخورشیدی که تا به حال شناسایی شده است- با نام MOA-2007-BLG-192-L b- از آنچه در گذشته تصور می شده است کوچکتر و سبکتر بوده و جرم آن به زمین بسیار نزدیک است. این در حالی است که دانشمندان در ابتدا بر این باور بودند که جرم این سیاره فراخورشیدی یا اگزوپلانت 3.3 برابر جرم زمین است.
با این حال محققان موسسه اخترشناسی پاریس طی مطالعات جدید خود اعلام کردند که وزن این سیاره تنها 1.4 وزن زمین را تشکیل داده است. این سیاره فراخورشیدی از نظر اندازه به عنوان سیاره دوقلوی زمین شناخته شده و جرم آن نزدیک ترین جرم به زمین در میان سیاره ها بوده است که با اعلام ابعاد جدید سیاره، تشابه بیشتری میان زمین و این سیاره فراخورشیدی به وجود خواهد آمد.
به گفته محققان اندازه گیری های جدید برآوردی قدرتمند را از حجم واقعی این سیاره و ستاره آن ارائه خواهد کرد. اهمیت نتیجه این مطالعات از این رو است که این سیاره فراخورشیدی به عنوان سبک وزن ترین سیاره ای شناخته شده است که تا به حال مشاهده شده و کشف سیاره ای که جرم آن با جرم زمین برابری می کند از اهمیت و ارزش علمی بالایی برخوردار خواهد بود.
بر اساس گزارش زی نیوز، اخترشناسان قصد دارند طی ماه های آوریل و می با استفاده از تلسکوپ VLA به مطالعه دقیق تر و نزدیکتر این سیاره فراخورشیدی بپردازند.
سیاره فراخورشیدی (extrasolar planet) سیارهای است که خارج از منظومه خورشیدی قرار گرفته و ابعاد بسیار عظیمی دارد. به گفته اختر شناسان تا تاریخ ۳ ژوئن ۲۰۰۸ تعداد ۳۰۷ سیاره فراخورشیدی در میان کهکشانها یافت و نامگذاری شده است.
نظر شما