به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الشرق الاوسط، همایش بینالمللی "فتوا و ضوابط آن" دیروز سه شنبه 1 بهمن ماه در مکه با صدور منشور فتوا به کار خود پایان داد.
در این همایش منشور فتوا که نخستین منشور تاریخ اسلام در زمینه فتوا به شمار میرود، اهمیت فتوا، شرایط مفتی و مشکلات فتوا مورد تأکید قرار گرفت.
شرکت کنندگان در این همایش از دانشکده های شریعت و آموزشگاههای عالی شرعی خواستند اصول فتوا و ضوابط آن و شرایط مفتوی و ویژگیهای آن تدریس شود. همچنین خواستار برگزاری همایشها و نشستهای مختلفی به منظور معرفی فتوا، خطرات آن و نیاز مردم به آن شدند.
این در حالی است که تأسیس دانشکده شریعت پیش از این در نخستین همایش بین المللی علما و اندیشمدان مسلمان انجمن جهان مسلمانان نیز مطرح شده بود.
در ادامه این منشور آمده است که کشورهای اسلامی ضمن حمایت از فتوا و فتوا دهندگان، به مؤسسات فتوا توجه داشته باشند تا مشکلات و مسائل مسلمانان رفع شود.
بر اساس مفاد این منشور رسانه های گروهی مختلف تصمیمات مجامع فقهی و فتواهای مؤسسات معتبر فتوا را اشاعه داده و از انتشار فتوای افراد غیر متخصص برحذر باشند تا جلوی فتواهای خرافی و انحرافی و ترویج آن گرفته شود.
به گزارش محیط، در این منشور از رسانه های گروهی خواسته شد تا با علمای مورد اطمینان امت خویش همکاری کنند تا فتواها به صورت صحیح اشاعه یافته و به شبهات پاسخ داده شود. همچنین ساخت آموزشگاههای عالی جهت فارغ التحصیل شدن مفتیها با نظارت علمای بزرگ امت مورد توجه قرار گرفت.
در این منشور به این نکته که مجامع بین المللی فتوا مانند سایر مجامع فقهی به تقریب دیدگاهها بپردازند، نیز اشاره شد.
ساخت دفتر مرکزی کوچک فتوا در مکه به منظور ارتباط مجامع فقهی، تشکیل کمیته اشاعه فتوا از سوی مجامع فقه اسلامی در جهان و مبارزه با فتواههای انحرافی از مسائلی بود که طی این منشور مورد توجه قرار گرفت.
شنبه 20 محرم ( 28 دی) در عربستان آغاز شد و دیروز سه شنبه 1 بهمن ماه به کار خود پایان داد. شرکتکنندگان در این همایش موضوعاتی چون اهمیت رویارویی با مشکلات عصر، تغییر فتوا، فتواهای نادرست و خطرناک، تنظیم احکام فتوا، شرایط فتوا از سوی رسانههای گروهی و ماهوارهها را مورد بررسی قرار دادند.
نظر شما