به گزارش خبرنگار مهر، رمضانعلی محسنی عصر امروز در حاشیه جلسه انجمن کتابخانه های عمومی مازندران در جمع خبرنگاران افزود: تعداد روستاهای دارای کتابخانه عمومی در استان شش روستا است.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 12 شهر مازندران فاقد کتابخانه عمومی بوده که تمامی این شهرها برابر مصوبه سفر دوم دولت به مازندران تا پایان سال 88 دارای کتابخانه می شوند.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی مازندران با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد 32 روستای فاقد کتابخانه در مازندران است، تصریح کرد: زیربنای فعلی کتابخانه های عمومی مازندران 33 هزار و 824 متر مربع است.
محسنی با بیان اینکه در حال حاضر 649 هزار و 555 جلد کتاب در کتابخانه های عمومی استان موجود است، گفت: به ازای هر صد نفر جمعیت استان 22 جلد کتاب در کتابخانه های عمومی مازندران موجود است.
وی تعداد اعضای فعال کتابخانه های عمومی در مازندران را 78 هزار و 525 نفر ذکر کرد و گفت: به طور متوسط هر کتابخانه دارای 1377 نفر عضو بوده که از این حیث در کشور دارای رتبه نخست هستیم.
این مسئول کتابخانه های عمومی مازندران با بیان اینکه در یکسال گذشته یک میلیون و 772 هزار و 672 نفر به کتابخانه های عمومی استان مراجعه کردند افزود: همچنین در این مدت یک میلیون و 297 هزار جلد امانات در این اماکن صورت گرفت.
وی تعداد رایانه های موجود در کتابخانه های عمومی مازندران را 222 دستگاه ذکر کرد و گفت: 188 نفر پرسنل در کتابخانه های عمومی استان مشغول هستند.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی مازندران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه نخستین کتابخانه مازندران پس از انقلاب در سال 59 در شهر رویان تاسیس شد افزود: کیاسر، قائم شهر، بلده، خشرودپی، گلوگاه، جویبار، ساری، چمستان، رینه، کوهی خیل، کلاردشت، کتالم، بهنمیر، تنکابن، آمل، بهشهر، ساداتشهر، بابلسر، عباس اباد، بابل، فریدونکنار و کله بست کتابخانه های تاسیسی از دوران پس از انقلاب تاکنون بوده است.
محسنی با بیان اینکه تعداد نه باب کتابخانه پس از انقلاب در مازندران تجدید بتا شده است افزود: برای کتابخانه های فرید رامسر و شیرگاه، آلاشت و فریدونکنار، قائم شهر ساختمان جدید احداث شده است.
به گفته وی، از دستاوردهای دیگر انقلاب اسلامی ایجاد پنج باب کتابخانه عمومی روستایی در روستاهای قادیکلا قائم شهر، سید محله تنکابن، پول کجور، بیشه بنه بهشهر و کردچال چالوس است.
وی افزود: هم اکنون تنها سه باب کتابخانه عمومی مازندران مربوط به سال های پیش از انقلاب اسلامی نیاز به بازسازی اساسی دارد.
نظر شما