دکتر محسن اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در آستانه سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: رسالت دانشگاه در دهه چهارم انقلاب بسیار با اهمیت تر از گذشته است. یک نسل عوض شده و افرادی که در حال حاضر وارد دانشگاه می شوند نه امامی دیده اند، نه جنگی و نه انقلابی را تجربه کرده اند.
مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم یادآور شد: نسل جدید فضای جدید و گفتمان جدید را می طلبد و دانشگاهها باید این مسئله را مورد توجه قرار دهند که کارکرد فرهنگی آموزش عالی در دهه چهارم انقلاب اسلامی استراتژیک ترین کارکردهاست البته این به معنای نفی یا اهمیت کمتر به سایر کارکردها نیست بلکه توجه بیشتر به مقوله فرهنگ در دانشگاهها را مورد توجه قرار می دهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه انسان سازی و تقویت گرایشات فرهیختگی از اهداف امام خمینی (ره) درک می شود، افزود: دانشگاه تمدن ساز، تمدن نوین اسلامی ایرانی دانشگاهی است که محل رشد، زایش و تولید است و کسی که به دانشگاه می آید باید همین هدف را دنبال کند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به استراتژی "دانشگاه تمدن ساز؛ تمدن نوین ایرانی اسلامی" گفت: اکنون 3 سال است که بحث دانشگاه تمدن ساز مطرح شده و در دهه چهارم انقلاب بحث پیوند بین مفاهیم انقلاب اسلامی ایران قبل از پیروزی 1357 با وضعیت موجود جمهوری اسلامی ایران است. پیش از پیروزی صحبت از یک سری آرمانها و ایده آل ها و اهداف می کردیم که آنها باید با وضعیت موجود جمهوری اسلامی پیوند خورند. وقتی این پیوند را تعریف کردیم به دانشگاه تمدن ساز رسیدیم.
وی گفت: در دهه اول انقلاب اسلامی به دلیل مشکلاتی که کشور با آنها روبرو شد آرمانخواهی مدنظر دانشگاه دنبال نشد. در دهه دوم نیز توجه به رشد تجهیزات و توسعه کمی و ساختاری دانشگاه آغاز شد تا این که در دهه سوم انقلاب اسلامی رشد کمی و زیرساختی دانشگاهها به رشد خوبی رسیده و اکنون در دهه چهارم انقلاب باید فضای جدیدی را ببینیم.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که دانشگاه تمدن ساز یعنی دانشگاه با کارکرد فرهنگی و تولید علم گفت: اگر بخواهیم کاری در کشور با موفقیت جلو برود باید در راستای آن گفتمان سازی و فضاسازی شود. یکی از راههای تبئین چگونگی تحقق دانشگاه تمدن ساز دعوت از فضاهای دانشجویی برای ارائه تعریف و نظراتشان در این باره است.
وی در پاسخ به اینکه "آیا پس از گذشت بیش از سه سال از طرح استراتژی "دانشگاه تمدن ساز" توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحلیلی از میزان استقبال نسل آینده دانشگاهی وجود دارد؟" گفت: در این باره که آیا دانشگاه تمدن ساز می تواند یک گفتمان جذاب برای نسل آینده دانشگاهی باشد یا این که این گفتمان می تواند دهه چهارم انقلاب اسلامی را پیش ببرد و خیزش ایجاد کند و آیا این گفتمان متناسب با آرمانهای امام راحل و انقلاب اسلامی است یا خیر باید نظرات دانشگاهیان و صاحب نظران را دریافت کرد.
محسن اسلامی با یادآوری اینکه "در دهه چهارم انقلاب اسلامی باید فضای جدیدی دیده شود." به مهر گفت: مجموعه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می گوید که باید صحبتهای امام راحل (ره) را ترجمه کنیم و به دنبال به روز کردن این صحبتها برویم. لذا بحث هایی کارشناسی برای تبئین دانشگاه اسلامی، دانشگاه ایرانی، علم دینی، جایگاه استاد در رشد و تربیت و این که اصولا دانشگاه باید کارکرد فرهنگی داشته باشد یا خیر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل گرفت و از دل آن مانیفست دانشگاه تمدن ساز، تمدن نوین اسلامی ایرانی بیرون آمد و سند دانشگاه تمدن ساز تدوین شد.
نظر شما