به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، شمس الدین حسینی به تبیین تحولات اقتصادی پس از انقلاب پرداخت و گفت: سی سال از انقلاب به دقت بنگریم میبینیم که هرگز کشور در یک شرایط عادی برای اجرای برنامههای اقتصادی و اجتماعی قرار نگرفته است.
وی افزود: اصولاً انتظار منطقی این است که اگر کشوری حرکتی سازنده را شروع میکند جهان نیز به موازات اراده ملی حاکم بر آن کشور حرکت کرده و به آن ملت یاری کند اما متأسفانه پس از انقلاب ملت ایران حوادث و اتفاقاتی که رخ داد. برخلاف حرکت و خواسته ملت ایران بود.
وی دلیل عمده دخالتها با انقلاب ایران را انحصارطلبی و کمبینی دشمنان ملت ایران دانست و گفت: آنان از همان روز اول انواع مشکلات و موانع را پیشروی کشور ایجاد و با آشوبهای مختلف سعی در اخلال در نظام نوپا کردند اما هیچ توفیقی در این راه تصیبشان نشد.
حسینی در ادامه بر افروختن آتش جنگ بر علیه ملت مظلوم ایران را از دیگر فتنههای نظام سلطه عنوان کرد و گفت: جنگی که پس از انقلاب بر علیه ملت ایران آغاز شد هر روزش برای از پا در انداختن یک ملت کافی بود اما مردم صبور و مقاوم ایران 8 سال در برابر این تهاجم ایستاد و در نهایت سربلند از این آزمون بزرگ الهی بیرون آمد.
حسینی در ادامه به فشارهای اقتصادی که سیسال گذشته از سوی نظام جهانی بر ایران تحمیل شد اشاره کرد و در این زمینه گفت: انواع و اقسام تحریمهای اقتصادی آشکار و پنهانی که طی سیسال اخیر بر ایران تحمیل شده خللی در اراده ملت ایران بوجود نیاورد و امروزه شاهدیم که نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران یک نظام مبتنی بر ظرفیتهای داخلی است که به فعالیتهای خودش ادامه میدهد.
وی افزود: اعتقاد داریم که در حال حاضر میتوانیم بیش از گذشته بر ظرفیتهای داخلی کشور دل ببندیم و در آستانه سیامین سال انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به لحاط نهادی در اقتصاد ایران فرصتهای مناسب و جدیدی پیشرویمان قرار دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: امروز میتوانیم افق حرکت در آینده کشور را ترسیم کنیم و این ترسیم از چشمانداز وجود دارد.
وی وجود چشمانداز را از این جهت حائز اهمیت دانست که براساس آن هر ایرانی از مسیری که در آینده وی و کشورش طی خواهد کرد آگاهی مییابد.
حسینی افزود: هماکنون مسیر این حرکت و آرایش ساختاری اقتصاد کشورمان در قالب سیاستهای کلی اصل 44 که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است مشخص شده و فرصت بسیار مناسبی در اختیارمان قرار گرفته که دستاوردهای اقتصادی خود را تحکیم بخشیم.
وی یکی از مهمترین ظرفیتهای کشور را ابتکارات و خلاقیتهای مردم در بخش خصوصی و تعاونی دانست و گفت: دولت نهم با توجه به وجود ظرفیتها و زیرساختهایی که در جامعه وجود دارد طرح تحول اقتصادی را در دستور کار قرار داده و در همین راستا ساعتهای زیادی صرف تدوین این طرح شده است.
وی افزود: در تدوین طرح تحول اقتصادی کشور تلاش کردیم از بهترین ظرفیتهای تخصصی کشور استفاده شود و در ادامه سعی خواهیم کرد برای تکمیل و اجرای مناسب این طرح نیز از نیروی متخصص استفاده کنیم.
حسینی در پایان ابراز امیدواری کرد که در چهارمین دهه انقلاب که پیشرفت و عدالت نام گرفته است با یک برنامه تحول بخش دیگر، آنچه که در قانون اساسی جمهوری اسلامی مورد نظر بوده است تحقق یابد.
نظر شما