به گزارش خبرنگار مهر، جهانشاه صدیق امروز در جمع خبرنگاران کل درآمد جامعه عشایری را 1800 میلیارد تومان خواند و افزود: 600 میلیارد تومان این رقم از طریق صنایع دستی و 1200 میلیارد تومان از طریق دام تامین می شود، ضمن اینکه سرانه درآمد ناخالص هرنفرعشایرمعادل 1.5 میلیون تومان درسال است.
رئیس سازمان امورعشایرکشور با اشاره به استقرارعشایر درهزار و 440 نقطه کشور بیان کرد: درحال حاضر بالغ بر77 هزار و 500 خانوار دراین نقاط مستقرهستند، درحالیکه معادل 105 هزار خانوار می توانند دراین نقاط مستقر شوند، ضمن اینکه درهزار و 100 نقطه از این کانونها عشایر به صورت خود جوش مستقر شده اند.
وی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون عشایر به 340 نقطه کشورهدایت شده اند افزود: دراین نقاط برای عشایرشغل و درآمد تعریف شده و آنان می توانند از شاخصهای توسعه ای در مناطق قشلاق، ییلاق و کانونهای اسکان بهره مند شوند.
صدیق با اشاره به توسعه فعالیتهای زیربنایی درمناطق عشایری و برخورداری آنان از شاخصهای توسعه ای عنوان کرد: در حال حاضر91 درصد عشایر معادل 198 هزارخانوار به راه دسترسی دارند که 26 درصد این امر دردولت نهم محقق شده، ضمن اینکه 47 درصد عشایر معادل 102 هزار خانوار به راه با رویه شنی دسترسی دارند که 27 درصد در دولت نهم اتفاق افتاده است.
وی با بیان مطلب فوق تصریح کرد: 52 درصد معادل 113 خانوار به آب آشامیدنی و 70 درصد معادل 142 هزار خانوار به سوخت فسیلی دسترسی دارند که به ترتیب 43 درصد و 55 درصد در طول دولت نهم محقق شده است.
رئیس سازمان امورعشایر کشور با بیان اینکه در طول دوران انقلاب بالغ بر77 هزار و 500 خانوار اسکان یافته اند، اظهار داشت: براساس آخرین سرشماری جمعیت، تعداد خانوارهای عشایری 200 هزار خانوارمعادل یک میلیون و 300 هزار نفر بوده وهم اکنون براساس سند غیررسمی به حدود 220 هزار خانوار افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: بعد خانوار در 10 سال گذشته 6.5 نفر بوده که هم اکنون به 5.6 نفر رسیده است، ضمن اینکه جمعیت کوچنده کشور در این سالها ثابت است.
صدیق با اشاره به خرید 800 هزار راس دام عشایرعنوان کرد: در سالجاری شرکتهای تعاونی عشایری به منظور کاهش خسارات ناشی از خشکسالی 200 هزار راس دام عشایر را خریداری و به بازار مصرف عرضه کرده اند، ضمن اینکه شرکت پشتیبانی اموردام کشور نیز 600 هزار راس دام آنان را خریداری کرده است.
وی با اعلام اینکه در سال آینده هم خشکسالی برای مناطق عشایری پیش بینی شده است، افزود: به منظور مقابله با خشکسالی تاکنون بیش از 2 هزار دستگاه تانکر ثابت و سیار 1000 و 2000 لیتری در مناطق عشایری مستقر و با 260 دستگاه تانکر سیار آبرسانی صورت می گیرد، ضمن اینکه 32 دستگاه تانکر سیار و 1170 دستگاه تانکر ثابت نیز در حال تهیه و نصب در مناطق مختلف عشایری است.
رئیس سازمان امورعشایرکشور درارتباط با مشکل تامین نقدینگی برای خرید علوفه مورد نیاز عشایر اظهارداشت: شرکت پشتیبانی امور دام بالغ بر یک میلیون تن علوفه دارد که با توجه به عدم تسهیلات دهی بانکها برای خرید علوفه با مشکل نقدینگی مواجه هستیم که البته تاکنون 120 هزار تن علوفه تهیه و 80 هزار تن آن توزیع شده و مابقی در انبارها نگهداری می شود.
وی تصریح کرد: در طرح تحول اقتصادی، یارانه های علوفه باید طوری تعیین شود که به حذف آن منجر نشود. همچنین مشکل کمبود ارزاق عمومی و آرد، قند و شکر به وزارت بازرگانی منعکس شده واصلاح این مشکل در حال پیگیری است.
صدیق با بیان اینکه عشایر در 30 سال انقلاب هویت پیدا کرده اند، افزود: در سال 84 آئین نامه ساماندهی عشایر کلیه دستگاهها را مسئول کرد که در مناطق عشایری حضورو فعالیت داشته باشند که امسال 120 میلیارد تومان از سوی دستگاههای اجرایی به این مناطق تخصیص یافته است.
وی اعلام کرد: اعتبارات ملی و استانی سازمان امور عشایر در سال 86 حدود 60 میلیارد تومان بوده که در سالجاری به حدود 70 میلیارد تومان افزایش یافته است.
رئیس سازمان امورعشایر کشوربا اشاره به افتتاح 120 پروژه عشایری در دهه فجر سالجاری خاطر نشان کرد: این پروژه ها در زمینه راهسازی، پل سازی، بهسازی قنوات، تامین آب شرب و ساخت انبار اجرایی می شود.
وی با بیان اینکه تا پایان آذرماه امسال 40 درصد عشایر از سهام عدالت برخوردارشده اند، گفت: عشایر سالانه 150 تا 180 هزار تن گوشت، 500 هزار تن شیر، حدود 20 هزار تن پشم، 2 هزار تن کرک و حدود 450 قطعه صنایع دستی دست بافت تولید می کنند.
صدیق اظهارداشت: بالغ بر41 میلیارد تومان برای خشکسالی اختصاص یافته که 26 میلیارد تومان آن به یارانه ها و 15 میلیارد تومان مربوط به آب است.
نظر شما