به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری رویترز در مطلبی نوشت: دولت باراک اوباما رئیس جمهوری جدید آمریکا در حال بازنگری سیاست آمریکا در قبال ایران است، اما تحلیلگران هیچ تغییر فوری را در راهبرد کنونی جهت توقف برنامه هسته ای ایران با تحریم احتمالی بیشتر و گامهای کوچک برای گفتگو پیش بینی نمی کنند.
" سو پلمینگ" نویسنده این مطلب به نقل از " آنتونی کوردسمن" تحلیلگر ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بین الملل آورده است: " انجام کاری در 100 روز اول دولت به ناگهان صورت نخواهد گرفت. یکی از مسائل کلیدی آزمایش پارامترهای گفتگو خواهد بود. "
در ادامه این مطلب آمده است: این بازنگری نگاهی به همه جنبه های سیاست ایران خواهد داشت از حضور دیپلماتیک احتمالی سطح پایین در ایران گرفته تا ترکیب درست مشوقها و فشار برای وادار کردن ایران جهت توقف برنامه غنی سازی خود.
" رابرت وود" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به ایجاد یک دفتر دیپلماتیک در تهران گفت:" ما به دنبال راههایی هستیم تا بتوانیم با مردم ایران تعامل کنیم. دفتر حافظ منافع هم چیزی است که در دست بررسی است."
"جان آلترمن" کارشناس مسائل خاورمیانه هم گفت که اولین گام می تواند اجازه تماسهای غیررسمی بین دیپلماتهای سطح پایین تر آمریکا باشد نه یک تغییر " بزرگ جسورانه". همچنین می تواند تبادلات بیشتر فرهنگی و ورزشی وجود داشته باشد. این مسئله تا حد زیادی به اتفاقات داخلی ایران ( انتخابات) بستگی دارد.
نویسنده خاطر نشان کرده است: یکی از نشانه های اولیه از رویکرد آمریکا هفته آینده مشخص خواهد شد یعنی وقتی که " بیل برنز" شخص منصوب وزارت خارجه آمریکا برای تهران قرار است با مقامهای ارشد چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان جهت گفتگو درباره راهبرد ایران دیدار کند.
یک مقام ارشد آمریکایی درباره این دیدار در برلین گفت:" ما خواستار توجه به برخی رویکردهای جدید هستیم. اما به خاطر گفتگو وارد گفتگو نخواهیم شد. "
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: دولت جدید هنوز در حال ایجاد تیمی از کارشناسان ایران از جمله احتمالا " گری سیمور" کارشناس شورای روابط خارجی آمریکا است که ممکن است به شورای امنیت ملی بپیوندند. پیش بینی می شود که "دنیس راس" کارشناس مسائل خاور میانه نیز به عنوان مشاور ویژه "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا درباره ایران منصوب شود.
سیمور ماه گذشته در مقاله ای به همراهی " بروس ریدل" تحلیلگر سابق سیا ( سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) و کارشناس کنونی در انستیتو بروکینگز پیشنهاد باز شدن یک کانال دوجانبه را با ایران در موضوعاتی از جمله مسئله هسته ای، روابط آمریکا و ایران، عراق و جنگ فلسطین و اسرائیل داد. دولت اوباما که افغانستان را یکی از اولویتهای خود تعیین کرده، خواستار گفتگو درباره این مسئله نیز با ایران است.
این دو کارشناس گفتند: چنین گفتگویی درباره مسائل گسترده تر می تواند بدون نیاز به تعلیق غنی سازی و فعالیتهای بازفراوری از سوی ایران به عنوان یک پیش شرط انجام شود.
کلینتون در جلسه استماع تاییدیه خود اعلام کرد که خواستار یک رویکرد جدید برای سیاست ایران است. دولت بوش روابط ضعیفی با مسکو داشت. روسیه و چین همواره مانع اقدامات تنبیهی بیشتر علیه ایران شدند.انتظار می رود که مسکو همکاری علیه ایران را به یک سری موضوعات دوجانبه از جمله استقرار سپر موشکی آمریکا در اروپا و عضویت گرجستان و اوکراین در ناتو ( سازمان آتلانتیک شمالی) مرتبط کند، چرا که مسکو مخالف آنهاست.
نظر شما