۹ بهمن ۱۳۸۷، ۹:۱۵

مناقصه جداگانه برای هر بخش از یک ساختمان! / دانشگاهها اختیار می‌خواهند

مناقصه جداگانه برای هر بخش از یک ساختمان! / دانشگاهها اختیار می‌خواهند

روسای دانشگاهها در حالی که معتقدند مقررات دولتی حاکم بر ساخت و ساز و مناقصه های عمرانی دانشگاههای دولتی به اموری دست و پاگیر و هزینه ساز تبدیل شده است خواستار تمرکز زدایی و افزایش اختیارات دانشگاهها در این زمینه هستند.

حسن تاجیک رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: در مناقصه های دولتی مجبور کرده اند که پروژه های عمرانی را "متر مربعی" انجام دهیم. این موضوع خیلی مشکل ساز شده و خیلی از کارها با مشکل مواجه شده است. دولت عنوان کرده که به جای "فهرست بها"، پیمانهایی که برای انجام پروژه های عمرانی منعقد می کنیم بر اساس مترمربعی باشد که به آن بخشنامه 10 هزار می گویند این در حالیست که پیش از این قراردادها بر اساس فهرست بها منعقد می شد.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر درباره روش پیشین انعقاد پیمانهای عمرانی دانشگاهها افزود: فهرست بها به عنوان مبنا مدنظر قرار می گرفت و بر اساس هزینه ای که صورت می گرفت، پرداختها انجام می شد اما در حال حاضر پیمانها بر اساس مترمربعی است. در حال حاضر می گویند "چکی" قرارداد منعقد کنید اما قرارداد که منعقد می شود، یکباره مشاهده می شود قیمتها 3 برابر شده یا از آن طرف ممکن است یک سوم شوند بنابراین یا پیمانکار ورشکست می شود یا کارفرما! زیرا نمی تواند اعتبار لازم را تامین کند بنابراین پروژه ها مسکوت می مانند.

وی اضافه کرد: اعتراض خود را اعلام کردیم و خواستار شده ایم دانشگاهها را از شمول این وضع بیرون آورند. در حال حاضر یک پروژه عمرانی در دانشگاه خلیج فارس بوشهر داریم که قصد قرارگیری موضوع این پروژه در دستور کار هیئت امنای دانشگاه را داریم تا هیئت امنا با گذراندن مصوبه ای به دانشگاه اجازه دهد که این پروژه را بر اساس فهرست بها (روش سابق) انجام دهیم، در غیر این صورت نمی توانیم این پروژه را بر اساس قوانین مترمربعی به اتمام برسانیم.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر خاطرنشان کرد: دانشگاهها درباره پروژه های عمرانی کمتر از 10 هزار مترمربع که از گذشته مانده اند باید اختیار داشته باشند تا به تشخیص خود برای اینکه این پروژه ها سریعتر و با هزینه کمتر تمام شوند و نظارت بهتری نیز اعمال بشود، بتوانند پیمان آنها را بر اساس فهرست بها منعقد کنند.

محمد امینی فرد رئیس دانشگاه تربیت معلم آذربایجان نیز در این باره به مهر گفت: اخیرا در مناقصه ها مشکلاتی پیش روی دانشگاهها قرار گرفته است. یک سال است که دولت مقرر کرده مناقصه های پروژه های مربوط به دانشگاههای دولتی بر مبنای "مترمربع" انجام گیرد نه بر اساس فهرست های بها.

وی افزود: تغییری که در مبنای انعقاد پیمانهای عمرانی دانشگاههای دولتی ایجاد شده است، برای پیمانکاران خیلی سخت شده زیرا تورم قابل پیش بینی نیست. فهرست های بها که در گذشته مبنا بودند این امکان را فراهم می کردند که نرخها بر مبنای تورم، بالا و پائین بشود اما در "مترمربعی" قیمت مقطوع است و در آینده با رشد تورم، پیمانکاران را متضرر می کند.

امینی فرد اضافه کرد: ظرف سه ماه گذشته در دانشگاه تربیت معلم آذربایجان سه مورد داشتیم که پیمانکاران آمدند و قیمت تعیین کردند اما تا خواستند دست به کار شوند، قیمتها تغییر کرد و پیمانکاران هم فرار کردند! اکنون بر سر این پروژه ها به مشکل برخورد کرده ایم و مجبوریم مناقصه را با مشکلات خاص خود برگزار کنیم.

رئیس دانشگاه تربیت معلم آذربایجان همچنین خاطرنشان کرد: بخشی از اعتبارات عمرانی دانشگاههای دولتی مقداری با تاخیر به دانشگاهها می رسند بنابراین مجبوریم مناقصه را به همان اندازه ای که اعتبار به دستمان رسیده است، برگزار کنیم. بنابراین مجبوریم برای یک پروژه عمرانی دو بار یا سه بار مناقصه برگزار کنیم زیرا اعتبار یک پروژه عمرانی یکباره به دانشگاه تزریق نمی شود بلکه هر ساله فقط بخشی از اعتبار را به دانشگاه می دهند.

در حالی که برخی روسای دانشگاهها با برشمردن مزایای مبنا قرار گرفتن معیار "فهرست بها" به جای معیار "مترمربعی" در مناقصه ها و قراردادهای عمرانی دانشگاههای دولتی خواستار منتفی شدن مقررات اخیری است که دولت بر پیمانهای عمرانی دانشگاههای دولتی حاکم کرده است، اما سید سلمان نورآذر خشکناب رئیس دانشگاه تفرش می گوید: به نظر می رسد که مهم نیست که پیمانهای عمرانی بر اساس متراژی باشد یا فهرست بها. به نظر می رسد مهم تر این است که یک سری قوانین دست و پاگیر از بین برود.

رئیس دانشگاه تفرش به مهر گفت: اگر دست دانشگاههای دولتی باز باشد مشکلات از بین می رود. در دانشگاه آزاد اسلامی تفرش که در کنار گوشمان است، مشاهده کردم که ساختمان معظمی ساخته شده است. این ساختمان طی 9 ماه ساخته شده و مسئول دانشگاه می گوید اختیار تام و پول را با هم دارد. این در حالیست که دانشگاههای دولتی این اختیاراتی که واحدهای دانشگاه آزاد دارند را ندارند.

نورآذر خشکناب خاطرنشان کرد: در سیستم مقررات دولتی بودجه های عمرانی در یک جا متمرکز است که تا مصوب شود و بودجه عمرانی به دست دانشگاه برسد و سپس دانشگاه مناقصه برگزار کند، زمان قابل توجهی صرف می شود. بنابراین در این زمانی که تلف شده یک مرتبه شاهد بروز تورم در جامعه و به دنبال آن دچار کمبود بودجه می شویم. به نظر من اگر کسی در نظام جمهوری اسلامی ایران رئیس دانشگاه می شود یعنی همه جوره به وی اعتماد دارند بنابراین باید اختیاراتی به وی دهند تا بتواند تصمیم بگیرد. یعنی این غل و زنجیرها را باز کنند.

رئیس دانشگاه تفرش با بیان اینکه اعتقادی به روش مدیریتی حاکم در دانشگاههای دولتی ندارد، معتقد است: تمرکزگرایی حاکم است و اختیارات توزیع نشده است.

محسن طالب زاده رئیس دانشگاه بجنورد نیز در گفتگو با مهر گفت: چون اعتبار کل پروژه در زمان آغاز پروژه در اختیار دانشگاه قرار نمی گیرد بنابراین مجبوریم پروژه ها را به صورت بخش بخش اجرا کنیم. مشکلی که ما مواجه شده ایم این است که یک پروژه عمرانی به چند بخش تقسیم کرده ایم و به عنوان مثال تا مرحله سفت کاری پروژه را در یک مرحله به مناقصه گذاشته ایم تا تمام شود. وقتی قسمت دوم بودجه این پروژه در سال بعدی به دانشگاه تزریق شده است، بار دیگر برای ادامه پروژه اقدام به برگزاری مناقصه ای دیگر کرده ایم که بالتبع پیمانکار دیگری برای ادامه کار در مناقصه جدید انتخاب شده است. به همین ترتیب پروژه ای هم وجود دارد که برای سومین بار مناقصه آن را تکرار کرده باشیم.

کد خبر 824333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha